Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 809

post #8081 of 25887
Quote:
Originally Posted by Zipper Fairy View Post

Certain sellers have different amounts of pixels that they deem acceptable, in certain regions of the screen. Usually its around 5, check with your seller, you might be entitled to an exchange. Although you'd probably have to pay for return shipping

Many sellers also offer partial refunds for faulty products, so you might be able to get some of your money back if you can live with those 7 pixels :X

EDIT: For the pixel perfect version, 7 is definitely unacceptable. You said you got yours from overclock.net....? AKA this website? Or did you mean overclockmonitor.com?

The website. Per their emails with me, they say that dark and stuck don't count as dead, but color pixels do and zero are allowed for a PP panel. Well, mine has 2-3 color pixels and the rest are dark. I am going to email them and see what they say.

EDIT: So two of them was actually stuck on dirt as I was able to scrape whatever was off off and it went away. I still have 1 color pixel and 3 dark ones though.
Edited by timaishu - 10/14/13 at 5:23pm
post #8082 of 25887
Quote:
Originally Posted by skilly View Post

Does anyone have an issue where their refresh rates would just vanish and only 60hz is avail? I'll be in 120, 110 or 96hz, doesnt matter, but if i leave the screen sitting for a few minutes and come back the refresh rate is 60hz and the rest are not available until restart and eventually it will go back to 60hz.

The only thing I have at boot is EVGA precision, geforce experience is not installed.. Its been fine for a month or 2, it just started happening a few days ago. Tried the old drivers, old patcher, old CRU , nothing seems to keep my custom values working. The weird thing is it switches when Im not doing anything.. I dont have screen saver or anything on.

Any advise? Thank you!

EDIT:
I'm assuming this error is because of the patch but does anyone else get this..I looked in my windows logs in system and found this:

The description for Event ID 14 from source nvlddmkm cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event:

\Device\Video1
CMDre 00000000 00000804 00862a20 00000004 00000084

This is sort of a shot in the dark.

I was using ToastyX's patcher and CRU and also playing around with the PrecisionX method. When I used PrecisionX to set the monitor's refresh rate back to "default," it screwed up my CRU settings. I stopped using PrecisionX because of this and now only use the patcher + CRU.
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
post #8083 of 25887
Quote:
Originally Posted by timaishu View Post

The website. Per their emails with me, they say that dark and stuck don't count as dead, but color pixels do and zero are allowed for a PP panel. Well, mine has 2-3 color pixels and the rest are dark. I am going to email them and see what they say.

EDIT: So two of them was actually stuck on dirt as I was able to scrape whatever was off off and it went away. I still have 1 color pixel and 3 dark ones though.

Hm well if they allow 0 colored pixels, and you still have 1 or more, that's still unacceptable by their standards and they should help you out. Plus, theyre located in the US so return shipping isn't out of the question thumb.gif

I'm sure they'll be able to work something out that you'll be happy with. Returning to a korean eBay seller on the other hand is next to impossible haha
post #8084 of 25887
Quote:
Originally Posted by Zipper Fairy View Post

Hm well if they allow 0 colored pixels, and you still have 1 or more, that's still unacceptable by their standards and they should help you out. Plus, theyre located in the US so return shipping isn't out of the question thumb.gif

I'm sure they'll be able to work something out that you'll be happy with. Returning to a korean eBay seller on the other hand is next to impossible haha

We will see. I now notice in retrospect they seemed to use color in place of bright or vice versa so now I am not sure exactly what was meant by color. On a blackbackground I see nothing, but on white, I have a couple black dots and one that looks redish/pink.
post #8085 of 25887
Quote:
Originally Posted by Rhuarc86 View Post

So i just picked up a qnix. I have trifire 7950's. Has anyone been able to do say 96hz overclock with any stability? I realize two bridges are required for 120, just seeing if i can do any sort of overclock at all.

So, I answered my own question. It may not be 120hz, but 96hz feels stable and looks better than 60 using just one crossfire bridge. Just as an FYI.
Black and White
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790k EVGA Z97 FTW EVGA 980TI w/EK WB EVGA 980TI w/EK WB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
16gb Corsair (2x8gb) Kingston Hyper X 256GB Crucial mx100 512GB Custom Water: EK WB's, Monsoon fittings 
OSMonitorKeyboardCase
Win 10 Acer XB271HU CM QFR with Miami keycaps Thermaltake Core X9 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Beyerdynamic DT880 AKG Q701 O2 amp 
  hide details  
Reply
Black and White
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790k EVGA Z97 FTW EVGA 980TI w/EK WB EVGA 980TI w/EK WB 
RAMHard DriveHard DriveCooling
16gb Corsair (2x8gb) Kingston Hyper X 256GB Crucial mx100 512GB Custom Water: EK WB's, Monsoon fittings 
OSMonitorKeyboardCase
Win 10 Acer XB271HU CM QFR with Miami keycaps Thermaltake Core X9 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Beyerdynamic DT880 AKG Q701 O2 amp 
  hide details  
Reply
post #8086 of 25887
Hi guys, just got my Qnix today and I'm pretty excited, overclocked to 120hz after 15 mins of playing, just wondering if there is any downside of using the overclock setting 24/7. Will it shorten my monitor life span by a lot? Or I shouldn't worry about it too much?
post #8087 of 25887
Quote:
Originally Posted by pk7677 View Post

Hi guys, just got my Qnix today and I'm pretty excited, overclocked to 120hz after 15 mins of playing, just wondering if there is any downside of using the overclock setting 24/7. Will it shorten my monitor life span by a lot? Or I shouldn't worry about it too much?

No one has really reported a dead monitor after months or even a year + of overclocking it. You should try to keep your pixel clock rate as close to 450 as possible since that is the default spec of the board.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX XFX Radeon R9 Fury X G.SKILL 2133MHz 8GB DDR3 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] 
PowerCaseMouseAudio
Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 Sennheiser HD 598 SE 
Audio
Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #8088 of 25887
Quote:
Originally Posted by Kokin View Post

No one has really reported a dead monitor after months or even a year + of overclocking it. You should try to keep your pixel clock rate as close to 450 as possible since that is the default spec of the board.

Is 459.86 fine or am I on little bit of high side?
post #8089 of 25887
Quote:
Originally Posted by coelacanth View Post

This is sort of a shot in the dark.

I was using ToastyX's patcher and CRU and also playing around with the PrecisionX method. When I used PrecisionX to set the monitor's refresh rate back to "default," it screwed up my CRU settings. I stopped using PrecisionX because of this and now only use the patcher + CRU.

I have precision installed but never messed with the refresh rates in the program, just CRU. Im in the middle of reformatting and trying W7 at this point.

Doesn't idle down unless its 60hz and now it changes to 60hz at random.. Does anybody think I have damage to the monitor or gpu?

Ive tried everything and cannot figure it out. Maybe Ill have better luck with W7 but i highly doubt it. Im just worried either the monitor or the gpu is damaged... yikes.
post #8090 of 25887
So I just finished installing all my programs/games from an upgrade to windows 8, I'm trying to install the Yamakasi Catleap drivers so that games can recognize 96Hz, I have disabled UAC, and i'm getting errors cause the third party INF does not contain digital signature information. It's getting kinda late, sure would like to get this fixed before i get to bed.
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
My System(s)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S PLUS MSI Lightning GTX 780 3GB Team Group 2x4GB 2400MHz Ordering new ram soon. 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin Enhanced Chronos Deluxe LG 22X DVDRW XSPC 240mm kit Windows 8.1 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 (96Hz) Logitech G15 Corsair HX850 Azza Hurrican (R) 
Audio
Creative Labs Titanium X-FI 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club