Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › OCing 560ti, Throttling ??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

OCing 560ti, Throttling ??

post #1 of 7
Thread Starter 
I am OCing my 560ti and trying to push it as high as I can get it and during a kombustor stress test I noticed it said that my GPU was throttling -300 mhz. I checked my temps and they were 80 degrees C which is well within the tolerance. I lowered the core clock a few notches and it still said it so I reset it back to normal clocks and ran it again and it still said it was throttling. Is it Kombustor that is off or is my card messed up?
post #2 of 7
Check that in Nvidia control panel the power management is set for performance.
   
Frappenstein
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 965 BE GA-MA-790FXT-UD5P Sapphire R9 290 Tri-x OC Kingston Value RAM 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Kingston Value RAM Seagate Barracuda (Died) WD Caviar Black Sony DVD/RW 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony DVD/RW Xigmatec Aegir SD128264 Win 7 Home Premium 64 bit LG 2443T 
PowerCase
ThermalTake Toughpower 800 (Non modular) ThermalTake Eureka 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 1.7Ghz Northwood Gigabyte GA-8ITX Creative GeForce3 Ti 500 Some generic Samsung 512Mb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 80 Gb Plextor CD-DVD RW  What was that again? Windows 98 SE  
MonitorKeyboardPowerCase
15'' CRT Broken Yes,it has. Fridge 
MouseMouse PadAudio
In the lab for exeriments  To disect the mouse Audigy 3 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5930k ASUS Rampage V Extreme Sapphire R9 290 Ripjaws V 2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 750 Series 400GB WD Caviar Black 1 Tb H-100i Win 7 64 bit Ultimate 
PowerCase
Super Flower 1600W Platinum Coolermaster Cosmos2 
  hide details  
Reply
   
Frappenstein
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom ii x4 965 BE GA-MA-790FXT-UD5P Sapphire R9 290 Tri-x OC Kingston Value RAM 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Kingston Value RAM Seagate Barracuda (Died) WD Caviar Black Sony DVD/RW 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony DVD/RW Xigmatec Aegir SD128264 Win 7 Home Premium 64 bit LG 2443T 
PowerCase
ThermalTake Toughpower 800 (Non modular) ThermalTake Eureka 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 1.7Ghz Northwood Gigabyte GA-8ITX Creative GeForce3 Ti 500 Some generic Samsung 512Mb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi 80 Gb Plextor CD-DVD RW  What was that again? Windows 98 SE  
MonitorKeyboardPowerCase
15'' CRT Broken Yes,it has. Fridge 
MouseMouse PadAudio
In the lab for exeriments  To disect the mouse Audigy 3 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5930k ASUS Rampage V Extreme Sapphire R9 290 Ripjaws V 2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 750 Series 400GB WD Caviar Black 1 Tb H-100i Win 7 64 bit Ultimate 
PowerCase
Super Flower 1600W Platinum Coolermaster Cosmos2 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Okay I checked it, it was set to adaptive so i changed it. I'll run it again and see if that changes anything
post #4 of 7
Thread Starter 
I ran it again and as soon as it started it said it was throttling -318mhz. I ran a different stress test in Kombustor and it didn't throttle but that stress test only brought the GPU to 97% usage; the fuzzy bench uses 99%. This is all ran back at stock clocks.
post #5 of 7
Check drivers?
I just ran the test with my 560ti. I am not having that issue.
What's your oc on the card?
Prodigy build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.7 P8Z77-I DELUXE XFX core 7950 Kingston Hyperx 8gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb kingston 2TB seagate Dark rock pro 2 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 23in Razer BWU 2012 Corsair cx500m Bitfenix Prodigy 
MouseAudio
Rat 7 Polk audio RTi4 
  hide details  
Reply
Prodigy build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.7 P8Z77-I DELUXE XFX core 7950 Kingston Hyperx 8gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb kingston 2TB seagate Dark rock pro 2 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 23in Razer BWU 2012 Corsair cx500m Bitfenix Prodigy 
MouseAudio
Rat 7 Polk audio RTi4 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
I was running 314.22 WHQL but now switched to 320.14 beta to see if it would change anything. My cards factory clock is 900mhz core 1800memory. It says it throttles regardless of factory clock or if I turn it up past 900mhz. I am running Furry and Tessy Test (GL4) on stress test by the way
post #7 of 7
I've pushed mine passed 1100/2200 with no throttling with the same scenario you've just said. What are your temps for the card?
Does it throttle right away?
Prodigy build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.7 P8Z77-I DELUXE XFX core 7950 Kingston Hyperx 8gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb kingston 2TB seagate Dark rock pro 2 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 23in Razer BWU 2012 Corsair cx500m Bitfenix Prodigy 
MouseAudio
Rat 7 Polk audio RTi4 
  hide details  
Reply
Prodigy build
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k @ 4.7 P8Z77-I DELUXE XFX core 7950 Kingston Hyperx 8gb 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
120gb kingston 2TB seagate Dark rock pro 2 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 23in Razer BWU 2012 Corsair cx500m Bitfenix Prodigy 
MouseAudio
Rat 7 Polk audio RTi4 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › OCing 560ti, Throttling ??