Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Would Like some Help AMD A-10 5800k
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Would Like some Help AMD A-10 5800k

post #1 of 5
Thread Starter 
Im building a AMD A-10 5800k with a AS Rock FM2A85X Extreame 6, 8Gig DDR3 2400, and am Using the APU for graphics. I have been testing different settings for a few days and and having a hard time finding stability. I would like to know what the ideal settings as far as voltages for APU, GFX, and NB. I would really like to know what it should be set at from factory with no overclocking so i can start there. I have been looking everywere for NB frequency's and voltages and cant find anything, Same with the 7660D graphics. The auto setting in bios doesn't seem to work so i have been trying other settings. Any help would be much appreciated. Thank You.
post #2 of 5
Lev it at stock voyages see what you can get there if you get instability raise the voltage about by 100 boot back up check for stability keep doing that till its stable
Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
post #3 of 5
Thread Starter 
The problem was power loss under heavy loads during prime95 tests, It would drop .5 +/- volts. Running stock volts on the apu with 2400 memory was making it unstable (maybe??). I have fixed it hopefuly, i have turbo off and it's clocked at 4.2Ghz 1.480v. During prime95 it goes to 1.430v and was stable for a 5 hour test.

AsRock FM2A85X Extreame 6
Amd A-10 5800k 4.2Ghz (turbo off)
NB@ 2200MHz
8gig G-skill ripjaw ddr3 2400,
Ati HD 7660D
Edited by AZander - 3/30/13 at 12:13pm
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by AZander View Post

The problem was power loss under heavy loads during prime95 tests, It would drop .5 +/- volts. Running stock volts on the apu with 2400 memory was making it unstable (maybe??). I have fixed it hopefuly, i have turbo off and it's clocked at 4.2Ghz 1.480v. During prime95 it goes to 1.430v and was stable for a 5 hour test.

AsRock FM2A85X Extreame 6
Amd A-10 5800k 4.2Ghz (turbo off)
NB@ 2200MHz
8gig G-skill ripjaw ddr3 2400,
Ati HD 7660D
if its dropping that means it don't have enough power whats your PSU wattage and brand?

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
post #5 of 5
Thread Starter 
I'ts a 450w diablotek PHD450.. It's cheap. It's figured out and running well. thanks for the input.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Would Like some Help AMD A-10 5800k