Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › computer wont even start!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

computer wont even start!! - Page 2

post #11 of 18
Quote:
Originally Posted by Syrillian View Post
Anything at all?

Mobo light....??

Start at the beginning... check your PSU.
Even with a mobo light on, the PSU can still be dead. My Antec NeoHE just died, but only the 24 pin connector and SATA conectors aren't working. My mobo light was still on though, when I had just that PSU hooked up to it.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 3600+ X2 Brisbane DFI NF ULTRAII-M2 ---- 2GB G. Skill DDR2-800 4-4-3-5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB 7200.10 Perp Lite-On DVD/CD-RW Vista Ultimate/XP Pro Dual Boot 19" Acer AL1916W LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Hiper 580W Modular CoolerMaster Centurion 5 Logitech MX1000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 3600+ X2 Brisbane DFI NF ULTRAII-M2 ---- 2GB G. Skill DDR2-800 4-4-3-5 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB 7200.10 Perp Lite-On DVD/CD-RW Vista Ultimate/XP Pro Dual Boot 19" Acer AL1916W LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5000 Hiper 580W Modular CoolerMaster Centurion 5 Logitech MX1000 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
Sounds like a dead psu to me Rick. Try jumping it with a paperclip or a staple. If it doesnt turn on then you know the problem. Here is to hoping it didnt take anything out with it!
post #13 of 18
Have you ever "jumped a PSU"?

No = jump the #14 and #15 pin (I think)... onthe 20/4 pin Mobo connector. The GREEN one and ONE of the BLACK ones next to it. There is only one green.

Plug a fan in. and NOTHING else. Turn PSU on, see if fan turns.

Note: Many fans only require about 5V to start. So just because the fan is spinning does not mean you are getting full voltage. A multi-meter is the sure-fire way.
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Thread Starter 
Ahh this sucks.
Phrack
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 2.4 ASUS x38 Maximus Extreme Gigabyte 8800 GT G.Skill 2GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 250GB SATA/4GB Flash Windows Vista Ultimate 64bit Westinghouse 22" WS 5 MS Logitech G15 Rev2 
PowerCaseMouseMouse Pad
CORSAIR 620HX ANTEC 900 Logitech MX518 FABRIC 
  hide details  
Reply
Phrack
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 2.4 ASUS x38 Maximus Extreme Gigabyte 8800 GT G.Skill 2GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 250GB SATA/4GB Flash Windows Vista Ultimate 64bit Westinghouse 22" WS 5 MS Logitech G15 Rev2 
PowerCaseMouseMouse Pad
CORSAIR 620HX ANTEC 900 Logitech MX518 FABRIC 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
Quote:
Originally Posted by Syrillian View Post
Have you ever "jumped a PSU"?

No = jump the #14 and #15 pin (I think)... onthe 20/4 pin Mobo connector. The GREEN one and ONE of the BLACK ones next to it. There is only one green.

Plug a fan in. and NOTHING else. Turn PSU on, see if fan turns.

Note: Many fans only require about 5V to start. So just because the fan is spinning does not mean you are getting full voltage. A multi-meter is the sure-fire way.
pictures if you need them
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.6ghz ASUS MAXIMUS SE XFX HD5770 Gskill 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x seagate 500gb in raid 0 + wd geen 1.5terrabyte DVD-RW win 7 + xp samsung 712n w HP w2007 
KeyboardPowerCaseMouse
IBM type m PC Power + Cooling Silencer 610 CM storm G5 
Mouse Pad
the desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.6ghz ASUS MAXIMUS SE XFX HD5770 Gskill 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x seagate 500gb in raid 0 + wd geen 1.5terrabyte DVD-RW win 7 + xp samsung 712n w HP w2007 
KeyboardPowerCaseMouse
IBM type m PC Power + Cooling Silencer 610 CM storm G5 
Mouse Pad
the desk 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
There should be lights on your board. If there aren't, then its a problem with the board or with the power supply.

Just to say, you going "this sucks" constantly is not only not going to get you any help but is going to really annoy people soon - their going out their way to help you, so you should at least try their suggestions and respond instead of wallowing in self-pity
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D E6700 Asus P5KPL-AM mATX Palit GTS250 2 x 2GB OCZ PC2-8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 500GB Pioneer DVD-RW Windows 7 Ultimate 64-bit Viewsonic VA2213w 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Keyboard Deluxe 750W Thermaltake Toughpower Antec NSW4400 Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Many PS's have a fuse in them, so if it's out of warranty, checking it is an option. Some fuses are soldered in though
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
Did your computer go through a storm recently? It could have fried something. I recently had to replace a motherboard and powersupply because the computer was fried.

If you arn't getting any power, the psu is probably dead. Make sure all the plugs are fine and fit well. Also, plug something else into the wall outlet to find out if it works. If your powersupply is dead, you'll need a new one (do you keep a backup?). When you get the new one, you'll have to make sure nothing else died.
New Computer!!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k ASRock Z68 Extreme3 Gen3 PNY GCX 560 Ti 1GB OC2 G.Skill Ripjaws X 1600 8GB (2x4GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG DVD-RW Windows 7 Home Premium LG Flatron 19in 1440x900 
PowerCaseMouse
OCZ Fatal1ty 550W Lian Li Black PC-K58W Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
New Computer!!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k ASRock Z68 Extreme3 Gen3 PNY GCX 560 Ti 1GB OC2 G.Skill Ripjaws X 1600 8GB (2x4GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG DVD-RW Windows 7 Home Premium LG Flatron 19in 1440x900 
PowerCaseMouse
OCZ Fatal1ty 550W Lian Li Black PC-K58W Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › computer wont even start!!