Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Updated with Video: Weird screen glitch (Sapphire 6950). Need some help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Updated with Video: Weird screen glitch (Sapphire 6950). Need some help. - Page 2

post #11 of 14
Thread Starter 
Quote:
Are you sure the PCB on your card is black?
It seems to be dark blue. The reason I linked that particular card is because that's what is written down on the receipt I have for the card when I bought it almost two years ago. The switch should be on the underside where the Crossfire connectors are right? Quite sure it's not there.

Edit: Checked the box. Looks the same. Pretty sure this model has no dual BIOS switch
Quote:
Did you wipe the BIOS first?
Yes, I created a blank file exactly 128 KB via command prompt. Booted into DOS and did the following commands:
Code:
atiflash - unlockrom 0
rom unlocked message

atiflash -f -p 0 blank.bin
this is my blank file. flash was verified

atiflash -f -p 0 sapphire.bin
this is the original BIOS, also verified
After that I restarted my PC and tried to OC again with MSI Afterburner and the screen glitching is still there frown.gif
Edited by MobiusLOL - 3/23/13 at 9:49pm
post #12 of 14
Does everything work fine at stock?
Quote:
Originally Posted by MobiusLOL View Post

It seems to be dark blue. The reason I linked that particular card is because that's what is written down on the receipt I have for the card when I bought it almost two years ago. The switch should be on the underside where the Crossfire connectors are right? Quite sure it's not there.

Different PCB color and no switch implies a very different card, even if the cooler, or even model number are the same.
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #13 of 14
Quote:
Originally Posted by Blameless View Post

Different PCB color and no switch implies a very different card, even if the cooler, or even model number are the same.

This is true your card isnt the true reference v1.0 card and is the 1.1 etc since its using the non amd reference pcb but is still in the reference design spec which means that your graphics vendor is using its own modified bios to run it instead of running the default that's why you are still having troubles with artifacts
Edited by itz.clint - 3/24/13 at 6:14am
The Beast
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k  Asus Rampage IV Black Edition MSI GTX 980 Gskill Ripjaw X 16gb DDR3 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel 520 240gb SSD, 13Tb Caviar Green/Black Lite-On Bluray Writer Prolimatech Megashadow Win 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
2x Samsung BX2450 Coolermaster V1000 Corsair Obsidian 800D Asus Xonar D2X, O2/ODAC, HD650 
  hide details  
Reply
The Beast
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k  Asus Rampage IV Black Edition MSI GTX 980 Gskill Ripjaw X 16gb DDR3 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel 520 240gb SSD, 13Tb Caviar Green/Black Lite-On Bluray Writer Prolimatech Megashadow Win 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
2x Samsung BX2450 Coolermaster V1000 Corsair Obsidian 800D Asus Xonar D2X, O2/ODAC, HD650 
  hide details  
Reply
post #14 of 14
Quote:
Originally Posted by MobiusLOL View Post

Just reflashed stock BIOS again and the screen issue is still there when I try to OC and raise clocks.

I would suggest that you run the card at stock and see if you still get artifacts among other things, if you haven't already. It could be that your card doesn't overclock very well but since you said it has an dark blue pcb it could possibly have locked shaders so the card would only be able to run at stock unlike the amd ref pcb board. If this hasn't fixed your issue please name your card in full so we could find you the exact bios made for your card.
The Beast
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k  Asus Rampage IV Black Edition MSI GTX 980 Gskill Ripjaw X 16gb DDR3 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel 520 240gb SSD, 13Tb Caviar Green/Black Lite-On Bluray Writer Prolimatech Megashadow Win 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
2x Samsung BX2450 Coolermaster V1000 Corsair Obsidian 800D Asus Xonar D2X, O2/ODAC, HD650 
  hide details  
Reply
The Beast
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k  Asus Rampage IV Black Edition MSI GTX 980 Gskill Ripjaw X 16gb DDR3 2400Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel 520 240gb SSD, 13Tb Caviar Green/Black Lite-On Bluray Writer Prolimatech Megashadow Win 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
2x Samsung BX2450 Coolermaster V1000 Corsair Obsidian 800D Asus Xonar D2X, O2/ODAC, HD650 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Updated with Video: Weird screen glitch (Sapphire 6950). Need some help.