Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 2474

post #24731 of 25862
Quote:
Originally Posted by bondy007700 View Post

I have had m y qx2710 for about 3 years now and i have previously had it overclocked to 100hz.
but since i updated to windows 10 and the newest version of amd catalyst 16.1.1 i cant get the overclock to work.
I have use cru and entered a few different overclocks and i have also patched it with toastys down load.

the refresh rates are showing up in my windows settings and i can select them. but when it comes to tesing them on testufo it comes up as 60hz

im stuck with what else i can do ~frown.gif

What browser are you using? Chrome only shows up to 60Hz iirc, try IE.
The New Recruit
(17 items)
 
An Old Soldier
(20 items)
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 10 BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d Klipsch ProMedia 2.1 BT epson wf 3540 
  hide details  
Reply
The New Recruit
(17 items)
 
An Old Soldier
(20 items)
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 10 BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d Klipsch ProMedia 2.1 BT epson wf 3540 
  hide details  
Reply
post #24732 of 25862
just tried it on internet explorer and thats showing 55hz :|
post #24733 of 25862
is the qnix qx2710 White LED or CCFL?

can't decide what settings to use for dispcalgui
1080ti 3770K
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k @ 4.5ghz Z77X UD3H 1080TI 8gb Trident X 2400MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 PRO 128GB WD Blue Crucial M4 256Gb Seagate 3TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 Windows 8.1 64bit VG248QE QNIX QX2710 
MonitorKeyboardPowerCase
Vizio M492i Ducky Shine 3 EVGA 1300W G2 Corsair Carbide Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Mionix Avior Puretrak Talent RX 467V/Titanium HD Schiit Magni 
OtherOther
HE-400 K7XX 
  hide details  
Reply
1080ti 3770K
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k @ 4.5ghz Z77X UD3H 1080TI 8gb Trident X 2400MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 PRO 128GB WD Blue Crucial M4 256Gb Seagate 3TB 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 Windows 8.1 64bit VG248QE QNIX QX2710 
MonitorKeyboardPowerCase
Vizio M492i Ducky Shine 3 EVGA 1300W G2 Corsair Carbide Air 540 
MouseMouse PadAudioAudio
Mionix Avior Puretrak Talent RX 467V/Titanium HD Schiit Magni 
OtherOther
HE-400 K7XX 
  hide details  
Reply
post #24734 of 25862
It is LED.
post #24735 of 25862
I got a chance to set mine up. Zero stuck pixels, was able to oc to 120hz and play crisys 3, bf3 and borderlands 2 for a few hours.. No issues or artifacts, very impressed with the picture quality over 1080x1200 I was using (Dell U2412M) I have some backlight bleed on the bottom to the left of the logo and to the right. Very happy for the price, mine was ordered from Newegg.
Gaming Rig
(28 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Gigabyte GA-Z77X-U45H EVGA 980Ti Classified Corsair VENGENANCE 8GB x 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Sandisk Extreme 240GB SSD Samsung F1 Raid Series Samsung F1 Raid Series Kingwin FPX-001 4-Channel Fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK 780 Classy Waterblock for 980Ti Classified Swiftech MCR320XP 360mm Rad Swiftech MCR220XP 240mm Rad Swiftech MCP655B Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Water Tank Z-Multi 250mm Ice Blue Misc. Bitspower Fittings 1/2" XSPC 7/16" Hose Blue Corsair SP120 Fans (x10) 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair AF140 Fan Windows 8.1 Pro x64 Dell U2412M Dell U2412M 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2412M QNIX QX2710 LED Evolution II 27" 1440P @ 120Hz Logitech G510S EVGA SuperNOVA 1000 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Logitech G502 Logitech G240 SOUND BLASTER RECON3D FATAL1TY 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(28 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Gigabyte GA-Z77X-U45H EVGA 980Ti Classified Corsair VENGENANCE 8GB x 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Sandisk Extreme 240GB SSD Samsung F1 Raid Series Samsung F1 Raid Series Kingwin FPX-001 4-Channel Fan Controller 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK 780 Classy Waterblock for 980Ti Classified Swiftech MCR320XP 360mm Rad Swiftech MCR220XP 240mm Rad Swiftech MCP655B Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Water Tank Z-Multi 250mm Ice Blue Misc. Bitspower Fittings 1/2" XSPC 7/16" Hose Blue Corsair SP120 Fans (x10) 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair AF140 Fan Windows 8.1 Pro x64 Dell U2412M Dell U2412M 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2412M QNIX QX2710 LED Evolution II 27" 1440P @ 120Hz Logitech G510S EVGA SuperNOVA 1000 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 750D Logitech G502 Logitech G240 SOUND BLASTER RECON3D FATAL1TY 
  hide details  
Reply
post #24736 of 25862
Quote:
Originally Posted by chiller1064 View Post

Well, the response from Green Sum was very disappointing regarding my display issue/defective monitor.

They are apparently claiming that the issue is a result of incompatibility with the video card- even though the video card clearly exceeds their stated requirements:

From the eBay item description:

Recommended graphic cards
>NVIDIA: GTX460 or more than 1GB memory, with Dual Linked DVI-D port.
>ATI: HD6850 or more than 1GB memory, with Dual Linked DVI-D port.

I have a Nvidia GTX970 that clearly has the correct port, 4 GB of memory and can support the native resolution. I know people here have been using this same card in combination with the Qnix just fine. I even swapped to a AMD R9 270X card and tried multiple DVI-D cables (one of which was off a working display running the AMD card to a 24" LED monitor) to see if the issue would clear. It did not.

The issue clears if I tap or jiggle the monitor multiple times- but reappears if the monitor is jiggled in any way or the stand is adjusted. I may be wrong- but that is not a video card compatibility issue, a defective cable issue or using the wrong port issue. That behavior appears to be a internal defect within the display itself (faulty or loose connector or bad board). This issue first appeared when I set the display up, powered it up and when it appeared to be working removed the shipping protector film off the bezel. Soon as the monitor moved during that process, the image went bad. Tapping the right side of the monitor reset it to working condition again- but soon as the monitor was jiggled, the issue reoccurred.

I explained the issue again, stated my card exceeded/met the requirements stated on the eBay product listing and occurred when the display is disturbed. I requested a new display as a replacement and a return on the defective monitor under warranty with shipping to South Korea covered.

Not a good or positive first step in the process. Picture of the issue attached. Open to any suggestions on how to proceed and get a replacement or refund.


Hey folks, wanted to give something back to this great thread that got me into ordering a QX2710. I had similar issue as chiller1064 appearing after around 3 months after I got the monitor. It is the single DVI-D Samsung PLS panel with glossy finish.

I decided to open the monitor up and gently tried to push the wires going to the panel (the really thin ones, the connectors are covered in tape). I also changed the alignment of the wires when I laid the panel back to position and voila, no more issues in the image. My issue was that on the left side of the screen, every second vertical pixel row didn't produce red color. Sometimes it flickered a little bit looking like issue would go away so I figured it must be a connection/grounding/interference issue with the wires. Only downside is my BLB went bit worse but I can live with that, don't feel like opening it up again for a while now that it works smile.gif
post #24737 of 25862
so. my qnix arrived.

has anyone occured problems like the half screen being dark. like it wouldnt get the same light as the bottom half?


i have to test this properly at home. i just received it at work and the only option i had was to connect it to a mac with a ati 5770 (i used the cable that came with it). i get a picture but the upper half is way way darker then the bottom half. i hope this isnt a problem with the panel and more with the gpu (although i think the gpu should be able to handle it)


anybody heard of problems like this?

thx
mtojay
post #24738 of 25862
Quote:
Originally Posted by mtojay View Post

so. my qnix arrived.

has anyone occured problems like the half screen being dark. like it wouldnt get the same light as the bottom half?


i have to test this properly at home. i just received it at work and the only option i had was to connect it to a mac with a ati 5770 (i used the cable that came with it). i get a picture but the upper half is way way darker then the bottom half. i hope this isnt a problem with the panel and more with the gpu (although i think the gpu should be able to handle it)


anybody heard of problems like this?

thx
mtojay

Mine gets dark on the bottom left corner i literally have to hit it to turn the leds on its just not a quality monitor ...
post #24739 of 25862
Quote:
Originally Posted by blackhole2013 View Post

Mine gets dark on the bottom left corner i literally have to hit it to turn the leds on its just not a quality monitor ...

ugh, that doesnt sound to promising. it feels like a defect. even though i have to try it at home first. i actually already know that its a defect. at first i connected it to a pc at work which couldnt give me a signal and only got me the red green blue flashing picture that some others have reported. but even there only half the screen was illuminated. after trying it at a different pc with a proper gpu and getting a picture its still the same. i will post pictures tonight. man thats a major bummer. even though its a cheap product i still think quality control should be good enough to seed out monitors that are only half illuminated.

:-( i hope i can get a refund, for this monitor and the taxes i had to pay.
post #24740 of 25862
uuuugh.
ok its official. they shipped a broken monitor. damn it. worst thing is now i have a fight with my girfriend because she told me not to order "trash" (how she says) from korea.....

i am so bummed.

i am obviously not going to open this thing nomatter what. i really hope such a big ebay seller is at least able to sort this out shortly. i really really hope i get my money for taxes and stuff back.
lesson learned i guess. i never ordered technical stuff and gadgets from korea and i guess i will never do again. i havent heard about getting shipped with broken backlight before so i didnt think their quality control would be that awful ... but here we are.

anybody any idea what else i could do? i mean i already gave it a slight bump but i am surely not going to punch it or anything in the hope of getting some loosen contacts back together.
it never flickered or anything so i guess there is simply something broken.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club