Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 291

post #2901 of 25891
Quote:
Originally Posted by Moragg View Post

The only time I've ever had a green screen is the first time I came across 10bit video. I hacked ffdshow into WMP, and only later found MPC-HC and haven't looked back.

As long as you added the correct filters and set them to prefer, it should work. Avoid all hardware decoding and make sure no ffdshow. If you can't get it to work check all installed programs and get rid of any possibly conflicting codec packs, then try KCP.

Agreed, if you have any hardware decoding profiles set that your system does not support(ie trying to use NVUID without nvidia) you will see all kinds of weird stuff. I am not sure but i think in the new versions it does not even let you do this on accident though, it greys out incompatible settings for hardware decoding.
post #2902 of 25891
Quote:
Originally Posted by Moragg View Post

The only time I've ever had a green screen is the first time I came across 10bit video. I hacked ffdshow into WMP, and only later found MPC-HC and haven't looked back.

As long as you added the correct filters and set them to prefer, it should work. Avoid all hardware decoding and make sure no ffdshow. If you can't get it to work check all installed programs and get rid of any possibly conflicting codec packs, then try KCP.

Edit: can't remember if that guide supported full screen exclusive mode (in madvr), but you should turn that off. It changes the look of MPC and has an ugly transition.

It says svp needs ffdshow, so confused lol.

Ok got it to work! I'm not good with advanced settings dealing with filters. Just ended up using the defaults when installing. Smooth video looks awesome. Some stuttering and slight sync issues so still playing with settings.
Edited by brightbus - 6/9/13 at 12:29pm
post #2903 of 25891
Quote:
Originally Posted by brightbus View Post

It says svp needs ffdshow, so confused lol.

Ok got it to work! I'm not good with advanced settings dealing with filters. Just ended up using the defaults when installing. Smooth video looks awesome. Some stuttering and slight sync issues so still playing with settings.

IIRC the guide had lots of pictures, and there weren't too many options. Just go for highest quality settings in everything, and ask if something doesn't make sense.
Did you set madvr's scaling algorithims correctly? Try an SD file with these set correctly and you'll be very pleased.

SVP does require a small part of ffdshow. But you need to make sure you've got your settings optimized before throwing in ffdshow and SVP.
post #2904 of 25891
Hmm just green screen in 10 bit videos...researching.

Edit: fixed!
Edited by brightbus - 6/9/13 at 1:04pm
post #2905 of 25891
proof positive of fps/hertz. simply amazing lol.
post #2906 of 25891
Quote:
Originally Posted by brightbus View Post

Hmm just green screen in 10 bit videos...researching.

Edit: fixed!

Glad to see it's working! Is there a noticable improvement?

And how are the stuttering/sync issues?

If it's all good, then you can mess it up again with the SVP and ffdshow biggrin.gif

Edit: looks like you've already done that.
Did you need ffdshow for it to work?

Edit2: Can SVP utilise all 8 cores? I have 6 myself and hope they'll all get used for once.
And did you make the recommended changes for anime viewing?
Edited by Moragg - 6/9/13 at 1:22pm
post #2907 of 25891
I made the recommended changes for anime and no more stuttering!


And yes, looks like svp utilizes all 8 cores

post #2908 of 25891
Quote:
Originally Posted by brightbus View Post

I made the recommended changes for anime and no more stuttering!


And yes, looks like svp utilizes all 8 cores


Great post! Thanks for the heads up on this. Now with rendering on the GPU(wish SLI worked) and SVP on the processor i will be in business when i upgrade my system.
post #2909 of 25891
That looks amazing thumb.gif Can't wait to get home and have a go myself. So jealous right now, I only got my 15inch 4 year old laptop jealoussmiley.gif
If you put it back to normal settings, it'd be interesting to see what it does with Aku no Hana. It could make the rotoscoping much more smooth... maybe even watchable.

Did you need ffdshow in the end?
post #2910 of 25891
Quote:
Originally Posted by Spartan F8 View Post

Great post! Thanks for the heads up on this. Now with rendering on the GPU(wish SLI worked) and SVP on the processor i will be in business when i upgrade my system.

Haha would be awesome if dual gpus worked having a 7990 and all. At least it uses multiple cores, very few programs use more than two.
Quote:
Originally Posted by Moragg View Post

That looks amazing thumb.gif Can't wait to get home and have a go myself. So jealous right now, I only got my 15inch 4 year old laptop jealoussmiley.gif
If you put it back to normal settings, it'd be interesting to see what it does with Aku no Hana. It could make the rotoscoping much more smooth... maybe even watchable.

Did you need ffdshow in the end?

I did have to use ffdshow. svp wouldn't work without it.

Took me awhile to find an anime I had in sd still lol. Steel angel Kurmi looked decent smile.gif

If only this worked with youtube and netflix lol.
Edited by brightbus - 6/9/13 at 1:50pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club