Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › faulty board or bad luck?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

faulty board or bad luck?

post #1 of 9
Thread Starter 
i am having this problem with the P5W-DH board. i moved it from one case to another. but when i power up, i get no video. usually this means the cpu is overheating. but the weird thing is that i didn't touch the cpu fan. it's mounted the same way. now when a cpu overheats, the computer usually shuts down. but this does not happen. the cpu fan keeps spinning, as well as the rest of the case fans. i tried isolating the problem further by using just one stick of memory. i cleared the cmos. still no video. i am thinking the bios is corrupt. but can this happen by just handling the motherboard. again all i did was put it in another case. i really didn't doing anything. any ideas what i can do. it just makes no sense to me that a bios can get corrupt by just putting your hands on the motherboard. i don't know what else it could be. the lights on the board are on. so i don't think it's faulty. maybe i was just unlucky.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
You could have accidently killed your graphics card due to static...

Gotta different card?
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
i tried 2 other video cards. i used both the vga and dvi inputs. no video. i am so upset. i had to go back using my pentium D 830. yuck.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Make sure your motherboard isn't being grounded to the case on accident. Wiggle it around a bit. That's a common problem when changing cases. This doesn't sound like a bios problem though. Try taking out your memory sicks and powering on the board. If you don't hear beeps, then your moterboard may be wasted, but that's doubtful since it lights up. Also, what kind of PSU are you using?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
when in doubt do a cmos clear, just for a chance that may help
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
thanks for the tips everyone. i tried clearing the cmos. i moved the jumper to 2-3, then back to 1-2. i even removed the battery. still no video. i am using an antec 500Watt power supply. this really is perplexing.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170 Gaming 7 GTX 980Ti DDR4  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro Hyper 212+ Evo Windows 10 Samsung 48JS8500 
PowerCase
EVGA 850 Watts Corsair 540D 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
I had the same issue when I forst installed my new stuff....

Remove your CPU and look at it man..... I bent a pin on mine :| and it wouldn't boot. Now...775's are pinless....

Right?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon X2 4600+ ASUS A8N32-SLi Deluxe EVGA 7900 GS KO 2 x 512mb Corsair TwinX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Total Space: 370GB DVD-RW + CD-RW XP Pro...Modded to my Likings 17'' Dell CRT for now 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 OCZ Modstream 520W Sunbeam Transformer Logitech G5 2000 DPI Laser 
Mouse Pad
Desk :P 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon X2 4600+ ASUS A8N32-SLi Deluxe EVGA 7900 GS KO 2 x 512mb Corsair TwinX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Total Space: 370GB DVD-RW + CD-RW XP Pro...Modded to my Likings 17'' Dell CRT for now 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 OCZ Modstream 520W Sunbeam Transformer Logitech G5 2000 DPI Laser 
Mouse Pad
Desk :P 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Check all your PSU lines to make sure you have everything plugged in (even the 4 pin molex connector on the middle of the board above the PCI-E slot). Double check and make sure your PSU is connected to your GPU, small stuff like that can be big hassles in the future.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
T2500 Core Duo Dell Laptop Quadro 1500m flashed--> 7900GTX 2x1GB G.Skill DDR2-800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200GB SATA 5400RPM 8x DVD±RW Burner XP Home SP2 17" LCD (1920x1200) + 20.1" Samsung Widescreen 
KeyboardPowerCaseMouse
GE Keyboard 9 Cell Battery E1705 Frame Razer Diamondback 
Mouse Pad
Icemat 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Quote:
Originally Posted by prosser13 View Post
You could have accidently killed your graphics card due to static...

Gotta different card?
Even if the video card is shot, you should get some sort of POST error beep. Sounds like what happened to me! Fans spin up, hard drives spool, but no beeps or anything.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6300 MSI 990FXA Gaming Two XFX R9 270X Kingston HyperX Blue 8GB 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSD Western Digital Blue Generic CD/DVD Corsair H100i 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Professional x64 LG 34UM68-P Corsair RM750 Antec P-100 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-6300 MSI 990FXA Gaming Two XFX R9 270X Kingston HyperX Blue 8GB 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSD Western Digital Blue Generic CD/DVD Corsair H100i 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Professional x64 LG 34UM68-P Corsair RM750 Antec P-100 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › faulty board or bad luck?