Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club - Page 855

post #8541 of 25911
So I have a strange issue. I had been overclocked to 110hz perfectly fine for awhile. Now I'm starting to have some issues, when I switch to a full screen game some times it goes all technicolor and is fixed by alt-tabbing 2-5 times. Some times games start in technicolor mode (looks like a stereotypical acid trip) some times it only happens after I've alt tabbed.

This happens with the dvi wire that came with it and the one I just got.

I'm wondering if my pcb has degraded some how as like I said 110hz was rock solid for awhile.

Maybe I should ask for a replacement PCB? I could try lowering my overclock settings but ill be pretty bummed if I can't run at atleast 110hz rolleyes.gif

come to think of it I did install the latest radeon beta driver recently and it wasn't officially released someone posted it here on OCN.

I should probably go back to the last beta driver and see if the issue remains. Hopefully not.
Edited by HardwareDecoder - 10/24/13 at 2:05pm
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
post #8542 of 25911
The DL-DVI cable I got with the monitor is labeled:

E119932-T AWM 20276 80C 30V VW-1 COPARTNER DVI DIGITAL DUAL LINK
Quote:
Originally Posted by junkrok View Post

Well can you at least update us on who won the tennis match?

It's a monitor thread, not a UPS thread. Hang around here for a little while and see how old it gets. I try to find quality content on this 855 page thread, but I can't when every page is someone talking about waiting 4 days to receive a monitor or where the UPS guy left their box.

I now realize how futile it is to call someone out on it, as there will be another to take his place tomorrow.

I've been reading every post in this thread since late August/early September to get early research done before I bought this monitor and luckily there have been lots of informative posts on the optimal 120Hz settings, gamma settings, and ICC profiles. You can even use the "Search This Thread" button if you want to find something specifically.

Also, why not just skip through the shipping update posts? I found them useless as well, but the excitement of waiting is understandable and it doesn't take more than a split second to skip a post.
Quote:
Originally Posted by HardwareDecoder View Post

So I have a strange issue. I had been overclocked to 110hz perfectly fine for awhile. Now I'm starting to have some issues, when I switch to a full screen game some times it goes all technicolor and is fixed by alt-tabbing 2-5 times. Some times games start in technicolor mode (looks like a stereotypical acid trip) some times it only happens after I've alt tabbed.

This happens with the dvi wire that came with it and the one I just got.

I'm wondering if my pcb has degraded some how as like I said 110hz was rock solid for awhile.

Maybe I should ask for a replacement PCB? I could try lowering my overclock settings but ill be pretty bummed if I can't run at atleast 110hz rolleyes.gif

How does it run with just a single 7950? Have you tried switching the cards to see if the bottom one will get better results?

I have no problems with the leaked beta. Asder's betas have always worked fine for me and the one time it didn't was related to a patch in LoL, which was fixed the next patch or two.
Edited by Kokin - 10/24/13 at 2:25pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX EVGA 1080Ti FTW3 HyperX Fury 16GB 1866 DDR3 HX318C10FBK2/16 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS Qnix QX2710 1440p 110Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 SE Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX EVGA 1080Ti FTW3 HyperX Fury 16GB 1866 DDR3 HX318C10FBK2/16 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS Qnix QX2710 1440p 110Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 SE Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #8543 of 25911
Quote:
Originally Posted by Arizonian View Post

I thought it was only compatible on 1080p 120 Hz native monitors? headscratch.gif



Just no way I'm going back to 1080p now that I've seen 1440.

EDIT - Update

Eventually for "Select' monitors and various resolutions.

It's safe to say you can tack on $175 to current monitor prices in addition to their current cost when they come enabled.
Doesn't work for all games.
The G-Sync Kit is only for specific monitor you can add on.
SO it's not for the Korean monitors. Here's the link of FAQ's - http://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync/faq
too bad. GSync would be heaven on these monitors.
post #8544 of 25911
Quote:
Originally Posted by Kokin View Post

The DL-DVI cable I got with the monitor is labeled:

E119932-T AWM 20276 80C 30V VW-1 COPARTNER DVI DIGITAL DUAL LINK
I've been reading every post in this thread since late August/early September to get early research done before I bought this monitor and luckily there have been lots of informative posts on the optimal 120Hz settings, gamma settings, and ICC profiles. You can even use the "Search This Thread" button if you want to find something specifically.

Also, why not just skip through the shipping update posts? I found them useless as well, but the excitement of waiting is understandable and it doesn't take more than a split second to skip a post.
How does it run with just a single 7950? Have you tried switching the cards to see if the bottom one will get better results?

I have no problems with the leaked beta. Asder's betas have always worked fine for me and the one time it didn't was related to a patch in LoL, which was fixed the next patch or two.

I havent had any problems with my xfire setup related to 120hz so I'm not thinking that is it. It does seem to have started after installing the newest beta so I'll just go back a version and see if it fixes it.

hmm cant seem to find a 13.11 beta v2 listed anywhere. I'll just go back to 13.11 beta v1 I had no issues with that afaik. If that technicolor stuff keeps happening with beta v1 ill have to get a new pcb i guess
Edited by HardwareDecoder - 10/24/13 at 2:33pm
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
post #8545 of 25911
Quote:
Originally Posted by HardwareDecoder View Post

I havent had any problems with my xfire setup related to 120hz so I'm not thinking that is it. It does seem to have started after installing the newest beta so I'll just go back a version and see if it fixes it.

hmm cant seem to find a 13.11 beta v2 listed anywhere. I'll just go back to 13.11 beta v1 I had no issues with that afaik. If that technicolor stuff keeps happening with beta v1 ill have to get a new pcb i guess

There was no 13.11 beta 2. Make sure you do a clean uninstall using ATI uninstaller or DDU. It's useful for when you go back to older drivers.

I only suggested it since you never know if it's your top GPU's DVI port that is causing the hiccups. The good part is that you're not watercooled, so it's a quick job to switch them up. thumb.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX EVGA 1080Ti FTW3 HyperX Fury 16GB 1866 DDR3 HX318C10FBK2/16 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS Qnix QX2710 1440p 110Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 SE Micca OriGen 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K [Delid] Asrock Z77E-ITX EVGA 1080Ti FTW3 HyperX Fury 16GB 1866 DDR3 HX318C10FBK2/16 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 256GB Silicon Power S60 120GB Western Digital Blue Scorpio 1TB Seagate Constellation 2 1TB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Swiftech Apogee Drive II XSPC RX240+EX240 [Painted White] 5x 2150RPM Gentle Typhoons PWM [Painted Black+W... Bitspower Water Tank Z-Multi 80 Inline Reservoir  
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 LG 34UC88-B 34" Ultrawide 3440x1440 75Hz HP ZR2240w IPS Qnix QX2710 1440p 110Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
WASD CODE 87-Key [MX Clear + PBT Keycaps] Seasonix X-750 Case Labs Mercury S3 Logitech G502 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 SE Micca OriGen 
  hide details  
Reply
post #8546 of 25911
Quote:
Originally Posted by Kokin View Post

There was no 13.11 beta 2. Make sure you do a clean uninstall using ATI uninstaller or DDU. It's useful for when you go back to older drivers.

I only suggested it since you never know if it's your top GPU's DVI port that is causing the hiccups. The good part is that you're not watercooled, so it's a quick job to switch them up. thumb.gif

Shouldn't be since this is the setup i've had since I got this monitor. I guess I can swap them around if the problem persists. just reinstall beta1 gonna give it a try.


edit: fired up path of exile and been alt tabbing like a mad man, no issues yet... starting to think it was def the newest beta driver. Good I didn't want to deal with a pcb issue. We shall see if my luck holds.
Edited by HardwareDecoder - 10/24/13 at 3:08pm
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
Gaming Machine
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7 3770k Asus z77 P8Z77-LK V Sapphire 290x Sapphire 290x 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill 4x4gb @ 1600mhz Samsung Evo 120gb Samsung Evo 120gb 2TB Seagate Game storage drive  
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC Raystorm CPU BLOCK EK Nickle/Acetal 290x Block  2x XSPC 240MM Radiator Windows 8.1  
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix Evolution II  Cooler Master Quickfire Rapid  Cooler Master V1000 Fractal Arc Midi R2 
MouseMouse PadAudio
Logitech G400 steel series qck Logitech G430 
  hide details  
Reply
post #8547 of 25911
Now I am a sad bijan.

http://imgur.com/a/Jzj2F

A word of warning, the pixel did not get stuck until after I overclocked to 96HZ. I'm not sure if that's what caused it, but just keep in mind there is a possibility this can damage our pa

Keep that in mind guys.

EDIT: I've contacted dream seller.
Edited by bijan588 - 10/24/13 at 6:31pm
post #8548 of 25911
FIXED!
Edited by Darkshowdo - 10/24/13 at 6:31pm
Dante
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 4690k 4.4ghz MSI Z97-GAMING 5 MSI GTX 980Ti 12gb XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 1tb Intel 320 Ssd LEPA 240mm Watercooler Win7 Ult 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
qnix 27" 1440p aoc 21" Crossover 289k  logitech g710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Tx650  Phantek Enthoo Pro G502 PS Logitech G 
Audio
Shure SHR400 
  hide details  
Reply
Dante
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 4690k 4.4ghz MSI Z97-GAMING 5 MSI GTX 980Ti 12gb XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 1tb Intel 320 Ssd LEPA 240mm Watercooler Win7 Ult 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
qnix 27" 1440p aoc 21" Crossover 289k  logitech g710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Tx650  Phantek Enthoo Pro G502 PS Logitech G 
Audio
Shure SHR400 
  hide details  
Reply
post #8549 of 25911
Hey guys, is there any way around to automatically reduce the GPU clocks when not gaming, while using GTX580 and patched drivers? Is there any work around?
post #8550 of 25911
My Last question i think..

Think it was okay for me to put some thick paper behind the monitor to push it to the bezel more so the BLB is not as bad?
Shouldn't catch on fire?
Dante
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 4690k 4.4ghz MSI Z97-GAMING 5 MSI GTX 980Ti 12gb XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 1tb Intel 320 Ssd LEPA 240mm Watercooler Win7 Ult 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
qnix 27" 1440p aoc 21" Crossover 289k  logitech g710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Tx650  Phantek Enthoo Pro G502 PS Logitech G 
Audio
Shure SHR400 
  hide details  
Reply
Dante
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 4690k 4.4ghz MSI Z97-GAMING 5 MSI GTX 980Ti 12gb XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD 1tb Intel 320 Ssd LEPA 240mm Watercooler Win7 Ult 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
qnix 27" 1440p aoc 21" Crossover 289k  logitech g710+ 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Tx650  Phantek Enthoo Pro G502 PS Logitech G 
Audio
Shure SHR400 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club