Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just installed me 2nd 7970....issues HELP!!!!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Just installed me 2nd 7970....issues HELP!!!!!!

post #1 of 45
Thread Starter 
So I just intsalled my 2nd card and installed the newest beta drivers ran a few benchmarks and wow..... worse performance than b4.... anyone come accross this b4?
should I re-install windows? I made sure both cards are in x16 PCI slots both overclocked, I dont know where to start
here is my messed up usage wile running valley benchmark



HELP!
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #2 of 45
Where to start, lose the overclocks.

It looks like card 1 is throttling, does gpu-z show the vrm temps on the cards?

Why does AB show different clock speeds than gpu-z?
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #3 of 45
Your ab is way outdated. Your cards at gpu-z shows 1125 and AB 1000. Somewhere you messed up. Uninstall drivers+ ab and try again
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
post #4 of 45
Are you using Cat 13.3 as well as the CAPS?
Core I7 5960X
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I7 5960X ASRock X99 OC Formula MSI GTX 970 Gaming MSI GTX 970 Gaming 
RAMHard DriveCoolingOS
G. Skill 16GB DDR4 2600 Sandisk Extreme II 240GB SSD Custom 480 Water Setup Windows 10 
PowerCase
AX1500I Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Core I7 5960X
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I7 5960X ASRock X99 OC Formula MSI GTX 970 Gaming MSI GTX 970 Gaming 
RAMHard DriveCoolingOS
G. Skill 16GB DDR4 2600 Sandisk Extreme II 240GB SSD Custom 480 Water Setup Windows 10 
PowerCase
AX1500I Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #5 of 45
Quote:
Originally Posted by Stay Puft View Post

Are you using Cat 13.3 as well as the CAPS?

You dont need CAPS with 13.3 beta
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
post #6 of 45
Thread Starter 

ok lost the over clocks, vrm temps aren't high be usage starts going down

what drivers should I be using?
*edit* I updated afterburner
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #7 of 45
Did you try the second card? Maybe its faulty. Try it alone to see that is okay.Also reseat your cf bridge.
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
post #8 of 45
Thread Starter 
I tested it in my friends rig b4 I bought it, worked great, and its a brand new CF bridge
*edit* furmark wont even run now, it crashes everytime I try and start it
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
post #9 of 45
Did you run again the benchmark with the stock clocks?
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
Workstation
(4 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsMonitor
Xeon E5-2690 Supermicro 2011 Nvidia GP100/ Vega FE Dell ultrasharp 4k 
  hide details  
Reply
post #10 of 45
Thread Starter 
ya same thing..... I'm wondering if something got messed up during the whole driver thing..... I guess I should just re-install windows and hope for the best
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
Turd Burner
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4.9Ghz Asus Crosshair V formula ASUS RX 480 GSkill ripjaws X @ 2000Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 4 /128GB WD Velociraptor 10,000rpm /300GB WD Black /500GB Asus BW-12B1ST Blu-ray 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H100i Win7 x64 55" LG 4k TV cooler master 1000w silent pro M 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Cyborg R.A.T 9 Red Tweed Couch lol SB X-FI-2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just installed me 2nd 7970....issues HELP!!!!!!