Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Comp won't POST unless ram is removed and replaced
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Comp won't POST unless ram is removed and replaced - Page 2

post #11 of 19
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by d6bmg View Post

1. Reset BIOS.
2. Run Memtest 86+ and if that doesn't give any error, then RAM have nothing to do.

Already did this. No errors.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #12 of 19
Thread Starter 
It seems to run fine with just one stick of ram...
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #13 of 19
Thread Starter 
Well... I threw a different set of ram in there and it seems to be running fine. I guess 1 of the previous sticks was bad but occasionally the bad stick would boot so it threw me off.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #14 of 19
Quote:
Originally Posted by DBEAU View Post

Well... I threw a different set of ram in there and it seems to be running fine. I guess 1 of the previous sticks was bad but occasionally the bad stick would boot so it threw me off.
Quote:
Originally Posted by DBEAU View Post

It seems to run fine with just one stick of ram...

THat sounds like a problem with one module. But both passed memtest86+ test? wired..
post #15 of 19
Thread Starter 
Yeah at one point both sticks were installed and passed memtest... it also ran fine for a few days with both sticks in there. Very weird indeed.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #16 of 19
Quote:
Originally Posted by DBEAU View Post

Yeah at one point both sticks were installed and passed memtest... it also ran fine for a few days with both sticks in there. Very weird indeed.

How many passes in memtest did you run? I normally suggest about 8, or to leave it running overnight. 1 Pass usually isn't enough to tell you much though.
post #17 of 19
Thread Starter 
I guess I only let it run once. Just let it go to 100% on default settings and thought that was enough.

I set it to run prime95 on blend 80% memory before I left for work with the other "good" set of ram installed so we'll see if any errors come out of that when I get home. So far so good out of this other set of ram though.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #18 of 19
Quote:
Originally Posted by DBEAU View Post

Yeah at one point both sticks were installed and passed memtest... it also ran fine for a few days with both sticks in there. Very weird indeed.

No this is really wired.
Run 2-3 time more and see what happens..
post #19 of 19
Thread Starter 
Well I have a different set of ram in there now and its running fine so all is well. I'll just chalk it up as the other ram being bad. It was definitely a brain teaser.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Comp won't POST unless ram is removed and replaced