Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID Troubles - Please Help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

RAID Troubles - Please Help! - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
Okay, I cannot believe I am saying this... I forgot to plug the 4-pin power into the new raptor . I feel so stupid... after I did that, it worked like a charm. Of course, my life is never easy so my computer managed to hand me a new problem. I can't boot to windows via the windows CD even though I select my dvd rom (though it seems to read it as a cd rom) as my first boot device. I get the following error.

"Reboot and select proper boot device or insert media into proper boot device and press enter"

The odd thing is this: even before I set my RAID array I could boot into windows setup via the CD, but now it isn't working.
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
ok your boot order should be showing both a CD and DVD drive, one is the standard CD thingemawhatsit in the BIOS the other is the Drive itself. They should both work fine.

IT WASN"T PLUGGED IN!!! LOL good work man. we've all done it.

If it's not there, check power and connections to the DVD drive. make sure you didn't knock something loose.
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
Thread Starter 
Everything is still showing up the same as before (ie. not working). Man, I thought once I had that RAID array configured, it would be smooth sailing. What could be the problem here? I can't figure out why it would let me boot to windows before, but not now.
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
that doesn't make a damn bit of sense... um, clear your CMOS and try again? i have no idea why a bootable wont boot...

Edit: Unless it's not the 1st to boot... check that
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
Quote:
Originally Posted by LembasBread View Post
Everything is still showing up the same as before (ie. not working). Man, I thought once I had that RAID array configured, it would be smooth sailing. What could be the problem here? I can't figure out why it would let me boot to windows before, but not now.
When you add a new hard drive (ie your new array), the bios usually changes and makes it the first boot device automatically. In your bios, check your boot order, make sure it's what you want as the first device. Change it back to your DVD/CD drive once again, then install away! You got this man, your so close! btw, now when you boot up, at the CTRL-I screen it should recognize your array, show both disks and their status, and list the array as "functional" if everything is all good.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
Thread Starter 
Yep, I reset CMOS and then came up stairs to read your post telling me to reset CMOS. My drives are recognized again (though now I will have to overclock again) and I am installing windows. The RAID driver I had to select from the list wasn't there so I selected one that was nearly identical. I hope it works... (yes, I know you can scroll down the list).
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
mine wasn't exactly the same either it was really close, make sure you selected the RAID one and not the AHCI one, they're right beside eachother and look almost identical.

Glad to hear we got you all sorted out mate!!!
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
Brrrrrrrr...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5500GHz Asus P5K Prem. Black Pearl eVGA 8800GT SC 512Mb 2x2Gb OCZ ReaperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x250Gb + 1x1Tb Seagate Perps in RAID0 Samsung Sata DVD-RW Vista Business x64 2 x 22" LG Flatron's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraX OCZ GameXtreme 700W Lian Li PC65 Black (Modded) Logitech G7 Carbon 
Mouse Pad
Glossy School Thing 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
Quote:
Originally Posted by LembasBread View Post
Yep, I reset CMOS and then came up stairs to read your post telling me to reset CMOS. My drives are recognized again (though now I will have to overclock again) and I am installing windows. The RAID driver I had to select from the list wasn't there so I selected one that was nearly identical. I hope it works... (yes, I know you can scroll down the list).
Well, I guess that's one way to fix it lol. You didn't have to reset the cmos, just change back your boot order, but end result is the same. Doing that changes back your boot order to something like- floppy,cd,hdd- whatever stock is.

But ya, when you created your array, the compy saw this as a new hdd and made it the first boot device for you (not that you asked it to heheh). Hence the boot error message you got. Well, go on then!!! Get that windows installed and OC that biz!!!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
Thread Starter 
RAID drivers didn't work because they weren't exact. Windows saw the hard drives as seperate, not together... they are seen as 1 in BIOS, though.
The driver is:
Intel(R) 82801GH/GM SATA RAID Controller (Desktop ICH8R)
It doesn't appear on the list and the close variations didn't work.
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
Primary Box
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @ 3.3ghz Gigabyte EP45-UD3P r1.0 GeForce GX275 Corsair 4gb (4x1gb) TWIN2X2048-6400 Rev 5.1 ProMOS 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
150g Raptor, 2x 1TB Seagate 2x DVD Burners Windows Vista Home Premium 32bit 24" Samsung 245BW + 22" Samsung 225BW LCD 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Logitech G11 TT MozartTX Razer Death Adder Steel Series Large 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
Quote:
Originally Posted by LembasBread View Post
RAID drivers didn't work because they weren't exact. Windows saw the hard drives as seperate, not together... they are seen as 1 in BIOS, though.
The driver is:
Intel(R) 82801GH/GM SATA RAID Controller (Desktop ICH8R)
It doesn't appear on the list and the close variations didn't work.
ICH8R desktop is the one the P5B-E board has, that should work. Make sure you have your HDD's plugged into the ICH8R connectors on the mobo. Plug the HDD's into the upper right two sata ports on the mobo (red ports), this should be sata1 and sata2. Delete then recreate your array, and try again. ICH8R desktop driver should work if you have your HDD's on the right ports and the array is created.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 D0 @4GHz Asus P6X58D-E evga gtx260 896mb core216 superclocked 6GB Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x WDRaptor 74G Raid0 BenQ DW1655 Win7 Home Premium 64bit Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic S12 600W Antec Nine Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
S&S Steel 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID Troubles - Please Help!