Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 2428

post #24271 of 25922
Has anyone had luck with overclocking on AMD's Catalyst 15.7.1 on Win7SP1?

To start, my rig (Win7, MSI 7950 Boost, Catalyst 13.1, X-Star 2710) has held a stable OC of 96 Hz for well over a year, and seems to handle 110 Hz with the tighter timings. I tried to do the jig of updating Catalyst from 13.1 to the recent 15.7.1, and the panel didn't like that at all. After applying the newest patch and timings, 85+ Hz became impossible (black screen), and even minor overclocks like 72 Hz suffered from immense artifacts usually reserved for 120+ Hz shenanigans. I tried tinkering with the reduced DVI timings, doing a clean driver install, and checking GPU OC settings, but nothing seemed to help much. Reverting via system restore to Catalyst 13.1 solved these problems, so it likely wasn't the cable or PCB causing the issue either.

What could have caused this to happen? Is 15.7.1 an unstable platform for a 7950, or could something else be to blame? I'd really like to get this update working, since 13.1 isn't supported by Blender's new GPU rendering features.
post #24272 of 25922
Quote:
Originally Posted by Joe-Gamer View Post

Hi guys, ran into some trouble with overclocking my xstar dp2710. Had it just over a year now and I've overclocked it before up to 96hz no problems. A few months ago I got a 980ti and haven't been able to get my 96hz oc back. In nvidia control panel I create a custom resolution, change the refresh rate to 96hz and run the test and apply the new config. Then I check on windows display settings and only if I uncheck hide refresh rates this monitor does not display does the 96hz appear. Applyed it, then went to http://www.testufo.com/#test=frameskipping and it says its 60hz and games still vsync at 60hz as well. Any ideas? Am I missing a step? It was fine before with my R9 290s.

This is a classic driver conflict when changing GPU platforms, especially AMD-->Nvidia redface.gif
Make sure all remnants of Catalysts AND CRU are completely removed. Also make sure your OC is also recognized/applied in Windows display settings. THEN "reboot" ... are you using Chrome to check OC's at testufo? if your on Win10 there may be more probs I'm not familiar with redface.gif

Quote:
Originally Posted by bringtheaction View Post

So I've been running my dp2710 with a 770 at 120hz for a few months now, but I just upgraded to a 980 and now the refresh rate keeps changing to 60hz every time I start up a game. It switches back to 120hz once I alt-tab back to the desktop then back to 60zh when back in the game. I've tried different games but the same thing happens.

I followed everything I did before as well as doing a clean install of the drivers but nothing is helping.

Strange I went from a 680 to 980Ti with no problems. Did you install the monitor driver? See the OC guide for more info HERE ... try a "clean" re-install of your drivers, or rollback to what last worked to troubleshoot.
Quote:
Originally Posted by gamecubegarth View Post

Has anyone had luck with overclocking on AMD's Catalyst 15.7.1 on Win7SP1?

To start, my rig (Win7, MSI 7950 Boost, Catalyst 13.1, X-Star 2710) has held a stable OC of 96 Hz for well over a year, and seems to handle 110 Hz with the tighter timings. I tried to do the jig of updating Catalyst from 13.1 to the recent 15.7.1, and the panel didn't like that at all. After applying the newest patch and timings, 85+ Hz became impossible (black screen), and even minor overclocks like 72 Hz suffered from immense artifacts usually reserved for 120+ Hz shenanigans. I tried tinkering with the reduced DVI timings, doing a clean driver install, and checking GPU OC settings, but nothing seemed to help much. Reverting via system restore to Catalyst 13.1 solved these problems, so it likely wasn't the cable or PCB causing the issue either.

What could have caused this to happen? Is 15.7.1 an unstable platform for a 7950, or could something else be to blame? I'd really like to get this update working, since 13.1 isn't supported by Blender's new GPU rendering features.

You probably need the updated version of CRU 1.3 ... when Catalyst 14.xx came along it "broke" the OC's. Go to the OC guide HERE for more details/Links wink.gif

Important notice!
Use ToastyX new 1.3 AMD/ATI Pixel Clock Patcher optimized for the new AMD Omega (14.12) drivers!...Grab ToastyX new 1.3 AMD/ATI Pixel Clock Patcher HERE Thank you ToastyX

Edited by TomcatV - 10/27/15 at 8:33am
 
Too Easy
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
6700K 47/44GHz@1.296v or 48/45@1.360v Adaptive ... Z170 ASUS HERO VIII LGA 1151 (Bios 2202) Evga GTX 1080 SC "SOLD $525" no bios editor! Gigabyte G1 GTX 980Ti 1519/8002 24/7 Bios modded! 
RAMHard DriveHard DriveCooling
TridentZ 3600 15-15-15-36-1T [F4-3600C16D-16GTZ ] Samsung Evo SSD 500GB (boot) Crucial MX300 SSD 1TB (storage) Kraken X61  
OSMonitorMonitorKeyboard
Win10 64bit (sucks) Overlord 27" "Glossy" 1440p@120Hz QNIX QX2710 "Glossy" 1440p@120Hz+  Corsair K65 RGB Cherry Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 1200 P2 Platinum NZXT H440 (Hate it!) Logitech G502 / Razer Deathader Rocketfish "Speed" 
Audio
Sound Blaster Z w/ Logitech Z680 5.1 Speakers  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K@4.6 24/7 ASRock Z68 Ext4 Gen3 (bios 1.10) Gigabyte G1 GTX 980Ti 1532/8002 24/7 Bios modded GSkill F3-17000CL11D-8GBXL 1.54v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo 500GB 1T Samsung F3-storage Asus 24x H100 top exhaust (push/pull kinda?) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win7-64bit SP1  QNIX QX2710 "Glossy" 1440p@120Hz++ (1st gen L02... Overlord 27" Glossy 1440p@120Hz Corsair K65 RGB Cherry Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850w Haf 922 (modded) Logitech G502 Rocketfish Speed 
Audio
Sound Blaster Z w/ Logitech Z680 5.1 Speakers  
  hide details  
Reply
 
Too Easy
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
6700K 47/44GHz@1.296v or 48/45@1.360v Adaptive ... Z170 ASUS HERO VIII LGA 1151 (Bios 2202) Evga GTX 1080 SC "SOLD $525" no bios editor! Gigabyte G1 GTX 980Ti 1519/8002 24/7 Bios modded! 
RAMHard DriveHard DriveCooling
TridentZ 3600 15-15-15-36-1T [F4-3600C16D-16GTZ ] Samsung Evo SSD 500GB (boot) Crucial MX300 SSD 1TB (storage) Kraken X61  
OSMonitorMonitorKeyboard
Win10 64bit (sucks) Overlord 27" "Glossy" 1440p@120Hz QNIX QX2710 "Glossy" 1440p@120Hz+  Corsair K65 RGB Cherry Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA SuperNOVA 1200 P2 Platinum NZXT H440 (Hate it!) Logitech G502 / Razer Deathader Rocketfish "Speed" 
Audio
Sound Blaster Z w/ Logitech Z680 5.1 Speakers  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K@4.6 24/7 ASRock Z68 Ext4 Gen3 (bios 1.10) Gigabyte G1 GTX 980Ti 1532/8002 24/7 Bios modded GSkill F3-17000CL11D-8GBXL 1.54v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo 500GB 1T Samsung F3-storage Asus 24x H100 top exhaust (push/pull kinda?) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win7-64bit SP1  QNIX QX2710 "Glossy" 1440p@120Hz++ (1st gen L02... Overlord 27" Glossy 1440p@120Hz Corsair K65 RGB Cherry Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850w Haf 922 (modded) Logitech G502 Rocketfish Speed 
Audio
Sound Blaster Z w/ Logitech Z680 5.1 Speakers  
  hide details  
Reply
post #24273 of 25922
Yeah all amd drivers are gone, had a clean install of windows 10 after the swap as well. Firefox with http://www.testufo.com/#test=frameskipping says 96hz and chrome says its 60hz. Is chrome locked to 60? 96hz is applied and then I rebooted and tested. CSGO with vsync also locks to 60fps not 96fps.
Edited by Joe-Gamer - 10/27/15 at 10:26am
post #24274 of 25922
Im looking to buy a monitor calibration tool such as a spyder or colormunki. Im not looking for anything top of the line, just something that will get my colors "close enough" for general web browsing, watching movies, and videogames. I can get a used Spyder3 pro for about $45 which seems like a good option. Ive heard alot of people say used colorimeters are a bad idea since the light sensors become inacurate over time. Is this something I should worry about? Is it worth the extra money to get a brand new colorimeter? Im willing to spend up to $90 for something new (like the colormunki smile) but I would rather get something cheaper if possible as long as the risk is low. Im not looking for perfect accuracy, I just dont want to screw myself on a used one. Is it risky buying used? Some of the ones Im interested in are 5+ years old...
post #24275 of 25922
Quote:
Originally Posted by TomcatV View Post

You probably need the updated version of CRU 1.3 ... when Catalyst 14.xx came along it "broke" the OC's.

After trying the driver update tango again, it was likely the old monitor profile getting in the way. The newest version of CRU was still relying on the the last established connection with the monitor (last edited with CRU 1.0). I had unchecked the extension block setting, though I'm still unsure of its impact. In any case, I deleted the monitor profile completely and let Windows establish a default connection. From there, re-adding my 96 Hz timings just worked. wheee.gif I'm still kinda in the dark as to what sorcery prevented my old overclocks from working in the first place, since they weren't anything more simple tweaks from default, but hey, at least the thing gives a stable picture now.

Here's to stability and performance!
post #24276 of 25922
hey guys,
i have a crossover 27qw, but was looking into a new panel for overclocking for csgo
i live in canada, so some of the deals on ebay dont ship here
that said, what's the cheapest 1440p monitor i can buy (im assuming around 300cad) that can overclock moderately well? and where would i buy it?
post #24277 of 25922
What was the main verdict on PWM for this monitor? Do the single input-DVI have PWM? Because I have one and even at lower brightness, I haven't noticed any headaches or flickering. I'm not sure what all the fuss is about. I've seen this monitor get slammed all over the Internet for having PWM and I haven't noticed a thing.
post #24278 of 25922
Quote:
Originally Posted by joshkope View Post

What was the main verdict on PWM for this monitor? Do the single input-DVI have PWM? Because I have one and even at lower brightness, I haven't noticed any headaches or flickering. I'm not sure what all the fuss is about. I've seen this monitor get slammed all over the Internet for having PWM and I haven't noticed a thing.
Most earlier models (pre-2015) did not have PWM. Then many started to appear with PWM.. along with different panels, construction quality, etc. Its basically a lottery to buy a Qnix, you're not sure what you may end up with. Many people are not bothered by PWM (unless at low frequencies), I guess thats why they continue to make them.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Taichi GTX 1070 AMP! 16gb Vengeance 3200mhz 
MonitorPowerCaseAudio
Qnix QX2710, Yamakasi DS270, Catleap 2b XFX 750W Pro CM Sniper BE SBZx 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7700k Asrock z270 Taichi GTX 1070 AMP! 16gb Vengeance 3200mhz 
MonitorPowerCaseAudio
Qnix QX2710, Yamakasi DS270, Catleap 2b XFX 750W Pro CM Sniper BE SBZx 
  hide details  
Reply
post #24279 of 25922
Quote:
Originally Posted by blued View Post

Most earlier models (pre-2015) did not have PWM. Then many started to appear with PWM.. along with different panels, construction quality, etc. Its basically a lottery to buy a Qnix, you're not sure what you may end up with. Many people are not bothered by PWM (unless at low frequencies), I guess thats why they continue to make them.

Well I bought mine is 2014 I think it was...so hopefully it doesn't have PWM. Even if it does, it doesn't seem to bother me. Some people claims it gives them migrains but I think they might be over reacting. Who knows.
post #24280 of 25922
Hello

Might be a stupid question, but how can i make sure which (used) model am i purchasing if the seller isnt sure himself?
All he states, thats it is a qnix qx2710 model and thats it is from korea.
But i want to make sure its a legit version (the one that OC's), not the TRUE, SE or any of those kind.
Is it enough, that monitor only has 1 output and its supposed to be DVI-D?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club