Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 1667

post #16661 of 25893
Quote:
Originally Posted by Forceman View Post

Anyone using DispCalGUI with an i1 Display LT? For some reason it won't detect my device, even though Windows (8.1) sees it. Tried installing and then uninstalling the iProfiler software, but it made no difference.
I think you need to load the unofficial driver for the i1 Display LT available in the dispcalGUI folder. If the driver tries to install but fails because it's unsigned, then rather than bothering with disabling driver signature enforcement on Windows, download HCFR and use its drivers. They are the same drivers AFAIK but they are signed and install without issue.
post #16662 of 25893
Quote:
Originally Posted by Forceman View Post

Anyone else experiencing patches of flickering on their monitors? There's a patch on mine about 4" square where it looks like the backlight is flickering sometimes. Happens at 96Hz and 60Hz with two different cables. Did I just get unlucky with two monitors?

On the plus side, 96Hz gaming is a revelation. I never bought into the refresh rate thing, but it really is noticeable.

Yeah, I didn't believe it either. I might have to keep this awesome monitor!
The X299 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 7900X  AsRock X299 Taichi EVGA GTX 1080 FE Crucial Ballistix ELITE DDR4-3200 4GB x 4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Custom WC Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Nixeus Moda Pro Mech w/Khail Browns EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset RaijinTek Asterion Classic Tempered Glass Ed. Nixeus Revel  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
The X299 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 7900X  AsRock X299 Taichi EVGA GTX 1080 FE Crucial Ballistix ELITE DDR4-3200 4GB x 4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Custom WC Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Nixeus Moda Pro Mech w/Khail Browns EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset RaijinTek Asterion Classic Tempered Glass Ed. Nixeus Revel  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
post #16663 of 25893
I have a Multi Input version and I have an annoying issue.

If this monitor goes to sleep (because of windows) or anything similar to this, it will move all my windows (not just the ones that were on this monitor, all monitors) into the middle monitor.

My setup is

Multi Input QNIX 60hz - Normal XSTAR 96hz - Normal XSTAR 96hz


Also, the QNIX when woke up, will also have a buzzing noise (like coil whine) for about a minute or two, then goes away.


I have also been having issues with my monitors going to sleep when I have Windows set to NEVER. It's weird, my system in terms of the monitors has a mind of it's own. Sometimes, the screensavers will not turn on. Then sometimes they will, but the monitors after I don't know how long will sleep (when not set). Sometimes, the computer won't even wake up when that happens, and I have to hit the external power button. All with Sleeping & Turning OFF set to NEVER. I have of course, checked all settings and tweaks and went through help to find the cause. I am now thinking maybe it's the monitor itself?
post #16664 of 25893
Quote:
Originally Posted by bmancreations View Post

I have a Multi Input version and I have an annoying issue.

If this monitor goes to sleep (because of windows) or anything similar to this, it will move all my windows (not just the ones that were on this monitor, all monitors) into the middle monitor.

My setup is

Multi Input QNIX 60hz - Normal XSTAR 96hz - Normal XSTAR 96hz


Also, the QNIX when woke up, will also have a buzzing noise (like coil whine) for about a minute or two, then goes away.


I have also been having issues with my monitors going to sleep when I have Windows set to NEVER. It's weird, my system in terms of the monitors has a mind of it's own. Sometimes, the screensavers will not turn on. Then sometimes they will, but the monitors after I don't know how long will sleep (when not set). Sometimes, the computer won't even wake up when that happens, and I have to hit the external power button. All with Sleeping & Turning OFF set to NEVER. I have of course, checked all settings and tweaks and went through help to find the cause. I am now thinking maybe it's the monitor itself?

What video card? Does it do this when the xstars are not oc'd? This sounds like a software/driver or GPU issue not a monitor issue.
R5E X99
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 5930K Asus Rampage V Extreme Nvidia GTX780Ti Nvidia GTX780Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws 4 SAMSUNG XP941 SAMSUNG 850 EVO WD4003FZEX 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG BluRay ReWriter Dark Rock Pro 3 Windows 8.1 64bit with media center 3x Qnix QX2710LEDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 EVGA Supernova ATX 1600 Thermaltake Level 10 GT Logitech G600 
Mouse PadAudioAudioOther
Steelseries Speakers: Altek BXR1221 Headphones: Superlux HD-681 EVO G13 Gaming board 
Other
Thrustmaster Warthog HOTAS 
  hide details  
Reply
R5E X99
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 5930K Asus Rampage V Extreme Nvidia GTX780Ti Nvidia GTX780Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws 4 SAMSUNG XP941 SAMSUNG 850 EVO WD4003FZEX 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG BluRay ReWriter Dark Rock Pro 3 Windows 8.1 64bit with media center 3x Qnix QX2710LEDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 EVGA Supernova ATX 1600 Thermaltake Level 10 GT Logitech G600 
Mouse PadAudioAudioOther
Steelseries Speakers: Altek BXR1221 Headphones: Superlux HD-681 EVO G13 Gaming board 
Other
Thrustmaster Warthog HOTAS 
  hide details  
Reply
post #16665 of 25893
Quote:
Originally Posted by bmancreations View Post

I have a Multi Input version and I have an annoying issue.

If this monitor goes to sleep (because of windows) or anything similar to this, it will move all my windows (not just the ones that were on this monitor, all monitors) into the middle monitor.

My setup is

Multi Input QNIX 60hz - Normal XSTAR 96hz - Normal XSTAR 96hz


Also, the QNIX when woke up, will also have a buzzing noise (like coil whine) for about a minute or two, then goes away.


I have also been having issues with my monitors going to sleep when I have Windows set to NEVER. It's weird, my system in terms of the monitors has a mind of it's own. Sometimes, the screensavers will not turn on. Then sometimes they will, but the monitors after I don't know how long will sleep (when not set). Sometimes, the computer won't even wake up when that happens, and I have to hit the external power button. All with Sleeping & Turning OFF set to NEVER. I have of course, checked all settings and tweaks and went through help to find the cause. I am now thinking maybe it's the monitor itself?
The third monitor is connected by DisplayPort right?
post #16666 of 25893
Quote:
Originally Posted by AaronAsh View Post

Just thought I check in here and say I ordered a matte Qnix on the advice in this thread; a pixel perfect one from Excellentcastle. Bought it to replace a Crossover 27Q that died about 3 months after receiving it (bought that from Accesorieswholesale, who generously refunded me the full cost and covered the shipping, after some gentle prompting).

The Qnix arrived last night and I am very pleased; no hint of pixel defects, and the backlight is almost completely uniform aside from a small bleed patch in the top right corner.

I also wanted to overclock, but when I tried initially I was somewhat dismayed to find anything over 80Hz was producing steadily worse blue noise in the black areas of the screen. However my computer is connected via a 10m DVI-D cable (it lives in the loft), which I thought might have been the problem - and lo and behold when I connected it by a high quality shorter cable the noise vanished, and it reliably overclocked to 115Hz without issue (at 120Hz there was some artifacting in the form of banding and horizontal flickers).

So yes, extremely pleased! Thanks all for this thread and all the advice posted within!

I do have a couple more questions:

When using the Custom Resolution Tool, is there any downside to using the "reduced" option for the automatic timings setting? I can't see any visual difference between that and the normal settings, but I can get to the higher overclock without artefacts using "reduced". What is the difference?

Secondly I have a nice new Monoprice monitor stand arriving today (which is currently going cheap on Amazon), but how do I get the built-in part of the stand off the monitor?

You have to remove the bezel on the monitor and then slightly remove the panel to unscrew the stock stand mount. You will also need to add washers for the MP stand Vesa plate, the screws they supply are too long.



Removing the bezel.


https://www.youtube.com/results?search_query=qnix%20qx2710%20stand%20removal&sm=3
Gaming
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3500k @ 4.6 1.25v Z77A-GD65 (MS-7751) Asus GTX 770 SLI Asus GTX 770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengeance DDR3 1600 Samsung 840 Sandisk Ultra Plus Pioneer DVD 
CoolingOSMonitorPower
Cooler Master 212 EVO Windows Ultimate 64 Qnix QX2710 Cooler Master V700 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom 630 Razor Deathadder Roccat Taito Asus Xonar DSX 
Other
Logitech Z5300E 
  hide details  
Reply
Gaming
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 3500k @ 4.6 1.25v Z77A-GD65 (MS-7751) Asus GTX 770 SLI Asus GTX 770 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengeance DDR3 1600 Samsung 840 Sandisk Ultra Plus Pioneer DVD 
CoolingOSMonitorPower
Cooler Master 212 EVO Windows Ultimate 64 Qnix QX2710 Cooler Master V700 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom 630 Razor Deathadder Roccat Taito Asus Xonar DSX 
Other
Logitech Z5300E 
  hide details  
Reply
post #16667 of 25893
Quote:
Originally Posted by kevinsbane View Post

The third monitor is connected by DisplayPort right?
Quote:
Originally Posted by kevinsbane View Post

The third monitor is connected by DisplayPort right?

Yes it's DisplayPort

Quote:
Originally Posted by Roland2 View Post

What video card? Does it do this when the xstars are not oc'd? This sounds like a software/driver or GPU issue not a monitor issue.

It's a 780 TI. I have gone through 3 different drivers with this issue. It's hard to test (because it's random), but I will try to have them not OC'd and see if these occur. ANd if it was Drivers, why it is the DP monitor causing it. Because if I turn it off, it will move windows, but if I turn of the others, nothing happens.

Also the noise it makes, is only if its been off or sleeping for awhile.

Actual thats not exactly true. If I turn of the DisplayPort one, once I turn it back on, the other two montors flicker to black and then back to the desktop, everything has moved.

But, no one else has this issue?

***NOW ***!!!! I changed them all, but now when I re-select 96hz, it does not keep it, the settings still show 60hz. I didnt change anything, I want my 96hz back...WHAT?
Edited by bmancreations - 3/26/14 at 7:47am
post #16668 of 25893
So just to be clear, there is no brightness controls on the QX2710? The onboard ones seem to do nothing. biggrin.gif
The X299 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 7900X  AsRock X299 Taichi EVGA GTX 1080 FE Crucial Ballistix ELITE DDR4-3200 4GB x 4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Custom WC Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Nixeus Moda Pro Mech w/Khail Browns EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset RaijinTek Asterion Classic Tempered Glass Ed. Nixeus Revel  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
The X299 BEAST
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 7900X  AsRock X299 Taichi EVGA GTX 1080 FE Crucial Ballistix ELITE DDR4-3200 4GB x 4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Custom WC Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Nixeus Moda Pro Mech w/Khail Browns EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset RaijinTek Asterion Classic Tempered Glass Ed. Nixeus Revel  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
post #16669 of 25893
Quote:
Originally Posted by bmancreations View Post


Yes it's DisplayPort
It's a 780 TI. I have gone through 3 different drivers with this issue. It's hard to test (because it's random), but I will try to have them not OC'd and see if these occur. ANd if it was Drivers, why it is the DP monitor causing it. Because if I turn it off, it will move windows, but if I turn of the others, nothing happens.

Also the noise it makes, is only if its been off or sleeping for awhile.

Actual thats not exactly true. If I turn of the DisplayPort one, once I turn it back on, the other two montors flicker to black and then back to the desktop, everything has moved.

But, no one else has this issue?
Never turn off a DisplayPort monitor. According to the specification of DisplayPort, a DisplayPort monitor that is turned off will actually send a disconnect signal to the system - that is to say, a powered off DisplayPort monitor is disconnected and treated as not plugged in at all. When you do so, Windows thinks that you only have 2 monitors, so it'll rearrange your icons so you can access them, since they are not on a connected screen anymore. You should experience the same behaviour on your DVI monitors if you manually unplug their DVI cords. So don't turn off DisplayPort monitors. Yes, it's stupid. No, there's nothing you can do about it.
post #16670 of 25893
Quote:
Originally Posted by bluedevil View Post

So just to be clear, there is no brightness controls on the QX2710? The onboard ones seem to do nothing. biggrin.gif
They do have brightness control - the increments are just small and they have no UI response. So hold it down for a while, or click a couple dozen times, and you should notice a difference.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club