Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › S-PI errors on stock?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

S-PI errors on stock?

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi guys.

I'm trying to bench my AMD athlon xp AM2 5000+ machine using Super PI.
For some reason I get errors all the time(Both errors S-PI produces).
I am not overclocking(yet) or anything. Still at stock settings.

The memories are fine since I've run a check with memtest.

What's the problem?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P-D 805 2.66@3.8GHz Gigabyte GA-8I945P-G-RH Leadtek 7600GS Kingston 1GB ddr2 667 
Hard DriveMonitorPowerCase
Hitachi SATA2 160GB NEC Accusync LCD 72vm Enermax Liberty 400W My cool modded case :) 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P-D 805 2.66@3.8GHz Gigabyte GA-8I945P-G-RH Leadtek 7600GS Kingston 1GB ddr2 667 
Hard DriveMonitorPowerCase
Hitachi SATA2 160GB NEC Accusync LCD 72vm Enermax Liberty 400W My cool modded case :) 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
check your motherboard and make sure your ram sticks are in the right slots. make sure you're using the proper SATA port, etc etc.
The pink bicycle
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 @ 3.4 GHz Asus P5N-E Asus 4890 1 gb 2 x 2 GB OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 150 GB Raptors RAID0 work in progress Windows 7 7600 x64 19" Acer LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft basic Antec 650w my desk mx518 
Mouse Pad
steelpad QcK+ 
  hide details  
Reply
The pink bicycle
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 @ 3.4 GHz Asus P5N-E Asus 4890 1 gb 2 x 2 GB OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 150 GB Raptors RAID0 work in progress Windows 7 7600 x64 19" Acer LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft basic Antec 650w my desk mx518 
Mouse Pad
steelpad QcK+ 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Thanks.

How would RAM sticks won't be on the right slots? They are working on DC and pass memtest just fine.

the SATA port is fine as well. all connectors are fine.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P-D 805 2.66@3.8GHz Gigabyte GA-8I945P-G-RH Leadtek 7600GS Kingston 1GB ddr2 667 
Hard DriveMonitorPowerCase
Hitachi SATA2 160GB NEC Accusync LCD 72vm Enermax Liberty 400W My cool modded case :) 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel P-D 805 2.66@3.8GHz Gigabyte GA-8I945P-G-RH Leadtek 7600GS Kingston 1GB ddr2 667 
Hard DriveMonitorPowerCase
Hitachi SATA2 160GB NEC Accusync LCD 72vm Enermax Liberty 400W My cool modded case :) 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
I would delete the SuperPi program and reinstall it & try again.
GameOn....
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570 K AsRock 77 Edition 4 Sapphire 7850 2gb 8G GSkill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEA 1TB, 7200 64 Lite-On / Samsung 22x 7 64 Samsung P2770, 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Corsair 650TX NXZT Tempest Razor Death Adder 
Mouse PadAudio
XTRAC Ripper Logitech 5 channel 
  hide details  
Reply
GameOn....
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570 K AsRock 77 Edition 4 Sapphire 7850 2gb 8G GSkill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SEA 1TB, 7200 64 Lite-On / Samsung 22x 7 64 Samsung P2770, 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Corsair 650TX NXZT Tempest Razor Death Adder 
Mouse PadAudio
XTRAC Ripper Logitech 5 channel 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Check your voltage to the cpu in the bios and make sure its at the rated stock setting. Some motherboards will undervolt slightly. When I set my vcore to 1.35 in the bios it undervolts to 1.32. Maybe yours is undervolting and causing the instability.
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › S-PI errors on stock?