Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › How to properly setup a LAN ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

How to properly setup a LAN ?

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey guys,
I've been making some LAN parties, but there's been a constant problem from day one. XP shows in the Network Connections window a warning sign on top of the network icon (the two blinking screens). How do you get rid of this ? Since I suppose it's not right...
I do the LAN usually between 4 computers and trough a router !
Thx for any help !
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Quote:
Originally Posted by gravity View Post
Hey guys,
I've been making some LAN parties, but there's been a constant problem from day one. XP shows in the Network Connections window a warning sign on top of the network icon (the two blinking screens). How do you get rid of this ? Since I suppose it's not right...
I do the LAN usually between 4 computers and trough a router !
Thx for any help !
That error means that there is limited or no connectivity on the network...............you can right click and select "repair" or you could create a new network that would overwrite the old one with the right settings

When you set it up remember to set the computer with the internet connection as the main server and the rest as clients

Good Luck
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
I have done that, and all of the Network setup wizard thingy, but since I'm not making a LAN right now, it's hard for me to diagnose the problem.
I guess I'll just make this thread alive again once I do a LAN
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by gravity View Post
I have done that, and all of the Network setup wizard thingy, but since I'm not making a LAN right now, it's hard for me to diagnose the problem.
I guess I'll just make this thread alive again once I do a LAN
Ah right..............good idea
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Oh well I've set up my main rig as the server and it works now ! Thanx !!
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
ThinkPad R61
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
T7500 ThinkPad Intel GMA X3100 2x1GB DDR2 Value Select Corsair 
Hard DriveOSMonitorMouse
120 Hitachi Windows XP Professional 14.1' UltraNav 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › How to properly setup a LAN ?