Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just upgraded to 7970, No Display, Won't Boot...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Just upgraded to 7970, No Display, Won't Boot...

post #1 of 7
Thread Starter 
So I just installed the 7970 over an hour ago and I've tried everything from resetting the CMOS to switching to my GTX 570 and removing the drivers. The bios is set to PCIEx, my power supply is fine, I tested another monitor (same result), and the power pins are plugged in perfectly.

The card just spins up and does nothing else, I can't see the screen.

Can anyone help me with this problem? So much for my first time with AMD... mad.gif
post #2 of 7
Have the latest bios for your motherboard?
post #3 of 7
Seated properly? Reset the CMOS? May be a DOA.
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load z77 Sabertooth GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler Patriot Viper Xtreme D2 1600  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 1TB 4TB RAID 0 4.5TB RAID 0 <.< DVD drive 
CoolingCoolingOSMonitor
H105 EVGA Hybrid GPU cooler Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W CM690 II Adv. Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliath AKG A701 JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load z77 Sabertooth GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler Patriot Viper Xtreme D2 1600  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 1TB 4TB RAID 0 4.5TB RAID 0 <.< DVD drive 
CoolingCoolingOSMonitor
H105 EVGA Hybrid GPU cooler Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W CM690 II Adv. Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliath AKG A701 JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
What monitor, I know some card won't display the bios on some Korean monitors.
post #5 of 7
Thread Starter 
Thanks for the suggestions but I already upgraded to the latest bios and reset the CMOS and reseated the card itself. I tried on a Dell U2713HM and a Dell U2312HM and it did not work on either. Looks like a DOA to me too, but it was packaged so well (I bought it from Newegg).

No other possible problems?

EDIT: Forgot to mention, upon pluggin in the 7970, a long beep from the motherboard occurs, followed directly by a short one.
Edited by Adversity - 6/26/13 at 12:37am
post #6 of 7
Thread Starter 
redface.gif Wow, I can't believe this, I did not plug in the extra 2-pin connectors and I didn't see the slots for them (it was dark around there and my 570 never used them). Now the card is working perfectly! I was thinking I'd have to go through all that RMA hassle.
post #7 of 7
Pesky 6+2 cables! Good work! thumb.gif
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load z77 Sabertooth GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler Patriot Viper Xtreme D2 1600  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 1TB 4TB RAID 0 4.5TB RAID 0 <.< DVD drive 
CoolingCoolingOSMonitor
H105 EVGA Hybrid GPU cooler Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W CM690 II Adv. Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliath AKG A701 JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load z77 Sabertooth GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler Patriot Viper Xtreme D2 1600  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 1TB 4TB RAID 0 4.5TB RAID 0 <.< DVD drive 
CoolingCoolingOSMonitor
H105 EVGA Hybrid GPU cooler Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W CM690 II Adv. Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliath AKG A701 JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Just upgraded to 7970, No Display, Won't Boot...