Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Computer turns off right before login screen then boots into login screen.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer turns off right before login screen then boots into login screen.

post #1 of 8
Thread Starter 
Googled with no avail. I have no idea whats happening. Computer will boot up and right after the windows splash screen the pc will shut down for a few seconds then boot right back up instantly into the login screen. Sometimes will just turn off. Sometimes will load right up with no issue.

I have reinstalled windows. Wiped my 2 ssd's in raid 0. Tried different bios versions.

I have yet to try a different psu. Has anyone experienced this before?
Edited by Solonowarion - 3/15/13 at 10:38am
post #2 of 8
Yup, I've experience this before with a bad graphics driver install or some conflicting driver. Wipe your drivers and reinstall. Should fix the problem.
:D
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [4.5ghz] Asus P8Z77 V-Pro Asus GTX 760 2X4gb Corsair XMS3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Blue 1TB EZEX X 2 [RAID 0] [WD Black 640GB][2 X WD Blue 1TB EZEX] Corsair H80i Windows 7 64bit 
MonitorPowerCase
Dell Ultrasharp 23" Corsair CX430W v2 Corsair Graphite 600T 
  hide details  
Reply
:D
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [4.5ghz] Asus P8Z77 V-Pro Asus GTX 760 2X4gb Corsair XMS3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Blue 1TB EZEX X 2 [RAID 0] [WD Black 640GB][2 X WD Blue 1TB EZEX] Corsair H80i Windows 7 64bit 
MonitorPowerCase
Dell Ultrasharp 23" Corsair CX430W v2 Corsair Graphite 600T 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by chip94 View Post

Yup, I've experience this before with a bad graphics driver install or some conflicting driver. Wipe your drivers and reinstall. Should fix the problem.

Thanks I have a feeing it might be nvidias 314 drivers. Even when I reinstalled 306 it was still doing it though. I will wipe and try again.
post #4 of 8
Thread Starter 
So now it will boot into login screen. Then shut down. Boot up. Shut down. Boot up Shut down. Then boot up instantly to the login screen.
post #5 of 8

Sounds like mobo issues.

2nd Rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic (@ Stock) [Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-9-9-24] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[Corsair] 120gb Force GT Some Lite-On thing [Coolermaster] V8 Winders 
MonitorKeyboardPowerCase
[Gateway] FDH2402 [CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider 
MouseAudioAudioAudio
[CM Storm] Sentinel Advance II [AUDIOTRAK] Prodigy HD2 ADVANCE DE [Polk Audio] PSW 505 and Monitor 40's Denon AVR-791 
Audio
Infinity P153's 
  hide details  
Reply
2nd Rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] 2500k [4.5ghz] [1.3 volts] [AsRock] P67 Extreme 6 [Sapphire] 6950 Toxic (@ Stock) [Samsung] Low voltage memory [@1866 mHz 9-9-9-24] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[Corsair] 120gb Force GT Some Lite-On thing [Coolermaster] V8 Winders 
MonitorKeyboardPowerCase
[Gateway] FDH2402 [CM Storm] QuickFire TK [XFX] Core Edition PRO850W [In Win] Dragon Rider 
MouseAudioAudioAudio
[CM Storm] Sentinel Advance II [AUDIOTRAK] Prodigy HD2 ADVANCE DE [Polk Audio] PSW 505 and Monitor 40's Denon AVR-791 
Audio
Infinity P153's 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
yeah. Damn Sabertooth.
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by Solonowarion View Post

So now it will boot into login screen. Then shut down. Boot up. Shut down. Boot up Shut down. Then boot up instantly to the login screen.
Because of that problem, I ended up reinstalling windows, can you do that? I'm sure that will fix it. Other than that, restore to stock, clear CMOS and replug everything again and check?
:D
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [4.5ghz] Asus P8Z77 V-Pro Asus GTX 760 2X4gb Corsair XMS3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Blue 1TB EZEX X 2 [RAID 0] [WD Black 640GB][2 X WD Blue 1TB EZEX] Corsair H80i Windows 7 64bit 
MonitorPowerCase
Dell Ultrasharp 23" Corsair CX430W v2 Corsair Graphite 600T 
  hide details  
Reply
:D
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [4.5ghz] Asus P8Z77 V-Pro Asus GTX 760 2X4gb Corsair XMS3 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Blue 1TB EZEX X 2 [RAID 0] [WD Black 640GB][2 X WD Blue 1TB EZEX] Corsair H80i Windows 7 64bit 
MonitorPowerCase
Dell Ultrasharp 23" Corsair CX430W v2 Corsair Graphite 600T 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Wow. So power button was stuck down on keyboard. doh.gif Thanks for the help guys.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Computer turns off right before login screen then boots into login screen.