post #1 of 1
Thread Starter 
Hi everybody listening....

Fist of all sorry if i cant white all correcly but i never studied english onli movies in V.O. and some other stuff....xD

I built a pc by myself some years ago....these were the specs....

-Asus commando

-E6600 with an asus v60 cpu cooler...

-2 gb corsair XMS2 6400(800mhz)

-Nvidia 8600 gts (640 mb)...maybe its wrong the model....well it was the 640 mb version of a gts from 8000 series...there was a 320 mb version of this card too

-Xilence 800w PSU

-sound blaster extreme music pci sound card.

-Extreme engine 3T pc case....(i sidefan 240mm.....1 front fan 140mm....8 back fans 80mm.....really airflowy...xD

Well after some upgrades/downgrades....i got this parts nowadays,,,,

-Asus commando bios 1902...latest one i think,,,,i upgraded it 2 years ago

-E6600 with an asus v60 cpu cooler...

-4 x 1 gb Kingston hyperx 1066 ddr2 8500 (and also have 2 x OCZ SLI 1066 ddr2 kit) later this will be important

-Nvidia 6200 LE 64 mb....xD....I had a 6950 just before i sold it....im waiting for a brend new 7950 vapor x 3gb

-Xilence 800w PSU

-sound blaster extreme music pci sound card.

-Extreme engine 3T pc case....(1 sidefan 240mm.....1 front fan 140mm....2 back fans 80mm.....really airflowy...xD

ive been working on 3.2 ghz at 400 FSB with the corsair 1:1 till now...all correcly


I just tried to push everything to the max but not extreme....not use 24/7.....

Well.....

Asus comando i think its a good mother for oc...so i started pushing to the limits....

the first thing i saw.....was the 2 kits of kingston are part number diferret....so much that one has a single side with mem chips and the other is double sided just like the OCZ ones....their timings are these:

555-15 2.2v for both the kingston (They have no EPP so show like 555_18 @ 400)
555-15 2.3 v for the ocz (this one has a EPP with the timings set)

I tried to push 4 gigs to the limit....the thing is 4 gig......2 of the kingston (dual sided ones)....and the 2 gigs OCZ (dual sided too)....can work at 1100mhz 555-15 2.3v(maybe a bit too much voltage for the kingston they are rated 2.2v) enters in windows....and working but never stress tested to see stability
the other pair of kingston hyperx....rated 1066 too.....cant do more than 960mhz at 555-15 when i put them alone....i dont know why?.... well then i tried this config....because i wanted the 4 kingston in my pc instead of 2 of each....

450 x 8(always locked at 8) with the 4gigs of kingston ram at 1:1 900mhz 444-12 2T at 2.2v (lowered the timings a bit to get better performance at 900mhz)....so 3.6 ghz and voltages are these ones:

Vcore 1,500v bios....1.464v in aida64
FSB 1,450v bios....1.488v in aida64
NB 1,475v bios....1.520v in aida64
SB 1.075v bios....1.104v in aida64
PCI ex 1,550v bios....1,580v in aida64
RAM 2.200v bios...2,240v in aida64

the pc is stable....whe i make stress test....it fails after one hour+-....with prime 95....but if i dont stress its working correcly....no blue screens...the temps are 60 max on each core....28 at idle...

well i i push the FSB a bit higher 455....the ram at 910....the pc enters windows but crashes randomly....

what should i do?
is there any choice to pump some voltages up or something?
is it a better to get the 1100mhz from the OCZ + HyperX....at 555-15 (and get 400 FSB x 8....3.2ghz....mem at 2:3....and voltages changed?

Any help would be apreciated