Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Weird issue running AMD 7770 and dual monitors.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Weird issue running AMD 7770 and dual monitors.

post #1 of 9
Thread Starter 
So today I finally decided to hook up my second monitor to my computer (using http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127687) that video card. 1 monitor is connected via hdmi, and the other is using a dvi > hdmi adapter. Im having a problem where quite frequently one of the monitors is going black then back to normal. I have a feeling its either some weird amd option ( i read that turning overdrive off can help) or its some kind of issue i cant figure out. Any Ideas?
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Switch the monitors to find out if it's a monitor or the video card. I may be just a cable.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX6300 Black M5A99X EVO R2.0 Nvidia GTS450 Team Vulcan PC3 12800 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO Asus DRW-1608P (x2) Custom Water Cooling Win7 (Ult), Win 8.1 & Win Server 2012 R2 
MonitorKeyboardPowerCase
2 X Samsung 915N Ducky Shine III, Blue Cherry/Blue LEDs PCP&C 1kw Lian Li PC-71 (W/Window) 
MouseAudio
Logiteck G400s none 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX6300 Black M5A99X EVO R2.0 Nvidia GTS450 Team Vulcan PC3 12800 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO Asus DRW-1608P (x2) Custom Water Cooling Win7 (Ult), Win 8.1 & Win Server 2012 R2 
MonitorKeyboardPowerCase
2 X Samsung 915N Ducky Shine III, Blue Cherry/Blue LEDs PCP&C 1kw Lian Li PC-71 (W/Window) 
MouseAudio
Logiteck G400s none 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Try using 2 dvi cables
post #4 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by hollowtek View Post

Try using 2 dvi cables

My video card only has 1 dvi and 1 hdmi output.

Quote:
Originally Posted by billbartuska View Post

Switch the monitors to find out if it's a monitor or the video card. I may be just a cable.

I have 3 different hdmi cables i have tried with the same output, im wondering does it have to do with the dvi > hdmi adapter? because it seems that the monitor that is coming through the dvi adapter is the one thats doing it.

http://www.amazon.com/gp/product/B0035B4LJM/ref=oh_details_o02_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

this is the adapter im using.

also is it normal for 2 monitors of the same make model, to display whites so different? one of my monitors is kind of a more blueish white, while the other is a more redish white. So far im thinking maybe the dvi>hdmi adapter is garbage?
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
any ideas?
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Quote:
Originally Posted by burrbit View Post

also is it normal for 2 monitors of the same make model, to display whites so different? one of my monitors is kind of a more blueish white, while the other is a more redish white. So far im thinking maybe the dvi>hdmi adapter is garbage?

Do your monitor's have different 'modes' available? For instance my monitor has gaming/theater/standard/etc. Maybe they are in different modes.
Peon
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
IvyBridge 3770K 3.5GHz - 4.2GHz Gigabyte UD5H-WB Wi-Fi AMD Sapphire Radeon 7970 1125/1575 w/Accelero X... AMD Sapphire Radeon 7970 Vapor-X 1125/1575 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB DDR3 Corsair Vengeance LP 2TB Seagate Barracuda 600GB Western Digital Black 256GB Samsung 830 SSD (OS/Apps/Origin) 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
256GB Samsung 830 SSD (Steam dedicated) Cooler Master Hyper 212+ Windows 8 x64 Pro Razer Black Widow 
PowerCaseMouseMouse Pad
SeaSonic 1050W X Series Gold + HAF-X Razer Naga SteelSeries 4HD 
  hide details  
Reply
Peon
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
IvyBridge 3770K 3.5GHz - 4.2GHz Gigabyte UD5H-WB Wi-Fi AMD Sapphire Radeon 7970 1125/1575 w/Accelero X... AMD Sapphire Radeon 7970 Vapor-X 1125/1575 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB DDR3 Corsair Vengeance LP 2TB Seagate Barracuda 600GB Western Digital Black 256GB Samsung 830 SSD (OS/Apps/Origin) 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
256GB Samsung 830 SSD (Steam dedicated) Cooler Master Hyper 212+ Windows 8 x64 Pro Razer Black Widow 
PowerCaseMouseMouse Pad
SeaSonic 1050W X Series Gold + HAF-X Razer Naga SteelSeries 4HD 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
yeah ive gone through the modes, even did a reset on the monitors. im not so much concerned about the different coloring on the monitors as I am with the 1 flickering.
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
Serenity
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon X4 860K Gigabyte GA-F2A88X-UP4 MSI R9 270X GAMING 2G HyperX Savage 8GB (2 x 4GB) DDR3 2400 
Hard DriveCoolingOSPower
AMD Radeon SSD RADEON-R7SSD-120G ZALMAN CNPS9900MAX-R Windows 7 64-bit EVGA 500 Watt 80+ 500 Watt (Silver) 
CaseAudio
Corsair Graphite Series 230T Orange Soundblaster X-Fi Titanium 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Have you tried the monitor that is working OK on the HDMI output using the aforementioned adaptor? that would be one way to check if it's the adaptor or HDMI output that's the problem. (could also be the monitor?)

Also you'll probably find the 2 monitors have LCD panels from different manufacturers inside them (even though they may be the same brand and model).
Edited by Spengler - 3/21/13 at 9:49pm
post #9 of 9
Im runing the same setup. I am using both a HDMI and a display port to HDMI cable. Did you download the Catalyst control center from AMD?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Weird issue running AMD 7770 and dual monitors.