Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [solved] Card is running 97% with no usage? 65 degrees no games / graphically intesne content
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[solved] Card is running 97% with no usage? 65 degrees no games / graphically intesne content

post #1 of 17
Thread Starter 
Hey guys so recently iw as having the issue with teh GPU where it gave me pixels, for no reason, i updated to 13.2b7 and im still having this issue except no pixels card is running at 97% with nothing open! what could be wrong? faulty card? this is the second card btw i got my first one exchanged at ncix ... this is literally 2 days old ... any help would be nice ... bug in software?



[solved] Had to reformat, tried the AmdCleanupUtility and it did not work for me. now comp is running buttery smooth. Thanks again to all those that helped.



Problem was i think i came from a 5850 -> 7950 so i should have freshly reformatted in the first place.
Edited by aLb.Strykr - 3/5/13 at 7:01pm
post #2 of 17
go to older drivers

make sure you run driver sweeper to get rid of the old drivers in safe mode and then install new.

unless the process has changed for ATI, thats how ive done it for years.

if that doesnt work return again. Cus I cant think of anything else to cause that.

Maybe a fully fresh install of windows wouldn't hurt
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Thread Starter 
oh man that seems like so much trouble D; damn! well 13.1 had issues and i think 12.11-13.1 have teh same issues this is nto cool amd not cool at all. anyone else experiancing these issues? would really hate to re-install if this doesnt work im going to take it back to ncix and return it completley coz this is not worth it :@ second time issues with teh card
post #4 of 17
hey man, I hope someone with this issue has found a exact solution for you, but if you havent redone your OS in a while, I suggest doing that
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Quote:
Originally Posted by aLb.Strykr View Post

Hey guys so recently iw as having the issue with teh GPU where it gave me pixels, for no reason, i updated to 13.2b7 and im still having this issue except no pixels card is running at 97% with nothing open! what could be wrong? faulty card? this is the second card btw i got my first one exchanged at ncix ... this is literally 2 days old ... any help would be nice ... bug in software?

Yeah, first thing to do should be a clean driver re-install/roll back.
Although, don't use driver sweeper(sometimes known to cause issues). Use AMDs own Catalyst clean install utility.

Try a system restore point if that doesn't work. Else, re-install windows.

EDIT: Oh shoot. I forgot!! OP, do not use the tool if you have windows 8. Users have reported problems
Edited by kenpachiroks - 3/5/13 at 1:25pm
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
TRON3000
(15 items)
 
 
ASUSness
(5 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 SLACR @ 3.0 GHz Gigabyte GA-EP31-DS3L MSI 7950 OC BE 3GB 2X2 GB 800 mhz Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSOS
Seagate Barracuda 7200rpm 500GB LG super multi Windows 8.1 Pro 64 bit Windows 8 pro 64 bit 
OSMonitorPower
Ubuntu 12.10 Acer 19"W 4ms AL1916W Coolermaster 500W 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5-5200U Intel HD Graphics 5500 4GB DDR3L 1600 MHz 128GB SSD 
OSMonitorAudio
Windows 10 64-bit 13.3 in Full HD infinity display Waves MaxxAudio 
CPUGraphicsRAMOS
Intel Core i3 3217U Intel(R) HD Graphics 4000 4.00GB DDR3 Windows 10 64-bit 
Monitor
14" Multitouch 1366x768 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
^

Im glad someone chimed in on it, Ive not used an AMD card since the 9600/9800 pro era ;p

Is the process still the same though?

Safe Mode, Uninstall Driver, Run tool, install new driver and good to go?
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
Hi i had to join this forum to tell you this sounds like a virus, that is interfering with your driver.
I know this because i had the exact same problem, For some reasen Norton cannot even detect it Malwarebytes can detect it at bootup when it rewrites itself but can not delete it.
What you need to do is download a program called RogueKiller and run it as administrater, Select scan then delete all it finds this should cure the issue.
Oh and reinstall the driver afterwards.
post #8 of 17
Thread Starter 
but why is this happening twice? windows was format in late december of 2012 ... not that long ago also damn this is gay D;
post #9 of 17
Could be someone has installed a trojan for a bitcoin miner on your system. Do a scan with Malwarebytes and see if it finds anything. Also check your task manager for something called "bitcoind".
post #10 of 17
dont know =(

Honestly I dont know about this Virus thing the other guy is talkin about, but I honestly think its time to reformat =(
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
Nameless Traitor
(14 items)
 
†he cu|†
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core I7 920@3.8ghz Asus P6T-Deluxe GTX 570 1.2gb ;p Mushkin RedLine: 3x2GB 1600mhz 998805 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Crucial M4 SSD + 2 x 250GB + 500GB Extern... Noctua U12P Win7 Ultimate 64-bit 20in Wide LCD 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky OCN 1008 MX Brown MechBoard Corsair CMPSU-750HX HAF 932! Logitech G5 
Mouse Pad
Cool Warhammer Print 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 165 CCBBE @ 300fsb DFI LanP UT SLI-DR eVGA 8800gts 640mb 2x1gb Corsair XMS TwinX P 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250 g sataII Max†or NEC DVD+/-DL XP pro 20.1 inch wide 5ms 
KeyboardPowerCaseMouse
Some old Thing OCZ GameXstream 600w Spire Baby! Logitech G5 
Mouse Pad
What? 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [solved] Card is running 97% with no usage? 65 degrees no games / graphically intesne content