Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Can Not Get into Windows After Installing Windows 7 SP1
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Can Not Get into Windows After Installing Windows 7 SP1

post #1 of 3
Thread Starter 
Please help! After "successfully" Installing SP1, my computer said it needed to restart. I restart my computer and it then continues to install SP1 before entering windows. It made it to 15% and froze, so I forced shut down my computer. Now I am basically locked out of windows.

I have tried:

1. System restore point- says there is no saved restore point even though I watched my computer make a restore point before the update
2. Start Up Repair- Fails every time.
3. Boot on Last Known Good Configuration- Boots and tried to install SP1 again and freezes every time.

I really thought I have a restore point just in case this happened, but I guess it somehow got deleted. Any help would really make my day.
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Thread Starter 
I have just tired uninstalling SP1 using command prompt, but after entering wusa.exe/uninstall/kb:976932 I just get a pop up called Windows Update Standalone Installer with a bunch of different command options.

I am running out of ideas...
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Unbelievable. I tried Boot windows on last known configuration one last time, and it worked!! Not only that, but SP1 is installed.

I am afraid to do any other updates now...
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
My Comp
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @ 4.7Ghz MSI z170a Gaming M7  EVGA GTX 1080ti FTW3 Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) @3000mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung SM951 256GB Samsung 850 Pro 256GB Cryorig Ultimate R1 Windows 10 
MonitorPowerCase
QNIX QX2710 Evolution ll 1440p 27" NZXT HALE90 V2 850w NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Can Not Get into Windows After Installing Windows 7 SP1