Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Sapphire vapor x7950 and 7950 boost oc edition cards
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sapphire vapor x7950 and 7950 boost oc edition cards

post #1 of 7
Thread Starter 
Currenty i have vapor-x 7950 and OC Boost 7950 cards crossfire in my system. Both are at non boost bios, currently here is my settings inside afterburner

Clock: 1100
Memory: 1400
Power Limit: 20%
Voltage:1250


For some reason in games like bf3, i got random lag and random quick freeze. I am trying to figure out exactly if its something to do with both cards or one card. I also have ULPS disabled as well.
post #2 of 7
I get that randomly on my rig as well, It seems to be related to my ping. High ping it happens much more often, low ping almost never.(Which is to be expected)

Whats the ping on the servers you play on?
MINE
(18 items)
 
Wifes/backup rig
(13 items)
 
My Ultimate Rig
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2120 AsRock P67 Pro 3  MSI 950 twin frozr 8gb ripjaws 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb sandisk ssd 750 gb caviar black hyper 212plus win7 home premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell SE198WFP X3 surround Logitech G710+ 750w seasonic gold coolermaster HAF 912 advanced 
Mouse
G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus rampage extreme 4 2 290's 16gb 2133 quad channel 
Hard DriveCoolingOSPower
2tb cavier black h220 win 7 64 oem seasonic 1000w platnum 
Case
Haf x 
  hide details  
Reply
MINE
(18 items)
 
Wifes/backup rig
(13 items)
 
My Ultimate Rig
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2120 AsRock P67 Pro 3  MSI 950 twin frozr 8gb ripjaws 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb sandisk ssd 750 gb caviar black hyper 212plus win7 home premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell SE198WFP X3 surround Logitech G710+ 750w seasonic gold coolermaster HAF 912 advanced 
Mouse
G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus rampage extreme 4 2 290's 16gb 2133 quad channel 
Hard DriveCoolingOSPower
2tb cavier black h220 win 7 64 oem seasonic 1000w platnum 
Case
Haf x 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by john1016 View Post

I get that randomly on my rig as well, It seems to be related to my ping. High ping it happens much more often, low ping almost never.(Which is to be expected)

Whats the ping on the servers you play on?

pings are normal. I think its something to do with my overclock..
post #4 of 7
Or it could be your BIOS's. I tried flashing my boost bios's to non-boost on my crossfire setup and it messed everything up. Can I ask why you aren't using boost bios's?
Test Bench Build
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700k GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA SC ACX GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ Series 16GB DDR4 3400  
Hard DriveCoolingCoolingCooling
SAMSUNG 850 EVO 500GB EK Gigabyte Z170 Monoblock Swiftech MCP655 Pump EK D5 X-RES Top 140  
CoolingCoolingCoolingOS
Monsoon Black Chrome Fittings EK-FC GTX 980 Ti Water Block Alphacool Monsta 420mm Radiator Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS PB278Q Thermaltake Meka G-Unit Illuminated Evga Supernova G2 1300w Primochill Wet Bench 
MouseAudioAudioOther
LOGITECH G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse Beyerdynamics DT990 Focusrite Scarlett 2i2 TP-LINK Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PC... 
  hide details  
Reply
Test Bench Build
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700k GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7 EVGA SC ACX GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ Series 16GB DDR4 3400  
Hard DriveCoolingCoolingCooling
SAMSUNG 850 EVO 500GB EK Gigabyte Z170 Monoblock Swiftech MCP655 Pump EK D5 X-RES Top 140  
CoolingCoolingCoolingOS
Monsoon Black Chrome Fittings EK-FC GTX 980 Ti Water Block Alphacool Monsta 420mm Radiator Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS PB278Q Thermaltake Meka G-Unit Illuminated Evga Supernova G2 1300w Primochill Wet Bench 
MouseAudioAudioOther
LOGITECH G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse Beyerdynamics DT990 Focusrite Scarlett 2i2 TP-LINK Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PC... 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RavageTheEarth View Post

Or it could be your BIOS's. I tried flashing my boost bios's to non-boost on my crossfire setup and it messed everything up. Can I ask why you aren't using boost bios's?

With Boost Bios, my cards would not overclock properly at all. So i had to use normal bios for both of my cards.
post #6 of 7
Thread Starter 
is anyone else having this kind of an issue with sapphire cards? I still have not been able to figure out why its not working properly.
post #7 of 7
Do you get the lag spike when the cards are at stock clocks?

Is your cpu overclocked at all? What your cpu usage when it happens?
MINE
(18 items)
 
Wifes/backup rig
(13 items)
 
My Ultimate Rig
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2120 AsRock P67 Pro 3  MSI 950 twin frozr 8gb ripjaws 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb sandisk ssd 750 gb caviar black hyper 212plus win7 home premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell SE198WFP X3 surround Logitech G710+ 750w seasonic gold coolermaster HAF 912 advanced 
Mouse
G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus rampage extreme 4 2 290's 16gb 2133 quad channel 
Hard DriveCoolingOSPower
2tb cavier black h220 win 7 64 oem seasonic 1000w platnum 
Case
Haf x 
  hide details  
Reply
MINE
(18 items)
 
Wifes/backup rig
(13 items)
 
My Ultimate Rig
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I3 2120 AsRock P67 Pro 3  MSI 950 twin frozr 8gb ripjaws 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb sandisk ssd 750 gb caviar black hyper 212plus win7 home premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell SE198WFP X3 surround Logitech G710+ 750w seasonic gold coolermaster HAF 912 advanced 
Mouse
G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930k Asus rampage extreme 4 2 290's 16gb 2133 quad channel 
Hard DriveCoolingOSPower
2tb cavier black h220 win 7 64 oem seasonic 1000w platnum 
Case
Haf x 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Sapphire vapor x7950 and 7950 boost oc edition cards