Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] 7870 Tahiti LE (XT) Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] 7870 Tahiti LE (XT) Owners Club - Page 7

post #61 of 5223
Where do you guys find these cards... Theyre sold out everywhere!

Sent from my SAMSUNG Galaxy S2 using Tapatalk 2.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690 MSI H97 PC Mate(MS-7850) r9 390 Nitro Corsair Vengeance 4 x 4GB 1600mhz  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX 200 256 SSD Toshiba 2TB 6.0gb/s External - Seagate 4TB 24X DVD-RW Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper T4 Windows 10 Home 64-bit Acer IPS 27' 2560 x 1440p Logitech G710 Mechanical 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master V650 Gold Rated Enermax Ostrog Logitech something ?? 
Audio
Realtek Onboard 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690 MSI H97 PC Mate(MS-7850) r9 390 Nitro Corsair Vengeance 4 x 4GB 1600mhz  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX 200 256 SSD Toshiba 2TB 6.0gb/s External - Seagate 4TB 24X DVD-RW Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper T4 Windows 10 Home 64-bit Acer IPS 27' 2560 x 1440p Logitech G710 Mechanical 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master V650 Gold Rated Enermax Ostrog Logitech something ?? 
Audio
Realtek Onboard 
  hide details  
Reply
post #62 of 5223
Just ran the uni heaven on my system,

Here's a screenie of the graphs at the tail end of test :


And the results... nvm i think i forgot to save it.
post #63 of 5223
sorry for the wait luck..been busy.....I screwed up...the EZ card has the identical specs but is flimsier and mine refused to overclock past 1000. When I compared it to my Myst, the Myst was overclocked so naturally it had a higher texture I regularly OC my Myst to 1240. I RMA the EZ card and now have 2 Mysts in Crossfire, both at 1204 core and 1500 memory. That seems to be the sweet spot for me with temps never going above 60 during games.
jimbo02816
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus Sabertooth Z77 PowerColor HD 7870 LE Myst Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 SSD CoolerMaster hyper 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit BenQ XL 2420T 120hz 
PowerMouse
Antec HCP-750 WOW Gaming Mouse 
  hide details  
Reply
jimbo02816
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus Sabertooth Z77 PowerColor HD 7870 LE Myst Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 SSD CoolerMaster hyper 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit BenQ XL 2420T 120hz 
PowerMouse
Antec HCP-750 WOW Gaming Mouse 
  hide details  
Reply
post #64 of 5223
Add me! I want to be cool too wink.gif.
http://www.techpowerup.com/gpuz/fy8sa/

And here are some stock/OC numbers in Unigine 4.0 Extreme Preset.





I don't know how to get the image from the html so I just used paint. Anyway, at 1200 core that's a 23% increase in core and a 16% performance gain. Not bad at all.
Edited by 8800GT - 3/25/13 at 1:27pm
post #65 of 5223
3dmark 11 Performance crossfire 2 Powercolor Mysts:

http://www.3dmark.com/3dm11/6260567
jimbo02816
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus Sabertooth Z77 PowerColor HD 7870 LE Myst Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 SSD CoolerMaster hyper 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit BenQ XL 2420T 120hz 
PowerMouse
Antec HCP-750 WOW Gaming Mouse 
  hide details  
Reply
jimbo02816
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus Sabertooth Z77 PowerColor HD 7870 LE Myst Corsair Dominator GT 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial C300 SSD CoolerMaster hyper 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit BenQ XL 2420T 120hz 
PowerMouse
Antec HCP-750 WOW Gaming Mouse 
  hide details  
Reply
post #66 of 5223
Hello all trying to find a answer and this seems to have the best compilation of data and answers on the new 7870 Tahiti boards. I just bought a PowerColor 7870 Tahiti LE (EZ I think it's referred as) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131487 and installed it a couple days ago. It was a fresh build and everything seemed to be fine after I installed the 13.1 drivers. Ran GW2 and SWTOR great at max settings. Ran a 3d Mark 11 score and it placed right where it should. Went to OC it and thats when I noticed some weird behavior.

Just thought I would see if anyone has any ideas in a fix before I return it to newegg. The problem I am having is that the card is constantly jumping down to a 925Mhz core clock when ever it comes under load. Sometimes its a back and forth jump to and from the core clock I have set and sometimes it just runs at the 925MHz constant. I have tried ati drivers 13.1, 13.2 beta and 13.3 beta and none of them work any better or worse. I have tried using MSI afterburner, the CCC overdrive and the powercolor utility to set the speeds and all result in the same result. Have tried the card in 2 different systems with two different power supplies and it runs the same in both systems. I have turned up the power limit from 1% to 20% and that didn't change anything. Also have tried increasing the voltage via powercolors utility with no luck either. Temps on the card have never gone over 68 C. I haven't tried a bios update on the card, not sure were to find one since the card isn't listed on powercolor's website.

Any advice would be greatly appreciated!!!
Thor
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570k Biostar TZ77XE3 PowerColor HD 7870 Tahiti LE EZ G.Skill Ares 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Sony Optaric Corsair A70 Win 7 Ult 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Gateway FHD2303L  Saitek Cyborg 750W OCZ ZS Rosewill Thor V2 White 
MouseMouse PadOther
Razer Naga Rocketfish Linksys WMP600N 
  hide details  
Reply
Thor
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-3570k Biostar TZ77XE3 PowerColor HD 7870 Tahiti LE EZ G.Skill Ares 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 Sony Optaric Corsair A70 Win 7 Ult 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Gateway FHD2303L  Saitek Cyborg 750W OCZ ZS Rosewill Thor V2 White 
MouseMouse PadOther
Razer Naga Rocketfish Linksys WMP600N 
  hide details  
Reply
post #67 of 5223
Quote:
Originally Posted by imaurer269 View Post

Hello all trying to find a answer and this seems to have the best compilation of data and answers on the new 7870 Tahiti boards. I just bought a PowerColor 7870 Tahiti LE (EZ I think it's referred as) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131487 and installed it a couple days ago. It was a fresh build and everything seemed to be fine after I installed the 13.1 drivers. Ran GW2 and SWTOR great at max settings. Ran a 3d Mark 11 score and it placed right where it should. Went to OC it and thats when I noticed some weird behavior.

Just thought I would see if anyone has any ideas in a fix before I return it to newegg. The problem I am having is that the card is constantly jumping down to a 925Mhz core clock when ever it comes under load. Sometimes its a back and forth jump to and from the core clock I have set and sometimes it just runs at the 925MHz constant. I have tried ati drivers 13.1, 13.2 beta and 13.3 beta and none of them work any better or worse. I have tried using MSI afterburner, the CCC overdrive and the powercolor utility to set the speeds and all result in the same result. Have tried the card in 2 different systems with two different power supplies and it runs the same in both systems. I have turned up the power limit from 1% to 20% and that didn't change anything. Also have tried increasing the voltage via powercolors utility with no luck either. Temps on the card have never gone over 68 C. I haven't tried a bios update on the card, not sure were to find one since the card isn't listed on powercolor's website.

Any advice would be greatly appreciated!!!

HI what bios version are you running I had the same issue with 031 installed 032 and all is well.
Invader
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3550 Gigabyte Z77X UD3H Powercolor HD7870 PCS+ Myst Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD 830 2.5inch SATA III 6GBps LiteOn IHOS104-06 4x Internal BD-ROM Blu-ray Zalman CNPS9500A LED Windows 7 64bit Professional 
MonitorPowerCaseMouse
LG Flatron E2351 Corsair HX620w  Sharkoon T9 ATX Midi Tower case - Black Cooler Master Gaming Mouse - Recon 
Audio
Creative PCI-E Sound Blaster Z Soundcard  
  hide details  
Reply
Invader
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3550 Gigabyte Z77X UD3H Powercolor HD7870 PCS+ Myst Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD 830 2.5inch SATA III 6GBps LiteOn IHOS104-06 4x Internal BD-ROM Blu-ray Zalman CNPS9500A LED Windows 7 64bit Professional 
MonitorPowerCaseMouse
LG Flatron E2351 Corsair HX620w  Sharkoon T9 ATX Midi Tower case - Black Cooler Master Gaming Mouse - Recon 
Audio
Creative PCI-E Sound Blaster Z Soundcard  
  hide details  
Reply
post #68 of 5223
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sakulthefirst View Post

I have mistakenly bought a tahiti le card.

I bought a XFX 7870 DD and i didnt't know that XFX put this chip on the card at new revisions.

Firstly i was really pissed of the high standard voltages of the card. (0.950V IDLE, 1.15 Load).
I wanted to undervolt the gpu with afterburner but it had a voltage lock.

Than i had the idea to modify the bios by hand . And it worked.
Now i have 0.800 Volt in idle and 1.05 Volt under load. with a stock clock of 1100/1500.


Here is a GPUZ Pic of my card
Warning: Spoiler! (Click to show)

I had no idea XFX made 7870 Tahiti LEs. Send me a link of the place you bought it from and I'll add XFX to the form.

 

Quote:
Originally Posted by Nivek81 View Post

I'm really happy an owner's club has formed up for these cards.
I've been driving myself nuts since snapping up the PC EZ on sale, and hesitating between opening the packaging and just using it, or sending it back.
All things the same, i just finally popped it in last night.
My temps aren't horrible, my acoustics are... better than before but not what I hoped for.

My EZ was packaged with the 31 bios, so i'm having a jumpy clock, and after a few seconds under load it defaults to 950.
Only thing I've played around with so far is the CCC overdrive fan control. (Ugh not impressed with that interface)

Here's my validation:
http://www.techpowerup.com/gpuz/fhg8n/

@stock with the EZ cooler:
[Corsair 600T with stock fans (on the list to be replaced) (and top fan pulling air IN)]
[Stock Intel cooler, so not really getting in the way, (next on the list to go)]

On loads I've hit 73C and i'm idling around 32C

Wow your card is running cooler than my Sapphire card lol.

Quote:
Originally Posted by Coach Mcguirk View Post

Where do you guys find these cards... Theyre sold out everywhere!

Sent from my SAMSUNG Galaxy S2 using Tapatalk 2.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131484&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=3938566&SID=

http://www.amazon.com/dp/B00AO35AXU/?tag=pcpapi-20

http://us.ncix.com/products/?usaffiliateid=1000031504&sku=78372&vpn=AX7870%202GBD5%2D2DHPPV3E&manufacture=PowerColor

 

I can't find a Sapphire XT in stock anywhere.

Quote:
Originally Posted by imaurer269 View Post

Hello all trying to find a answer and this seems to have the best compilation of data and answers on the new 7870 Tahiti boards. I just bought a PowerColor 7870 Tahiti LE (EZ I think it's referred as) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131487 and installed it a couple days ago. It was a fresh build and everything seemed to be fine after I installed the 13.1 drivers. Ran GW2 and SWTOR great at max settings. Ran a 3d Mark 11 score and it placed right where it should. Went to OC it and thats when I noticed some weird behavior.

Just thought I would see if anyone has any ideas in a fix before I return it to newegg. The problem I am having is that the card is constantly jumping down to a 925Mhz core clock when ever it comes under load. Sometimes its a back and forth jump to and from the core clock I have set and sometimes it just runs at the 925MHz constant. I have tried ati drivers 13.1, 13.2 beta and 13.3 beta and none of them work any better or worse. I have tried using MSI afterburner, the CCC overdrive and the powercolor utility to set the speeds and all result in the same result. Have tried the card in 2 different systems with two different power supplies and it runs the same in both systems. I have turned up the power limit from 1% to 20% and that didn't change anything. Also have tried increasing the voltage via powercolors utility with no luck either. Temps on the card have never gone over 68 C. I haven't tried a bios update on the card, not sure were to find one since the card isn't listed on powercolor's website.

Any advice would be greatly appreciated!!!

http://www.techpowerup.com/vgabios/131721/VTX3D.HD7870.2048.121106.html

Try flashing your BIOS to .28

 

Quote:
Originally Posted by 8800GT View Post

Add me! I want to be cool too wink.gif.
http://www.techpowerup.com/gpuz/fy8sa/

And here are some stock/OC numbers in Unigine 4.0 Extreme Preset.
Warning: Spoiler! (Click to show)



 



I don't know how to get the image from the html so I just used paint. Anyway, at 1200 core that's a 23% increase in core and a 16% performance gain. Not bad at all.

http://api.viglink.com/api/click?format=go&key=7777bc3c17029328d03146e0ed767841&loc=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F1373543%2Fofficial-7870-tahiti-le-xt-owners-club%2F0_100&v=1&libid=1364253600881&out=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2F1TTwrAW-B3WufR0sevUNQFV-WqprGXUnBiWUFJ--i1PQ%2Fviewform&title=%5BOfficial%5D%207870%20Tahiti%20LE%20(XT)%20Owners%20Club&txt=%3Cspan%20id%3D%22yui_3_7_3_1_1364253595514_648%22%20style%3D%22color%3A%20rgb(255%2C%200%2C%200)%3B%22%3ERegister%3C%2Fspan%3E&jsonp=vglnk_jsonp_13642538714714

    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-3470 GIGABYTE Z77-D3H EVGA 780 Ti w/ H80i (richie's bracket) Samsung 30nm 2x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Intel 520 240GB Seagate Barracuda 1TB CM Hyper 212 Evo 2x Fractal R2 140mm 
CoolingCoolingOSMonitor
2x Phanteks PH-F140HP_WT 1x Phanteks PH-F140SP Windows 10 Home 64-bit AOC G2460PG (GSYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire TK (Browns) Antec TPC-650 Fractal R4 Razer Deathadder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Intel Promo *free* Logitech Z-5 Klipsch R6i ASUS Xonar DGX 
AudioAudio
Philips SHP9500 Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-3470 GIGABYTE Z77-D3H EVGA 780 Ti w/ H80i (richie's bracket) Samsung 30nm 2x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Intel 520 240GB Seagate Barracuda 1TB CM Hyper 212 Evo 2x Fractal R2 140mm 
CoolingCoolingOSMonitor
2x Phanteks PH-F140HP_WT 1x Phanteks PH-F140SP Windows 10 Home 64-bit AOC G2460PG (GSYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm Quickfire TK (Browns) Antec TPC-650 Fractal R4 Razer Deathadder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Intel Promo *free* Logitech Z-5 Klipsch R6i ASUS Xonar DGX 
AudioAudio
Philips SHP9500 Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
post #69 of 5223
Quote:
Originally Posted by Coach Mcguirk View Post

Where do you guys find these cards... Theyre sold out everywhere!

Sent from my SAMSUNG Galaxy S2 using Tapatalk 2.

I got my Sapphire at Superbiiz : http://www.superbiiz.com/detail.php?name=AT-7870XT2

They usually have a 10 off 100 coupon. At least saved me the shipping cost.

** noticed they are out of stock now**
Edited by Cableant1 - 3/25/13 at 4:39pm
post #70 of 5223
Ordered mine from them last night .. Got an email today that IRS out of stock .. They don't have an exact date for ship except to say " the beginning of April " so irritated!

eBay has a vendor selling for $20 more ($269 shipped)

Amazon has it for some ridiculous price.

Newegg has the powercolor version on sale for $209 but its single fan.

I couldn't find the xfx version , would love to get that if its not too much $$ ..

Anyone have a link??
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [Official] 7870 Tahiti LE (XT) Owners Club