Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 2523

post #25221 of 25921
Hey guys. The new update of the drivers make me able to go to 120hz with my monitor. However i cant get the frame skipping test to work. Anyone else having this issue?

post #25222 of 25921
Quote:
Originally Posted by Langeon View Post

Hey guys. The new update of the drivers make me able to go to 120hz with my monitor. However i cant get the frame skipping test to work. Anyone else having this issue?

Win10?

Right click empty place on Desktop > Display Settings > Select the QNIX in the diagram, if multi-monitor > Scroll down click Advanced Display Settings > Make sure display is selected > scroll down > Display Adapter Properties > In the monitor tab, make sure your 120hz is selected in the drop down menu > Hit Apply/OK, retest.

Do you have any 60fps limiting software installed? MSI Afterburner's RivaTuner, Dxtroy, EVGA Precision...anything that monitors FPS. most apps have limiters.

Try reboot, maybe the 120hz isnt actually set.

I dont understand how a driver update (I assume Nvidia drivers?) can get you higher OC. were you one of the people stuck at 330mhz pixel rate because of that 10 series DVI issue?
Quote:
Originally Posted by kopap View Post

Hi just got today a QNIX QX2710 Multi input Matte
and as you see on the photos i have these strange green line banding
its the same from 60-84hz and i tried on a gtx780 and HD7970 so its not a gpu fault

should i returned it or is there away to fix it

thanks

Tested different cables?
I vote return.
Edited by HyeVltg3 - 7/15/16 at 4:47am
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
post #25223 of 25921
Yes its Win10. Tested all of the above but it didnt work.

Yes thats correct. I was locked under the 330mhz pixel clock before. It seems like i can get higher hz in games. Overwatch lets me get up to 96fps and if i set the screen to higher than 120hz i get artefacts ingame which tells me its working. But i would like to be able to check for frame skipping. Any other tips?
post #25224 of 25921
shurcooL-Refresh Rate Multitool

Google it. its pretty much the Offline version of the frameskipping website test.

Get a FPS counter app like MSI afterburner, Open RivaTuner (in taskbar) set frame limit to 120
run it (.exe), it opens cmd > type "I agree" > Enter > Fullscreen it > watch the fps counter > see if its stable at 120fps
(toggle on the OSD if it doesnt show...I'm going to assume youve used MSI Afterburner before)

if it fluctuates a lot from 120 and down, then your OC is not stable. it make look it. but could be some other underlying issue, stable = solid 119-120 for a while.

ALSO. so far youre the only one with this issue since the new drivers, if no more people come out of the woodworks, all I can assume is that its bad driver install or something YOU've done to lock it at the non-120 fps.

Aside from coming over and having a look myself, I cant really offer many solutions.


Also do note the app can mess up unstable display. when I did testing on an unstable oc. it would leave "burn-in" like ghost images on the QNIX, all I needed to do was unplug it (AC adapter) let it power drain (wait 10-20secs) then plugged it back in. simple.
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
post #25225 of 25921
Thank you! That program works and it works perfectly in 120hz. Thank you very much!
post #25226 of 25921
Quote:
Originally Posted by Langeon View Post

Thank you! That program works and it works perfectly in 120hz. Thank you very much!

ya no worries. Just find it better than the frame skipping test. I still advise you test the frame skipping site, just to be 100% sure and for peace of mind, haha

but, Enjoy.
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
post #25227 of 25921
Quote:
Originally Posted by HyeVltg3 View Post

Win10?

Right click empty place on Desktop > Display Settings > Select the QNIX in the diagram, if multi-monitor > Scroll down click Advanced Display Settings > Make sure display is selected > scroll down > Display Adapter Properties > In the monitor tab, make sure your 120hz is selected in the drop down menu > Hit Apply/OK, retest.

Do you have any 60fps limiting software installed? MSI Afterburner's RivaTuner, Dxtroy, EVGA Precision...anything that monitors FPS. most apps have limiters.

Try reboot, maybe the 120hz isnt actually set.

I dont understand how a driver update (I assume Nvidia drivers?) can get you higher OC. were you one of the people stuck at 330mhz pixel rate because of that 10 series DVI issue?
Tested different cables?
I vote return.

all is fine.had to disassemble the monitor reseat the connectors. finally the problem was the speakers . Dont know why but since i disconnect them there is no green line banding
post #25228 of 25921
Quote:
Originally Posted by kopap View Post

all is fine.had to disassemble the monitor reseat the connectors. finally the problem was the speakers . Dont know why but since i disconnect them there is no green line banding

Interesting, I wonder if people who get artifacts at 110-120 would see them go away if they disconnected theirs? thinking.gif
The New Recruit
(17 items)
 
An Old Soldier
(20 items)
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 10 BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d Klipsch ProMedia 2.1 BT epson wf 3540 
  hide details  
Reply
The New Recruit
(17 items)
 
An Old Soldier
(20 items)
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 10 BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d Klipsch ProMedia 2.1 BT epson wf 3540 
  hide details  
Reply
post #25229 of 25921
Quote:
Originally Posted by kopap View Post

all is fine.had to disassemble the monitor reseat the connectors. finally the problem was the speakers . Dont know why but since i disconnect them there is no green line banding

posting after the above's "interesting" inquiry.

Kopap, what model do you have?
willing to try this out. but last time I took it apart to "try" and fix my BLB I chickened out and put the panel back, wasnt clicking back into place so feared I'd goofed something.
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
First Rig v2.0
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4790k Gigabyte Gaming 7 Z97x 06G-P4-4995-KR 06G-P4-4995-KR 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 32GB Corsair Force 3 SSD Samsung 850 Evo 480GB SSD WD Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate Asus BD DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Nautica 120mm x2 and x3 120mm fans CoolerMaster Hyper Evo 212 Windows 10 Pro x64 QNIX 2710LED 
MonitorKeyboardPowerCase
Lenovo LI2821 Corsair K90 Corsair AX850 DEEPCOOL TESSERACT Case 
MouseMouse PadAudio
UtechSmart Venus Steelseries 15" pad HT Omega Fenix 
  hide details  
Reply
post #25230 of 25921
Quote:
Originally Posted by HyeVltg3 View Post

posting after the above's "interesting" inquiry.

Kopap, what model do you have?
willing to try this out. but last time I took it apart to "try" and fix my BLB I chickened out and put the panel back, wasnt clicking back into place so feared I'd goofed something.

its the this one
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/qnix_qx2710.htm
i get max 88hz overclock

backlight bleeding i will open the monitor again tomorrow ,it isnt that bad but it can get better
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club