Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club - Page 1890

post #18891 of 24924
During a game, that's an unstable OC, but Kboost will black out my screen, make a Windows 'new hardware found' sound, and then reappear. Have you tried enabling Kboost with stock boost clocks?
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.7GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell E2417H Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.7GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell E2417H Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
post #18892 of 24924
Quote:
Originally Posted by ntnlloverclock View Post

Hi guys,
I have a problem for pass through 125% wall in AB power limit overclocking a EVGA GeForce GTX 780 sc ACX. Without achieve this, I cant push up the overclock as I wish.
I'm on liquid cooling, and on full load temps are quite low at 54°c, but if I push up the power limit over 125%, the system crash with a black screen and I must restart with an hardware reset. Seem to be related with some energy issue, because it is not the classic driver crash behavior. I red somewhere maybe due to psu spikes, is this correct? There is any way to solve? The PSU is a Cooler Master 850 Silent Pro GOLD.

Currently i'm using the skyn3t-3A-ACX-rev3a bios, and so far, i'm current stable on +440 (core clock) and +380 (memory clock), using msi after burner beta19 and should stay stable at 1.325v, though, I cannot quiete understand if my voltage read is correct: in Msi Kombustion and GPUZ i see 1.15v, but on HWInfo64 and Msi Afterburner I see stable 1.325v over full load...

Some advice please??

Your PSU is a Enhance unit with 70A, it should give you enough "juice" for those values! Only Afterburner can "see" the voltage above 1,212V (and HWinfo64 with AB beta 19 through RTSS 6.xx)
Your card is drawing approximately 440W plus your OC´ed six-core and the rest of the system you should see about 600/700W of power draw, so, in theory your PSU can handle it fine! Something is triggering the crashes or the OCP in your PSU!
If you are using the LLC hack, disable it because it can cause those crashes!
Use bluescreenviewer: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html to debug your crashes and report back! thumb.gif


Quote:
Originally Posted by Mysterion90 View Post

Maybe I should have said, that I meant "produces artifacts when OCed". The card does not produce artifacts when left @stock clocks. wink.gif

But at a certain point, 1241mhz+ to be precise, it starts artifacting when getting over 70°C.

It looks like your card screams for "water" tongue.gif

Quote:
Originally Posted by karimzodiak View Post

i just want to ask all club

when i push the kboost in the EVGA PrecisionX the monitor show no DVI and screen goes black?? the same if i turn the KBoost off???? i must restart the pc then go to safe mode then again to windows
is that ok?

Use Afterburner and the volt mod to easily set the voltage directly in the voltage box!
You have the volt mod guide in my SIG! thumb.gif

Cheers

Ed

(Team skyn3t)
S.S.
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K@5.0Ghz@1,4v ASUS MAXIMUS V GENE MSI 1080Ti Gaming X 16GB GSKILL RIPJAW X DDR3 1866MHZ (9-10-9-24) (... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 120GB + Toshiba A100 250GB Western Digital 2TB  Homemade WC (everything on water) ;) W10x64 
MonitorMonitorMonitorPower
ASUS VG278HE ASUS VG278HE ASUS VG278HE Silverstone Strider 1200W 
CaseAudio
Corsair 500R THX 500W 5.1 
  hide details  
Reply
S.S.
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K@5.0Ghz@1,4v ASUS MAXIMUS V GENE MSI 1080Ti Gaming X 16GB GSKILL RIPJAW X DDR3 1866MHZ (9-10-9-24) (... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 120GB + Toshiba A100 250GB Western Digital 2TB  Homemade WC (everything on water) ;) W10x64 
MonitorMonitorMonitorPower
ASUS VG278HE ASUS VG278HE ASUS VG278HE Silverstone Strider 1200W 
CaseAudio
Corsair 500R THX 500W 5.1 
  hide details  
Reply
post #18893 of 24924
Anyone having performance loss with new beta drivers? 337.50

My 3DMark - Fire Strike results dropped from 12324 to 10283 mad.gif
Coco
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K ASUS Maximus VIII Hero EVGA GTX 1080Ti SC G.SKILL TridentZ 32GB (4 x 8GB) DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung PRO 128G SSD Samsung EVO 850 500G SSD WD 1TB Black 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD 1TB Black WD 1TB Black LG BD R/W Custom 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Dell S2716DG Corsair K70 EVGA 850 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Switch 810 Logitech G9x Logitech SoundBlaster Z SB1500 
  hide details  
Reply
Coco
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K ASUS Maximus VIII Hero EVGA GTX 1080Ti SC G.SKILL TridentZ 32GB (4 x 8GB) DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung PRO 128G SSD Samsung EVO 850 500G SSD WD 1TB Black 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD 1TB Black WD 1TB Black LG BD R/W Custom 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Dell S2716DG Corsair K70 EVGA 850 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Switch 810 Logitech G9x Logitech SoundBlaster Z SB1500 
  hide details  
Reply
post #18894 of 24924
Yes, very annoying....
post #18895 of 24924
Will 780 run fine on a Seasonic 620 watts PSU ?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium G630 @2.7ghz Gigabyte H61M-DS2 Gigabyte GT730 1GB GDDR5 Kingston 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 1TB LG  Stock Intel Windows 7 64bit SP1 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell E2014H 20" 1600*900 Intex Corona Spillproof Antec BP450PS iBall Axton 
MouseMouse PadAudio
Logitech G300S Gaming mice None Philips SHP2000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium G630 @2.7ghz Gigabyte H61M-DS2 Gigabyte GT730 1GB GDDR5 Kingston 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 1TB LG  Stock Intel Windows 7 64bit SP1 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell E2014H 20" 1600*900 Intex Corona Spillproof Antec BP450PS iBall Axton 
MouseMouse PadAudio
Logitech G300S Gaming mice None Philips SHP2000 
  hide details  
Reply
post #18896 of 24924
Quote:
Originally Posted by pez View Post

Mine goes black but then comes back in a couple seconds. Stock or custom bios? And what drivers?

*Updates

When i installed a clean driver 337.50 it solved my issue (when push kboost monitor show no DVI and turns off) NOW screen goes black then comes back in a couple of seconds.

My issue was a driver problem...

Thanks to all club members.
post #18897 of 24924
Quote:
Originally Posted by OccamRazor View Post

Your PSU is a Enhance unit with 70A, it should give you enough "juice" for those values! Only Afterburner can "see" the voltage above 1,212V (and HWinfo64 with AB beta 19 through RTSS 6.xx)
Your card is drawing approximately 440W plus your OC´ed six-core and the rest of the system you should see about 600/700W of power draw, so, in theory your PSU can handle it fine! Something is triggering the crashes or the OCP in your PSU!
If you are using the LLC hack, disable it because it can cause those crashes!
Use bluescreenviewer: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html to debug your crashes and report back! thumb.gif
It looks like your card screams for "water" tongue.gif
Use Afterburner and the volt mod to easily set the voltage directly in the voltage box!
You have the volt mod guide in my SIG! thumb.gif

Cheers

Ed

(Team skyn3t)
Quote:
Originally Posted by karimzodiak View Post

i just want to ask all club

when i push the kboost in the EVGA PrecisionX the monitor show no DVI and screen goes black?? the same if i turn the KBoost off???? i must restart the pc then go to safe mode then again to windows
is that ok?



*Updates

When i installed a clean driver 337.50 it solved my issue (when push kboost monitor show no DVI and turns off) NOW screen goes black then comes back in a couple of seconds.

My issue was a driver problem...

Thanks to all club members.
post #18898 of 24924
Quote:
Originally Posted by mohit9206 View Post

Will 780 run fine on a Seasonic 620 watts PSU ?

Yes it will! Unless you have a system with a heavily OC'ed six-core CPU and over-volt the 780 pass 1,300V and a ton of SSDs, fans, water pumps and gadgets attached to the PSU! tongue.gif

Cheers

Ed

(Team skyn3t)
S.S.
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K@5.0Ghz@1,4v ASUS MAXIMUS V GENE MSI 1080Ti Gaming X 16GB GSKILL RIPJAW X DDR3 1866MHZ (9-10-9-24) (... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 120GB + Toshiba A100 250GB Western Digital 2TB  Homemade WC (everything on water) ;) W10x64 
MonitorMonitorMonitorPower
ASUS VG278HE ASUS VG278HE ASUS VG278HE Silverstone Strider 1200W 
CaseAudio
Corsair 500R THX 500W 5.1 
  hide details  
Reply
S.S.
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K@5.0Ghz@1,4v ASUS MAXIMUS V GENE MSI 1080Ti Gaming X 16GB GSKILL RIPJAW X DDR3 1866MHZ (9-10-9-24) (... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 120GB + Toshiba A100 250GB Western Digital 2TB  Homemade WC (everything on water) ;) W10x64 
MonitorMonitorMonitorPower
ASUS VG278HE ASUS VG278HE ASUS VG278HE Silverstone Strider 1200W 
CaseAudio
Corsair 500R THX 500W 5.1 
  hide details  
Reply
post #18899 of 24924
Quote:
Originally Posted by karimzodiak View Post

*Updates

When i installed a clean driver 337.50 it solved my issue (when push kboost monitor show no DVI and turns off) NOW screen goes black then comes back in a couple of seconds.

My issue was a driver problem...

Thanks to all club members.

Glad that you got it working thumb.gif.
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.7GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell E2417H Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
 
OverCoaster
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700K [4.7GHz] ASUS Z270i STRIX Titan X Pascal + Hybrid Corsair Vengeance LPX 3K [16GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo [500GB] Mushkin Enhanced Reactor [1TB] Corsair H75 + F120MP Windows 10 Professional [x64] 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer Predator X34 Dell E2417H Razer Blackwidow X TE Corsair SF600 
CaseMouseMouse PadAudio
NCASE M1 [v5] G403 Wireless QcK+ [Vault 111 Ed.] Schiit Bifrost Uber + Schiit Asgard 2 + TH-X00 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GTX 1070 FE Kingston HyperX Fury DDR3 1866 [White Ed.] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Evo 840 [250GB] Kingston HyperX Savage [480GB] Phanteks PH-TC14PE  Win 10 Pro [x64] 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell S2716DGR [144hz] KC60 [Miami Ed.] EVGA 550 G2 Phanteks Enthoo Evolv ITX [White] 
MouseMouse PadAudio
Logitech G403 SS QcK Heavy AudioQuest Dragonfly Black + Sennhesier HD650 
  hide details  
Reply
post #18900 of 24924
Hi guys, just got my Zotac GTX 780 reference cooler last month and did the form tongue.gif so far I got my core clock to +16% and mem clock to +8% to test it. I got a few questions about overclocking, how to revert to default clock speeds when gpu crashes due to oc-ing? and can someone tell me if it's advisable/safe to flash bios? Can overclocking be better without GPU boost 2.0? If yes and yes can someone teach me? lol.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club