Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › mobo not showing proper memory after new cpu installed?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

mobo not showing proper memory after new cpu installed? - Page 2

post #11 of 27
Thread Starter 
Well i bought a asus sabertooth 990fx today with new 8gb memory and i still have the memory issue?

PSU bad then?
post #12 of 27
Reset cmos, I had a similar problem when I installed my 8350, just did a hard reset and it was all good thumb.gif
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #13 of 27
Thread Starter 
on a brand new board?
post #14 of 27
New MB + new DRAM + old CPU <~ what do you think? wink.gif
post #15 of 27
Quote:
Originally Posted by andjayik View Post

on a brand new board?
2 month old board
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #16 of 27
Thread Starter 
cpu is one day old, cmos did nothing
Edited by andjayik - 3/14/13 at 5:08pm
post #17 of 27
Thread Starter 
so can a bad pcu effect 2 slots of ram? working in 2 and not in the other? pc is not as fast and kinda hangs waiting for internet to connect. Same symptoms on 2 different boards and ram. Thinking of taking cpu back and getting a exchange.
post #18 of 27
Thread Starter 
put my old cpu in and everything is working fine!! so can it be a bad cpu that will not let 2 of the ram slots work properly?
post #19 of 27
Quote:
Originally Posted by andjayik View Post

put my old cpu in and everything is working fine!! so can it be a bad cpu that will not let 2 of the ram slots work properly?
Yup memory controller is built into cpu. I thought it was a bent pin(s) to begin with, but i guess you got a defective processor....good that u figured it out. I should have thought of that (putting old cpu in) rolleyes.gif return or rma
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
Ripsaw RoG 1.0
(16 items)
 
Ripsaw0.9
(12 items)
 
RipsawHTPC
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k Asus Maximus V Extreme msi gtx 580 EVGA GTX 260 Core 216 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung Miracle Ram DDR3 2x4Gb 1866Mhz Samsung 830 Hitachi 2tb 7200rpm OCZ Vertex 3 120 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LG BluRay Burner h100 Coolermaster sickleflow red x4 Windows 7 Ultimate x64  
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Cougar powerx 700 Custom Test Bench (in progress) Gigabyte Gaming Mouse 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 960t ASUS m5a97 evga gtx 260 Corsair Vengeance LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Hitachi Deskstar 7200 LG Blu-Ray Burner Corsair H100 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 Dynex 24" 1920x1080p TV XFX PRO 550w Fractal Design Arc Midi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon ii x3 440 msi 785gm-p45 EVGA GTX 260 G-skill ripjaws 2x4gb ddr1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
corsair f120 Western Digital 2tb green Seagate 2tb green lg drd rw 
CoolingOSMonitor
coolermaster 101 windows 7 home premium Panasonic tcp50u2 
  hide details  
Reply
post #20 of 27
Thread Starter 
it was a broken pin!!! So i'm screwed store wont take it back!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › mobo not showing proper memory after new cpu installed?