Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Bad board?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bad board?

post #1 of 3
Thread Starter 
So, here's the sit-rep.

I think my mainboard is shot. Here is my collective evidence to the effect:

1. No matter how I rearrange the SATA, I can't have all ports used with all devices working.
2. My GPU never fails a stress test with Furmark, but games can still crash, and I get odd graphical anomalies in Crysis 3 when I bump up the settings. GPU temps never pass 80*C.
3. Sometimes the screen won't init. But, today I popped the GPU in the second PCIE slot, and everything works fine. After multiple reboots no issues.


What do you think?
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Thread Starter 
I'm a dummy. Just realized I posted this in AMD... lol
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
don't worry. just sell you i5 and get an FX-8350. just joking.

does sound like it could be the motherboard. your gigabyte have any Marvell SATA ports.
Are you using them? if so try not using the Marvell ports and see if you can replicate the
problems you are having.

also try testing with only one stick of ram in your system and see. would suck if your board went bad.
but it does happen. could be a fault on PCIe slot.

good luck.
AK 1045
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1045T 95W TDP GABYTE GA-MA790X-UD4P AM3/AM2+ AMD 790X+SB750 1... MSI Radeon 5850 PowerColor Radeon 5850 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Crucial Ballistix Tracer (D9GMH) PC2-6400 800MH... OCZ Agility 3 120GB RAID-0 Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 200GB Scythe Mugen 2 with dual Scythe SFF21F Fans (Pu... 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) 1920x1200 Corsair 750TX 750W  CM HAF932 Logitech G5 
AudioAudio
ASUS XONAR DG with Heaphone amp > Sennheiser HD... 2x100 watt Class D amp 2x100 watt > Miller & Kr... 
  hide details  
Reply
AK 1045
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1045T 95W TDP GABYTE GA-MA790X-UD4P AM3/AM2+ AMD 790X+SB750 1... MSI Radeon 5850 PowerColor Radeon 5850 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Crucial Ballistix Tracer (D9GMH) PC2-6400 800MH... OCZ Agility 3 120GB RAID-0 Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 200GB Scythe Mugen 2 with dual Scythe SFF21F Fans (Pu... 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) 1920x1200 Corsair 750TX 750W  CM HAF932 Logitech G5 
AudioAudio
ASUS XONAR DG with Heaphone amp > Sennheiser HD... 2x100 watt Class D amp 2x100 watt > Miller & Kr... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Bad board?