Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › [SOLVED] I'm at my wits end, about to break this PC!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[SOLVED] I'm at my wits end, about to break this PC! - Page 2

post #11 of 24
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post

Have already tried a dedicated working GPU.
Tried that already.

Did you have the GPU install then reset the bios?
You need to force the mobo to switch over to the dedicated GPU.
You must have the GPU installed, trying without one is pointless as it's a APU with the GPU part disabled.

Also it may be a problem with the mobo's bios not being updated enough to support those new Non APU Athlon chips. They did come out not to long ago, look at the support page for that board you have and make sure you don't need a bios update to use that CPU. Though you probably wouldn't get a beep code telling you that the GPU the problem if it wasn't supported.
Edited by DzillaXx - 5/15/13 at 6:43am
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
Red Dragon
(19 items)
 
HTPC
(20 items)
 
HomeServer
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @4.8ghz Asrock p67 Extreme4 GTX1080 G.SKILL Ripjaws X Series 16GB 9-11-11-31 2133MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x 640 WD blacks Raid 0 Mushkin Enhanced Reactor 512GB SSD Sandisk 1TB SSD Samsung 470 Series 128GB SSD 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC Raystorm Windows 10 64bit Microboard m340clz 100hz 3440x1440 Corsair K70 
PowerCaseMouseAudio
TX850 HAF922 Logitech G502 Creative Sound Blaster Z  
AudioAudioAudio
Elac B6 & Dayton Audio SUB-800 Yamaha HTR-5790 Audio Technica ATH-A700 headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 4GHZ Gigabyte EP45 UD3P GTX470 4GB OCZ Reaper 1150mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital Blue 500gb OCZ Vertex 2 60GB LG Bluray Corsair H50 
OSKeyboardPowerCase
Windows 7 Home Premium  Logitech K400 Corsair CX500 nMEDIAPC 6000B 
AudioOtherOtherOther
Yamaha HTR-5063 PS3 80GB BC PS3 with 250GB hard drive. Polk Audio Monitor 60s Bi-AMP Front Polk Audio Monitor 30s Rear 
OtherOther
Polk Audio CS1 Center Polk Audio PSW10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon Harpertown 3.6ghz Asus P5Q SE/R HD7770 4GB DDR2 800mhz Corsair 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Toshiba 5TB Toshiba 5TB Toshiba 2TB Hitachi 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate 2TB Western Digital 1TB Hitachi Windows Home Server 2011 
Power
Corsair CX500 
  hide details  
Reply
post #12 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DzillaXx View Post

Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post

Have already tried a dedicated working GPU.
Tried that already.

Did you have the GPU install then reset the bios?
You need to force the mobo to switch over to the dedicated GPU.

Also it may be a problem with the mobo's bios not being updated enough to support those new Non APU Athlon chips. They did come out not to long ago, look at the support page for that board you have and make sure you don't need a bios update to use that CPU.

Yeah GPU Installed and reseted the BIOS but still a no go.

Just had a look (7721v11.zip) supports the 750K, that is the First BIOS for these motherboards so it must be support it. Going to get an another FM2 motherboard from a mate of mine to test, will let you know what happens.

Thank you everyone, appreciate the help.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #13 of 24
When you say minimal connections do you mean only the absolute necessary motherboard power cables? No USB, fans or hard drives? not even a power switch cable?

How about setting the CMOS jumper to the clear position and try turning it on (shouldn't even power on...if it does it will beep at you) and then putting it right and trying it?

What was the first CPU you tried? Or were both a 750K BE?
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K @ 4.7GHz Asus P8P67 B3 GTX 580 EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 EVGA  
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x4GB G.Skill Ripjaws bunch of 'em Blu-Ray For movies Windows 8.1 
MonitorMonitorKeyboardPower
24.4" Hans G HH251 X2 Yamakasi DS270  Blah 1000watt Super Flower 
CaseMouseMouse PadAudio
Built into Desk Microsoft SideWinder X8 Comfy one... Creative Extreme Gamer 
  hide details  
Reply
post #14 of 24
edit: nvm, I should learn to read redface.gif
My Rig
(14 items)
 
Ex-wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4460 AsRock H81M-DG4 Sapphire Rx470 Platinum KVR 1600 16Gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Seagate 3Tb Samsung 850 EVO 120 Scythe Ninja 3 Rev.B Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Fujitsu Siemens A17-2A Logitech K280e SuperFlower SF-550K12XP Thermaltake Versa H25 
MouseAudio
Logitech G402 Sony MDR XD150 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 750K 4.0Ghz AsRock FM2A75 Pro4+ Sapphire R9 270X Dual-X Kingston 2x4Gb 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 120  Western Digital 320Gb LiteON DVD-RW CoolerMaster Hyper Z600 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro x64 Toshiba 32" FullHD TV Logitech FSP Hexa 550 
CaseMouse
DeLUX Logitech 
  hide details  
Reply
My Rig
(14 items)
 
Ex-wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4460 AsRock H81M-DG4 Sapphire Rx470 Platinum KVR 1600 16Gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Seagate 3Tb Samsung 850 EVO 120 Scythe Ninja 3 Rev.B Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Fujitsu Siemens A17-2A Logitech K280e SuperFlower SF-550K12XP Thermaltake Versa H25 
MouseAudio
Logitech G402 Sony MDR XD150 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 750K 4.0Ghz AsRock FM2A75 Pro4+ Sapphire R9 270X Dual-X Kingston 2x4Gb 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 EVO 120  Western Digital 320Gb LiteON DVD-RW CoolerMaster Hyper Z600 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Pro x64 Toshiba 32" FullHD TV Logitech FSP Hexa 550 
CaseMouse
DeLUX Logitech 
  hide details  
Reply
post #15 of 24
Are you 100% sure its a new CPU, it's not unknown for retailers to return the same thing you sent back (top tip use an invisible marker on anything you return).
Intel
(14 items)
 
AMD
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Gbyte Z77X-UD3H MSI GTX670 16GB (4X4) Corsair Vengance 1600MHz Low Profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1Tb Seagate Barracuda 7200RPM 1Tb Seagate Barracuda 7200RPM 120GB OCZ Agility 3 SSD Cheapo DVDRW 
CoolingOSKeyboardPower
CM Hyper 212 EVO Push/Pull Win7 Pro Sidewinder X4 OCZ ZS 650W 
CaseMouse
CM HAF X RAT 5 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II 1600T GA990XA-UD3 Palit 550ti Palit 550ti (sli) 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB (4X4) Gskill OCZ Agility 3 120GB Seagate Barracuda 500GB WD Black 500GB 
Optical DriveCoolingOSOS
Cheapo DVDRW AC Freezer 7 Pro Win 7 Pro Server 2008 
OSOSPowerCase
Ubuntu Win 8 OCZ ZS 650w Self modded cheapo thing 
  hide details  
Reply
Intel
(14 items)
 
AMD
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k Gbyte Z77X-UD3H MSI GTX670 16GB (4X4) Corsair Vengance 1600MHz Low Profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1Tb Seagate Barracuda 7200RPM 1Tb Seagate Barracuda 7200RPM 120GB OCZ Agility 3 SSD Cheapo DVDRW 
CoolingOSKeyboardPower
CM Hyper 212 EVO Push/Pull Win7 Pro Sidewinder X4 OCZ ZS 650W 
CaseMouse
CM HAF X RAT 5 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II 1600T GA990XA-UD3 Palit 550ti Palit 550ti (sli) 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB (4X4) Gskill OCZ Agility 3 120GB Seagate Barracuda 500GB WD Black 500GB 
Optical DriveCoolingOSOS
Cheapo DVDRW AC Freezer 7 Pro Win 7 Pro Server 2008 
OSOSPowerCase
Ubuntu Win 8 OCZ ZS 650w Self modded cheapo thing 
  hide details  
Reply
post #16 of 24
Saw a thread on something similar to this a while ago, MSI forum I think, anyway it turned out to be voltage rating of the ram. Really odd. I was searching for a different non post issue but that one made me remember to carefully pair ram with motherboards. I have been lazy and just hitting the Corsair buy button for everything smile.gif
Hope you get it sorted.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S SLI PLUS Gigabyte GTX 1060 Mini 6GB OC 16GB GSKILL 2400 Ripjaw 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Avexir Raiden Rog Certified 2600 DDR4 Samsung 840 EVO 750 Seagate 1TB Seagate 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custome water loop, EK Supremecy MX CPU Block,... Windows 10 Pro 64Bit Benq XL2430T Keycool 87 II 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic Snow Silent 750 Platinum Cooltek W2 upgraded to tempered glass window pa... Func MS-2 MSI Thunderstorm Aluminium Mousepad 
Audio
Steelseries Siberia Elite 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k MSI X99S SLI PLUS Gigabyte GTX 1060 Mini 6GB OC 16GB GSKILL 2400 Ripjaw 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Avexir Raiden Rog Certified 2600 DDR4 Samsung 840 EVO 750 Seagate 1TB Seagate 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custome water loop, EK Supremecy MX CPU Block,... Windows 10 Pro 64Bit Benq XL2430T Keycool 87 II 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic Snow Silent 750 Platinum Cooltek W2 upgraded to tempered glass window pa... Func MS-2 MSI Thunderstorm Aluminium Mousepad 
Audio
Steelseries Siberia Elite 
  hide details  
Reply
post #17 of 24
Quote:
Originally Posted by BakerMan1971 View Post

Saw a thread on something similar to this a while ago, MSI forum I think, anyway it turned out to be voltage rating of the ram. Really odd. I was searching for a different non post issue but that one made me remember to carefully pair ram with motherboards. I have been lazy and just hitting the Corsair buy button for everything smile.gif
Hope you get it sorted.

YES!
I have had this and couldn't figure it out then either. Although, when it happened to me, it would post with only one stick in.
post #18 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Vagrant Storm View Post

When you say minimal connections do you mean only the absolute necessary motherboard power cables? No USB, fans or hard drives? not even a power switch cable?

How about setting the CMOS jumper to the clear position and try turning it on (shouldn't even power on...if it does it will beep at you) and then putting it right and trying it?

What was the first CPU you tried? Or were both a 750K BE?

Minimal connections required to post, which means usual ATX power calbes, RAM, CPU + Cooler and GPU.

Quote:
Originally Posted by WR6133 View Post

Are you 100% sure its a new CPU, it's not unknown for retailers to return the same thing you sent back (top tip use an invisible marker on anything you return).

Pretty certain as I source it through a business supplier. Thanks for the tip though. thumb.gif

Quote:
Originally Posted by BakerMan1971 View Post

Saw a thread on something similar to this a while ago, MSI forum I think, anyway it turned out to be voltage rating of the ram. Really odd. I was searching for a different non post issue but that one made me remember to carefully pair ram with motherboards. I have been lazy and just hitting the Corsair buy button for everything smile.gif
Hope you get it sorted.

Don't think it really applies to this as I have tried with both 1.65v and 1.5v DDR3 RAM.


Anyway here's an update, just tried a different mobo and it booted first time without any issues. I think the MSI mobo had a dead PCI-E slot. Damn it feels good right now. Issue solved temporarily, now to return and order another mobo.

Thanks again to everyone who helped. +rep all around thumb.gif
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #19 of 24
ty..

how about a well placed kick between cpu-socket and ram?! lets say from one meter distance..
noo.. this is just silly as it can get. im also very curious to illuminate what happened to this rig.
post #20 of 24
Sheesh, mess around with hardware long enough and this kind of thing happens. Nothing worse than days of frustration over multiple bad parts! glad you got it sorted man!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › [SOLVED] I'm at my wits end, about to break this PC!