Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 780 SLI Crash
New Posts  All Forums:Forum Nav:

780 SLI Crash

post #1 of 18
Thread Starter 
Hey guys, bought two gigabyte 780s two days ago. When i run them in SLI my computer will either lock up or just the program will go non responding, sometimes it just tells me the drivers have crashed and recovered. When i run just a single card it works fine. I have no tested the 2nd card by its self yet. It does appear sli works for a few moments/ minute before they crash. Running the latest drivers.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
Testing them individually is always recommended, it could be that the 2nd card may not seated properly in the PCI-E slot....
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #3 of 18
Quote:
Originally Posted by Aaranu View Post

Hey guys, bought two gigabyte 780s two days ago. When i run them in SLI my computer will either lock up or just the program will go non responding, sometimes it just tells me the drivers have crashed and recovered. When i run just a single card it works fine. I have no tested the 2nd card by its self yet. It does appear sli works for a few moments/ minute before they crash. Running the latest drivers.

Try turning your sli bridge the other way? Maybe its on backwards.
post #4 of 18
Thread Starter 
I have reseated the 2nd card and ive even tried another sli bridge, on both connectors as well!
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
Quote:
Originally Posted by Aaranu View Post

I have reseated the 2nd card and ive even tried another sli bridge, on both connectors as well!

I'm guessing it didn't work? Have you tried a clean driver install? If not try that and let us know how it goes.
post #6 of 18
Thread Starter 
Nah it didnt work. Clean install hasnt worked either. Next step will be to try just 2nd card.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #7 of 18
Quote:
Originally Posted by Aaranu View Post

Nah it didnt work. Clean install hasnt worked either. Next step will be to try just 2nd card.

Do that and then maybe just put the first card in the second slot, maybe its a problem with one of the slots not working right.
post #8 of 18
Thread Starter 
I doubt its that its that as well as i had 680 SLI before this. /sigh
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
Quote:
Originally Posted by Aaranu View Post

I doubt its that its that as well as i had 680 SLI before this. /sigh

Sorry man I can't think of anything else right now frown.gif.
post #10 of 18
Thread Starter 
Thats alright mate. When i was going to switch around the cards i noticed the 2nd card wasnt in the pci-e slot correctly, i got all excited... However the problem is still there... blast!
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.5ghz Asus Maximus V Formula GTX 780 GTX 780 
RAMHard DriveCoolingOS
Corsair Dominator GT 16gb @2133mhz Samsung 840 pro 256gb + OCZ Vertex 3 120gb Swiftech H220 Win 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Asus PB278Q Ducky 10 keyless Corsair AX 1200 
CaseMouseAudioAudio
NZXT Switch 810 Corsair M65 Asus Xonar essence STX Swan H4 
Audio
Sennheiser HD800 + Sennheiser HD650 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 780 SLI Crash