Overclock.net › Forums › Components › Memory › Continued issues with my Corsair Dominator Platinums in my new build
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Continued issues with my Corsair Dominator Platinums in my new build

post #1 of 2
Thread Starter 
For my build I bought 4 sticks of 1866 4gb memory and have had issues since the beginning to get it to run correctly. At some point I start having issues booting windows with the memory installed and get weird random issues like getting stuck at the loading windows screen or just a bsod of some sort. If I stick in my old Gskill ram windows will boot up just fine.

For over a week now everything has been running fine with the Corsair sticks then today I had some weird issue and tried to restart and once again couldn't boot until I reinstalled the Gskill stuff.

My Bios lists the Corsair memory as 1333 speed is there something I need to do to get them running at the correct speed if I just have it set to auto?

Honestly have no idea what the hell is going on and I'm starting to get a little annoyed that my $200+ ram won't run buy my old $60 dollar set works just peachy.
Edited by SoloTwo - 6/11/13 at 8:25pm
MEGA PC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3930k Asus Rampage IV Formula 2x EVGA GeForce GTX Titan Superclocked Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro Series SSD Aquacomputer Cuplex Kryos XT Bitspower D5 / MCP655 Pump Mod Kit + Mod Top V2... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... 
OSPowerCaseOther
Microsoft Windows 7 Professional Corsair AX 1200  Corsair Obsidian Series 900D Corsair Gold AX1200 Individually Sleeved Modula... 
  hide details  
Reply
MEGA PC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-3930k Asus Rampage IV Formula 2x EVGA GeForce GTX Titan Superclocked Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro Series SSD Aquacomputer Cuplex Kryos XT Bitspower D5 / MCP655 Pump Mod Kit + Mod Top V2... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... 
OSPowerCaseOther
Microsoft Windows 7 Professional Corsair AX 1200  Corsair Obsidian Series 900D Corsair Gold AX1200 Individually Sleeved Modula... 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
have you given them more voltage? 1.65 in your bios? of are you running an xmp profile? I'm running a RIVE and it was a HUGE pita to get any ram to work properly. I went through 4 different kits. I ended up with kingston hyper X and have never had an issue since the switch. I also had corsair plat's and they would do random things like you are explaining. Also make sure you have the latest bios on your board.
Sea Pee You
(22 items)
 
I like Boobs
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
intel 3930k Asus Rampage IV Extreme EVGA Titan SC EVGA Titan SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston Hyper X 1866 x 32 Samsung 840 pro 256 x 2 Crucial M4 512 x 2 Western Digital Red 3TB x 2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu-ray burner Koolance 830I cpu block XSPC Razor Titan Block with backplate x 2 Darkside DDC 3.2 PWM pump x 2 with EK series du... 
CoolingOSMonitorKeyboard
EK coolstream 340 rad, XSPC RX360, Swiftech MC360 Windows 8 pro Dell 3011U Razer Black Widow Stealth 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 Corsair 900D Roccat Kone+ Roccat Alumiac 
AudioOther
Edifier S500, Senn 800D, Senn 363D, Ultrasone S... Creative ZxR soundcard 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
5960x MSI X99 Xpower AC EVGA 980TI SC EVGA 980TI SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX DDR4 2800 Crucial M550 512gb Samsung M.2 XP941 256gb Samsung 840 pro 512gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston hyper X 240gb WD Red 2TB x 2 LG blu-ray burner Custom Water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Acer x34 Predator Roccat Ryos Pro TKL Corsaix AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Case Labs STH10 Roccat Kone XTD Roccat Alumic double sided Creative ZxR 
  hide details  
Reply
Sea Pee You
(22 items)
 
I like Boobs
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
intel 3930k Asus Rampage IV Extreme EVGA Titan SC EVGA Titan SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston Hyper X 1866 x 32 Samsung 840 pro 256 x 2 Crucial M4 512 x 2 Western Digital Red 3TB x 2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Blu-ray burner Koolance 830I cpu block XSPC Razor Titan Block with backplate x 2 Darkside DDC 3.2 PWM pump x 2 with EK series du... 
CoolingOSMonitorKeyboard
EK coolstream 340 rad, XSPC RX360, Swiftech MC360 Windows 8 pro Dell 3011U Razer Black Widow Stealth 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 Corsair 900D Roccat Kone+ Roccat Alumiac 
AudioOther
Edifier S500, Senn 800D, Senn 363D, Ultrasone S... Creative ZxR soundcard 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
5960x MSI X99 Xpower AC EVGA 980TI SC EVGA 980TI SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair LPX DDR4 2800 Crucial M550 512gb Samsung M.2 XP941 256gb Samsung 840 pro 512gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston hyper X 240gb WD Red 2TB x 2 LG blu-ray burner Custom Water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Acer x34 Predator Roccat Ryos Pro TKL Corsaix AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Case Labs STH10 Roccat Kone XTD Roccat Alumic double sided Creative ZxR 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Continued issues with my Corsair Dominator Platinums in my new build