Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › new gigabyte UD3H help..... error 51
New Posts  All Forums:Forum Nav:

new gigabyte UD3H help..... error 51

post #1 of 6
Thread Starter 
brothers...! i just bought brandnew ud3h but its not booting, it says 53 on the led debug, i have checked all connectors, they are fine, i checked my memory ram too on each and every slot and also system keeps reeboting on it own after every 6seconds....i will be so happy if u guys solve my problem, this is my first post in this community
I am using xms3 4gb 2x2 1600mhz ddr3.....
post #2 of 6
Thread Starter 
Note....
I know already that its a memory initialization error, i just want to know how to cure it smile.gif
post #3 of 6
welcome to OCN smile.gif

did you check each stick individually?
Going to be chaep
(16 items)
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH MSI GTX460 G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
Going to be chaep
(16 items)
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH MSI GTX460 G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stubass View Post

welcome to OCN smile.gif

did you check each stick individually?

i tried changing the ram also but same 53 error ..................and tried in each slot and also completely without rams sticks .......same 53 and i also have plugged out all the addons cards.........
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by redfaction95 View Post

Quote:
Originally Posted by stubass View Post

welcome to OCN smile.gif

did you check each stick individually?

i tried changing the ram also but same 53 error ..................and tried in each slot and also completely without rams sticks .......same 53 and i also have plugged out all the addons cards.........

i hate to say it but since it is a new mobo it could be DoA by the sounds. let see what others say, but thats quite possibly it.
Going to be chaep
(16 items)
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH MSI GTX460 G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
Going to be chaep
(16 items)
 
Wife's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH MSI GTX460 G.Skill TridentX 2400 2 x 4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Plextor M5p 128GB 2 x WD 500GB Blues LG Prolimatech Megahalems Rev C 
CoolingOSMonitorPower
Arctic F12 CO PWM x 2 Push/Pull Windows 7 64 bit Ultimate LG IPS235V Corsair AX850 
Case
Coolermaster HAF 912 advanced (Asia version) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-3570K Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Inno3D Ichill GTX660 8GB G.Skill RipjawsX 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128GB WD black 500GB Liteon Coolermaster Hyper 212+ EVO 
OSMonitorPowerCase
Win 7 ultimate Samsung Syncmaster 932gwe+ OCZ ZT series 550W Coolermaster 410 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1.67Ghz Atom stock 1GB DDR2 2 x 500GB Western Digital Cavier Blacks [RAID 1] 
CoolingOSPowerCase
stock DSM3.2 [built on linux] stock stock 
OtherOther
Synology DX510 Expansion unit 5 x 1TB WD Cavier Blacks in a RAID 6 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Mmm bro....i cured that error, dont ask me how, i will be soo embarassed....
Now i want to ask that i fell that its bios is hell ugly and laggy...... it is F18 ud3h rev1.1.......is there any cure for it,...? My old p8p67 was bloody fast
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › new gigabyte UD3H help..... error 51