Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need any help available !ASAP!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need any help available !ASAP!

post #1 of 6
Thread Starter 
So I try to boot, and it goes on for a few seconds, I can even see the BIOS logo, but then my PC shuts down. Not my graphics not my RAM and CPU is getting power. Is it my motherboard, because it flashes all of the error LEDs and then shuts down.. :S

EDIT: This happened after I re-applied thermal paste. It is late here so my thinking is far from logical, please help
Edited by AlDyer - 3/20/13 at 2:06pm
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
check all the power connections on motherboard.
reseat the ram (might even want to test with just one stick)
make sure cpu fan is connected.

if that doesn't work. maybe try clearing the CMOS.
AK 1045
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1045T 95W TDP GABYTE GA-MA790X-UD4P AM3/AM2+ AMD 790X+SB750 1... MSI Radeon 5850 PowerColor Radeon 5850 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Crucial Ballistix Tracer (D9GMH) PC2-6400 800MH... OCZ Agility 3 120GB RAID-0 Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 200GB Scythe Mugen 2 with dual Scythe SFF21F Fans (Pu... 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) 1920x1200 Corsair 750TX 750W  CM HAF932 Logitech G5 
AudioAudio
ASUS XONAR DG with Heaphone amp > Sennheiser HD... 2x100 watt Class D amp 2x100 watt > Miller & Kr... 
  hide details  
Reply
AK 1045
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1045T 95W TDP GABYTE GA-MA790X-UD4P AM3/AM2+ AMD 790X+SB750 1... MSI Radeon 5850 PowerColor Radeon 5850 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Crucial Ballistix Tracer (D9GMH) PC2-6400 800MH... OCZ Agility 3 120GB RAID-0 Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 200GB Scythe Mugen 2 with dual Scythe SFF21F Fans (Pu... 
MonitorPowerCaseMouse
ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) 1920x1200 Corsair 750TX 750W  CM HAF932 Logitech G5 
AudioAudio
ASUS XONAR DG with Heaphone amp > Sennheiser HD... 2x100 watt Class D amp 2x100 watt > Miller & Kr... 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Do as said above but also take your heatsink back off and check you have seated the heatsink properly and make sure your thermal paste has been applied properly

Is your paste electrically conductive? If so make sure it's not anywhere it shouldn't be, also I would recommend reseating the CPU as the problem only occurred after changing thermal paste
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
About how long is it powering up before turning off? 4-5 seconds? Could your power button be sticking?
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
My Rig
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A8-5600k BIOSTAR Hi-Fi A85S3 FM2 HD 7560D Integrated GPU Team Vulcan 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 
Hard Drive
TOSHIBA P300 HDWD110XZSTA 1TB 7200 RPM 64MB Cache 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
I'll try these once I get back home, thanks, also its a new h100, it worked earlier but temps were a bit high so I tried changing pastry and now im here
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
This week has been real Derby for me, thanks for understanding... Anyway I fixed it when I realised the heatsink was mounted very badly. Now I just need to re-paste it again..

Edit: meant to say Derby, but my phone went retard mode, thanks again for the help..
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
Ravager
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8350 Gigabyte GA-990FXA-UD3 R5 XFX R9 390 DD Black Edition Kingston HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial BX100  WD Blue Corsair H100i GTX Windows 10 Insider Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC G2460PF 24" 144Hz Freesync Steelseries 6Gv2 EVGA Supernova 750 G2 Phanteks Enthoo Pro M 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G303 Steelseries QcK Heavy Kingston HyperX Cloud ASUS Xonar U5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need any help available !ASAP!