Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 674

post #6731 of 25893
I'm finally part of a whole!thumb.gif
post #6732 of 25893
Forgive me if this has been posted before in this thread. I was unable to find an answer.
I used the CRU application by itself to no avail even though I only have 1 graphics card.
Then I used the patcher followed by the CRU and the refresh rate change appears in nvidia control panel and i am able to change it and when i do the screen goes black for a second and gets a tiny bit darker at 96hz and a little darker still at 120hz so it appears to be working.
The problem is, in the windows sdisplay settings it doesnt show anything about 60hz as an option. So i tried the testufo frameskipping link and it says its at 60fps and 60hz. so I tried crysis 3 and some other games using vsync half refresh and they are all 30fps. Whats going on?

thanks!

p.s. ive tried to redo the patch and it says everything was patched successfully, ive also tried closing some excess application to no avail and rebooting several times and making new profiles in cru etc.
post #6733 of 25893
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SLADEizGOD View Post

is there a different stand for the Qnix screen..it feels like its gonna break..lol

ANY vesa 100mm stand. Some common and inexpensive solutions can be found in the OP, under the section "Good Replacement VESA Monitor Stands"
Always Tinkering
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 4790k MSI Z97-G55 SLI XFX R9 290 Crucial Ballistix Tactical 2 x 4gb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Seagate 7200RPM 1.5TB Noctua nh-d14 Zalman lq-310 (for GPU) sunbeamtech rheosmart 6 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 ult 64bit Gateway 24" 1080p Korean QNIX 27" 1440p Corsair K65 RGB 
PowerCase
Seasonic SS-1050XM Corsair Obsidian 750D 
  hide details  
Reply
Always Tinkering
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 4790k MSI Z97-G55 SLI XFX R9 290 Crucial Ballistix Tactical 2 x 4gb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Seagate 7200RPM 1.5TB Noctua nh-d14 Zalman lq-310 (for GPU) sunbeamtech rheosmart 6 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 ult 64bit Gateway 24" 1080p Korean QNIX 27" 1440p Corsair K65 RGB 
PowerCase
Seasonic SS-1050XM Corsair Obsidian 750D 
  hide details  
Reply
post #6734 of 25893
Quote:
Originally Posted by noname2020x View Post

Forgive me if this has been posted before in this thread. I was unable to find an answer.
I used the CRU application by itself to no avail even though I only have 1 graphics card.
Then I used the patcher followed by the CRU and the refresh rate change appears in nvidia control panel and i am able to change it and when i do the screen goes black for a second and gets a tiny bit darker at 96hz and a little darker still at 120hz so it appears to be working.
The problem is, in the windows sdisplay settings it doesnt show anything about 60hz as an option. So i tried the testufo frameskipping link and it says its at 60fps and 60hz. so I tried crysis 3 and some other games using vsync half refresh and they are all 30fps. Whats going on?

thanks!

p.s. ive tried to redo the patch and it says everything was patched successfully, ive also tried closing some excess application to no avail and rebooting several times and making new profiles in cru etc.

So you patched it, and restarted. You enabled test mode and restarted. You set 96hz in cru and restarted right?
post #6735 of 25893
Quote:
Originally Posted by noname2020x View Post

Forgive me if this has been posted before in this thread. I was unable to find an answer.
I used the CRU application by itself to no avail even though I only have 1 graphics card.
Then I used the patcher followed by the CRU and the refresh rate change appears in nvidia control panel and i am able to change it and when i do the screen goes black for a second and gets a tiny bit darker at 96hz and a little darker still at 120hz so it appears to be working.
The problem is, in the windows sdisplay settings it doesnt show anything about 60hz as an option. So i tried the testufo frameskipping link and it says its at 60fps and 60hz. so I tried crysis 3 and some other games using vsync half refresh and they are all 30fps. Whats going on?

thanks!

p.s. ive tried to redo the patch and it says everything was patched successfully, ive also tried closing some excess application to no avail and rebooting several times and making new profiles in cru etc.

Are you running multiple monitors? If the Test UFO window is maximized and you're running multiple monitors it'll run at the lower Hz of your two monitors. Manually resize the browser so it's only on the Qnix.

Also only Chrome supports 120Hz. Firefox 24+ will too, but that's still beta.
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
post #6736 of 25893
Well i got my QNIX today - and im able to hit 135hz, although theres some artifacting. Going back down to 120hz permanently which is nice. Looking for decent color profiles for glossy panels in dark room environment. So far not as nice looking as my Tempest or CrossOver w/ color profiles.

The backlight bleed is terrible though.

Going to attempt the tape mod fix, ive already opened it up to replace the stand...but i have to remove the metal frame around the panel as well? Is it easy to just pop off?
post #6737 of 25893
Quote:
Originally Posted by jerrolds View Post

Well i got my QNIX today - and im able to hit 135hz, although theres some artifacting. Going back down to 120hz permanently which is nice. Looking for decent color profiles for glossy panels in dark room environment. So far not as nice looking as my Tempest or CrossOver w/ color profiles.

The backlight bleed is terrible though.

Going to attempt the tape mod fix, ive already opened it up to replace the stand...but i have to remove the metal frame around the panel as well? Is it easy to just pop off?

I didn't bother doing all that I just put some crumpled up paper behind the bottom right screen which is where my blb was coming from and also some tape under the qnix emblem to put pressure from both sides and I can barely see any blb anymore(don't even notice it). You just need to figure out how to get the screen in such a way where there is a minimal amount and get creative on how to fix it.
post #6738 of 25893
Hmm is my back light bleeding that bad? I was playing csgo, watching dexter and.breaking bad today and it didnt bothet me, nor did I see anything out of the blue compared to my old asus 25" monitor...

Edited by shw89 - 9/9/13 at 11:44pm
post #6739 of 25893
So accessorieswhole is being subborn on the dead pixels in the center of my screen it has 2 dead across from each other with a some dimmed pixels around them so they are prominent on the screen. Every time I message them they say they refund an amount it started at $30 and now its at $90 but they say if you want a exchange you can do that. I course I've said every-time I want a exchange and they just counter with a refund. I'm not sure what I should do about this report them to Ebay to get a refund or hope they counter with a better refund to compensate the pixels. Need some thoughts on the situation.
post #6740 of 25893
Quote:
Originally Posted by Betakaiser View Post

So accessorieswhole is being subborn on the dead pixels in the center of my screen it has 2 dead across from each other with a some dimmed pixels around them so they are prominent on the screen. Every time I message them they say they refund an amount it started at $30 and now its at $90 but they say if you want a exchange you can do that. I course I've said every-time I want a exchange and they just counter with a refund. I'm not sure what I should do about this report them to Ebay to get a refund or hope they counter with a better refund to compensate the pixels. Need some thoughts on the situation.

Just file an ebay claim.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club