Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Intel 975x + Raid
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Intel 975x + Raid

post #1 of 14
Thread Starter 
I heard the 975x chipset is having problem with RAID0? I mean sometimes it would destroy my array and one disk would be corrupted or missing.

Anyone else experience this?
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Well, when I had a RAID in my 955X which basically they share the same ICH7-R, I never had an issue with my RAID. Maybe your hard drive is faulty?

Have you tried running the windows cleaning and drive fix programs? I think it's called the ERROR-Checking programs where it fixes the bad clusters on HDDs.

My RAID was acting up one day and I did that and after it finished fixing up a couple of bad clusters, the RAID went back to normal.
post #3 of 14
Never had an issue... even with the Quad Pack
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Nasgul View Post
Well, when I had a RAID in my 955X which basically they share the same ICH7-R, I never had an issue with my RAID. Maybe your hard drive is faulty?

Have you tried running the windows cleaning and drive fix programs? I think it's called the ERROR-Checking programs where it fixes the bad clusters on HDDs.

My RAID was acting up one day and I did that and after it finished fixing up a couple of bad clusters, the RAID went back to normal.
no when i boot up, then it get to the raid configuration screen where i could get a chance to hit ctrl+I to enter the raid setup. There it say that my RAID array failed because one of the member disk is not found

Its more about the raid not working and not windows issue.
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Are you sure it's not something silly like a faulty SATA cable?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Chozart View Post
Are you sure it's not something silly like a faulty SATA cable?
Let me check, but in the RAID setup screen, it displays 2 drives (the 2 raptors that i have). One drive function normal, while the other is an "unknown member"
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Thread Starter 
tried different cable and now its "error occurred"
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
mmm odd....

and this happened before?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Chozart View Post
mmm odd....

and this happened before?
yes lol, everytime it happens I have to delete my array and restart all over. However, i noticed that only one of the drive has the error so that might be defective. But when i RMA it the new replacement drive only got 100 days of warranty so i'm a little piss off at WD myself, i mean the current drives have 5 years of warranty and the replacement got 100 days
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
Mikey's Rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Asus ROG Crosshair VI Hero MSI GTX 1070 Gaming X G.SKILL RGB 3200Mhz CL14 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 250GB Corsair H100i With 2 Corsair HD120 Windows 10 x64 Pro Samsung 28" 4K 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Seasonic Titanium 850W Corsair 570X Razor DeathAdder 
Mouse PadAudio
RadPadZ XT Creative HD Titanium 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
did you test the drive for bad sectors and such?

That's definately an odd issue of WD to only give you so little warranty for an RMA.

Odd though.. I did RMA one a while ago... and it got 5 year warranty also ... weird.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Intel 975x + Raid