Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › I think I killed my 7600GT
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I think I killed my 7600GT

post #1 of 19
Thread Starter 
when i try to boot up, the power led is flashing, and the mobo diagniostic lights hang on "DRAM detected...searching for VGA" reset CMOS, took out battery, reseated GPU back into the slot...no go, and my semester project is on that computer, due in 2 days any help? please!
edit: oh yes, this just has to be post 666
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
Hmm, try DFI-Street.com too... they will tell you that your PSU does not meet the Minimum requirements to run board itself as it's recommended voltage is 480watts
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #3 of 19
Thread Starter 
Quote:
Hmm, try DFI-Street.com too... they will tell you that your PSU does not meet the Minimum requirements to run board itself as it's recommended voltage is 480watts
i know... i'm poor XD
do you think thats the reason my vid card doesnt work?
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Hmmm...searching for VGA? Did you try to boot in safe mode? That may let you know if it is a mobo vs GPU issue, no? It's late and the 3 martinis are talking for me...I am thinking that safe mode will keep you in basic VGA mode and not touch the GPU/card, right? If it is the card then you should be able to boot via safe mode, at least that will let you in. If not, then I am guessing it is a mobo issue...just guessing though.

Edit...did the card work before and has just now given up the ghost or is this your first go with it?
Picture Perfect
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Maximus HD 3870 X2 4GB G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB Caviar Vista Ulimate 64 Asus VK278Q Black 27" Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC P&C 750W None...hangs on the wall MX518 
  hide details  
Reply
Picture Perfect
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Maximus HD 3870 X2 4GB G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB Caviar Vista Ulimate 64 Asus VK278Q Black 27" Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC P&C 750W None...hangs on the wall MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
Well try to take one stick of ram out and use the top orange one and see if it boots. i was havening the same problem (dam LED's blinked and there was a short beep followed by a long one) and those dam LED's don't help worth a dam
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Thread Starter 
Quote:
Hmmm...searching for VGA? Did you try to boot in safe mode? That may let you know if it is a mobo vs GPU issue, no? It's late and the 3 martinis are talking for me...I am thinking that safe mode will keep you in basic VGA mode and not touch the GPU/card, right? If it is the card then you should be able to boot via safe mode, at least that will let you in. If not, then I am guessing it is a mobo issue...just guessing though.
cant...as in the card doenst put anything onto the screen...
i'll try the ram thing now
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Oh there is a bios safe mode


move that jumper under the SATA connector and see if it does anything with one stick of ram
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Thread Starter 
****!!! YOU ARE TEH PWN!!!!dude..thanks so effing much! I didnt try the bios safe mode, but tried one stick and it worked!!
REP+!!!
(sry if i sound like a n00b, but i'm really glad that my comp works again!)
PaRaDoX FTW!

damn..i'm down to 256mb of ram
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
well not entirely! move the other stick into the slot at the very top ( yellow one)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon XP 1900+ Gigabyte something ax7c SIS315E 1GB mixed DDR 
Hard DrivePowerCase
40GB Western Digital ...dunno? Thermaltake Armor 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
Thread Starter 
doesnt the yellow one run at 2T?
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › I think I killed my 7600GT