Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Issue: GTX680 Bad SLI Bridge? (don't have a spare one)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Issue: GTX680 Bad SLI Bridge? (don't have a spare one)

post #1 of 4
Thread Starter 
I am experiencing driver crash and game lock up lately. I have no idea what went wrong seriously and other people works fine for them. I used to be able to run games or benchmark with SLI enabled.

Heaven Benchmark didn't crash this time but these artifact only shows up in SLI: http://youtu.be/yNjU-D_LVrI



Note: I only overclocked my CPU and RAM but I haven't overclock my GTX680s ever since I got them.

CPU: Intel 3930k c2
RAM: Samsung 16GB 30nm 1600Mhz
Mobo: Sabertooth X79
PSU: Corsair HX750 750w Gold
GPU1: GTX680 SC+
GPU2: GTX680 (vanilla)
Audio: Sound Blaster Zx
SSD: Vertex 4 256GB
HDD: Multi-HDDs 5.5TB

Windows 8 Pro 64bit
1. Tested both GTX 680 alone one by one on GW2, Crysis 3 and Heaven benchmark.
2. No artifacts, both work perfectly.
3. Install both card into the Primary and Secondary PCI-E slots.
4. Test run GW2 without SLI enabled yet.
5. Works fine.
6. Enable SLI.
7. Start GW2 and I started seeing some flashing white polygon over my character. It was odd.
8. After a min into the game, it started to flash black screen and freeze lock up then black screen again. (Kernel crash etc)
9. I had to Alt+F4 the game. I tried what Anet suggest to turn set default on AA but it is on default.
10. Can my RMA GPU be faulty again?
11. Reset BIOS to completely stock settings.
12. Tried again, the same problem.
13. Keep SLI enabled by under the Manage 3D Application. I force the game to run on Single GPU when launching Gw2.exe.
14. It works okay.
15. Downgrade driver to 314.07 -> Same problem with SLI!
16. Downgrade driver to 310.90 -> Same problem with SLI! This driver used to work before RMA my GPU!

Windows 7 Ult 64bit
17. Brand new fresh installed operation system to test if it will happen again.
18. Installed 314.22 driver
19. Install all updates.
20. Update DirectX 9 as well.
21. System is stock as well.
22. Try again to boot up Gw2.exe!
23. SAME PROBLEM with SLI enabled!

Seriously! What happened? RAM? I am stuck and I have no idea what else I can do. I think you guys call it TDR?

I even switch BIOS version, it does the same time. aka I went back to the exact same setup the last time it works 100%. But now it is no longer able to run anything on SLI.
Edited by djriful - 4/3/13 at 12:51pm
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
If you tested both cards and PCI-E slots individually, and there is no overheating in SLI, then it can very well be caused by a bad SLI bridge.
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zalbard View Post

If you tested both cards and PCI-E slots individually, and there is no overheating in SLI, then it can very well be caused by a bad SLI bridge.

No overheating, biggrin.gif

3D application flickers and crash at the temp of 50-60'c. On EVGA forums, everyone is pointing at SLI Bridge. How can a SLI bridge goes bad? Myth?
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 

Okay, I just received 2 new SLI bridge. I tested them both and the issue persist. Now I don't know anymore. What is the real problem.

 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
 
≡ Snowbaru ≡
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3930K 4.9Ghz Asus Sabertooth X79 EVGA GTX TITAN 1250Mhz KPE/Hybrid BIOS (SOLD) NVIDIA Geforce GTX 1080 Ti Founder Edition 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
32GB Samsung 30nm 2400Mhz OCZ Vertex 4 Samsung 850 EVO 13000GB HDDs 
CoolingOSMonitorKeyboard
EKWB Custom Watercooling, XSPC, Bitpower, Primo... Windows 10 Pro x64 (1607) ASUS PG278Q G-SYNC (2560x1440) Logitech G910 Onion Spark 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 850G2 Gold Fractal Design Define S Logitech G502 Logitech G440 
AudioOtherOtherOther
Logitech G933 Xbox One Controller Asus RT-AC68U Hitron CDA3 
CPUCPUMotherboardGraphics
5HP 5HP 5HP 5HP 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
5HP 5HP 5HP 5HP 
OSMonitorKeyboardPower
5HP 5HP 5HP 5HP 
CaseMouseMouse PadAudio
5HP 5HP 5HP 5HP 
Other
5HP 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Issue: GTX680 Bad SLI Bridge? (don't have a spare one)