Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club - Page 802

post #8011 of 20728
Quote:
Originally Posted by M00NIE View Post

I've just got mine installed, and anything below 1800rpm 35% power i hear a very loud ticking. Does the orientation of the pump/block matter. I Installed it sideways since it was gonna block one of my ram slots. I thought when using the included splitter i can lower power as much as i want since the splitter always provides whatever the pump needs. It confusing me that changing the power is making the pump sound differently?

Looking awesome tho:


Have you tried the instructions in the OP for removing air from the pump? Air in the pump can make some very unusual noises. The orientation of the pump shouldn't matter either.
post #8012 of 20728
I tried shaking a little but not as throughly as mentioned in the op, will get to that now.
System
(19 items)
 
  
Reply
System
(19 items)
 
  
Reply
post #8013 of 20728
@THRASHER1016 Knife guru, Have you heard of "benchmade" knives? You prolly have but if not check em out
offtopic.gif
ROGIXBEAST
(29 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K @ 51GHZ ASUS MAXIMUS IX FORMULA EVGA GeForce GTX 980TI classified KingPin edition G Skill Trident Z F4-3600C16Q-32GTZR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Pro 512gb (OS) Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 evo 1tb WD velociraptor 10kRPM 600gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD Black 2tb LG Blu Ray burner SWIFTECH APOGEE XL ROG CPU BLOCK HARDWARE LABS Black Ice Nemesis 360GTX Dual-Cor... 
CoolingCoolingCoolingCooling
ALPHACOOL MONSTA RAD 240  EK 980TI K|ngP|n waterblock NB ELOOP & GENTLE TYPHOON AP-29pwm FANS AQUACOMPUTER D5 PWM PUMP W/ BITSPOWER "S" TOP &... 
OSMonitorMonitorMonitor
Win 10 pro 64BIT Asus PG279Q 165hz BenQ XL2420TE 144hz LG 55" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
DUCKY ONE TKL RGB CHERRY MX BLUES EVGA SUPERNOVA 1300G2 W/ Sleeved cables(CARBON) CASELABS MERLIN SM8 (2-tone) Logitech G502 RGB 
Mouse PadAudioAudioOther
Corsair MM200 CH-9000086-WW Extended Edition 7-channel Klipsch Legends/2-channel THX ultra I... Sennheiser G4me Zero h.p. CABLEMOD AURA RF RGB LED Lighting KIT 
Other
Asus ROG front base 
  hide details  
Reply
ROGIXBEAST
(29 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K @ 51GHZ ASUS MAXIMUS IX FORMULA EVGA GeForce GTX 980TI classified KingPin edition G Skill Trident Z F4-3600C16Q-32GTZR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Pro 512gb (OS) Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 evo 1tb WD velociraptor 10kRPM 600gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD Black 2tb LG Blu Ray burner SWIFTECH APOGEE XL ROG CPU BLOCK HARDWARE LABS Black Ice Nemesis 360GTX Dual-Cor... 
CoolingCoolingCoolingCooling
ALPHACOOL MONSTA RAD 240  EK 980TI K|ngP|n waterblock NB ELOOP & GENTLE TYPHOON AP-29pwm FANS AQUACOMPUTER D5 PWM PUMP W/ BITSPOWER "S" TOP &... 
OSMonitorMonitorMonitor
Win 10 pro 64BIT Asus PG279Q 165hz BenQ XL2420TE 144hz LG 55" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
DUCKY ONE TKL RGB CHERRY MX BLUES EVGA SUPERNOVA 1300G2 W/ Sleeved cables(CARBON) CASELABS MERLIN SM8 (2-tone) Logitech G502 RGB 
Mouse PadAudioAudioOther
Corsair MM200 CH-9000086-WW Extended Edition 7-channel Klipsch Legends/2-channel THX ultra I... Sennheiser G4me Zero h.p. CABLEMOD AURA RF RGB LED Lighting KIT 
Other
Asus ROG front base 
  hide details  
Reply
post #8014 of 20728
Got my H220 today took me awhile to install it. I have a couple problems with it like one of the fans makes a loud clicking noise as soon as I unplug it stops making the noise other fan works. Next in speedfan if I turn the pump down below 50% makes an odd noise might be a air bubble not too sure going to try the suggestions in the OP.
post #8015 of 20728
Quote:
Originally Posted by Heimsgard View Post

Got my H220 today took me awhile to install it. I have a couple problems with it like one of the fans makes a loud clicking noise as soon as I unplug it stops making the noise other fan works. Next in speedfan if I turn the pump down below 50% makes an odd noise might be a air bubble not too sure going to try the suggestions in the OP.

Let me know if that helps. I saw your PM and I'll answer you directly in a few moments.
post #8016 of 20728
Lots of shaking, still the same. below 35% loud ticking. I might just cheat my way out and use this other splitter i have for my fans and leave the pump on 35%.
System
(19 items)
 
  
Reply
System
(19 items)
 
  
Reply
post #8017 of 20728
Well, day has come that my pump started making a really loud noise.
It's a glacer 240l, might have to do with the way I mounted the thing initially....Tried opening the fill port and running the pump full bore after tipping the rad and case back and forth and sideways for an hour to no avail.
Noise didn't disappear yet, tried pressing the tube near the pump's fittings and it did help slightly but noise was still rather loud. I don't my pump to die and I got no way to rma or send it to CM support in the US (I'm in Argentina).
Do you think I have to disassemble the whole thing like Lord Nikkon suggested? (sorry if I mispelled your nick bro)
I'm considering buying a reservoir asap but would need some pointers with installing it and the required extra parts I have to get to make it work with my loop.
post #8018 of 20728
Quote:
Originally Posted by ivanlabrie View Post

Well, day has come that my pump started making a really loud noise.
It's a glacer 240l, might have to do with the way I mounted the thing initially....Tried opening the fill port and running the pump full bore after tipping the rad and case back and forth and sideways for an hour to no avail.
Noise didn't disappear yet, tried pressing the tube near the pump's fittings and it did help slightly but noise was still rather loud. I don't my pump to die and I got no way to rma or send it to CM support in the US (I'm in Argentina).
Do you think I have to disassemble the whole thing like Lord Nikkon suggested? (sorry if I mispelled your nick bro)
I'm considering buying a reservoir asap but would need some pointers with installing it and the required extra parts I have to get to make it work with my loop.

PM me and I'll see what I can do to assist you.
post #8019 of 20728
Thanks for the help Bryan! They are sending out a fan Monday to replace my broke one and he gave me some information on why my pump is loud under 50%. Love Swiftech's customer service.


Picture is dark but good enough =P
post #8020 of 20728
Quote:
Originally Posted by Heimsgard View Post

Thanks for the help Bryan! They are sending out a fan Monday to replace my broke one and he gave me some information on why my pump is loud under 50%. Love Swiftech's customer service.


Picture is dark but good enough =P

These new impellers do produce a bit of noise at the lower RPM levels. It's a result of how the new design allows for air to purged from the pump more efficiently. With all pumps though of this type, some produce a different noise than others.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech H220/H320/H220X/H240X/H140X and CM Glacer 240L/360L Owners' Club