Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX Titan Sli poor performance
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX Titan Sli poor performance

post #1 of 7
Thread Starter 
Hi all,

Don't know what got into me but I am the "not so proud" owner of 2 GTX Titans I bought a month ago.

My setup is as follows;

Intel Core i7 2600K CPU @ 3.40 Ghz / Sandy Bridge / Socket 1155 LGA
Asus P8Z77-V Deluxe
Dual Channel DDR3 8GB
Corsair 1200AX PSU
OCZ Revo x2 240 GB PCIe SSD
2 x Gigabyte GTX Titan
Driver 320.18
Asus 26" x 3 monitors 5760 x 1200 resolution

Since I installed the cards I have been having negative performance in SLI.

E.g. Metro last light SLI - 32 FPS / Without SLI 52 FPS

I have everything on stock. I read many reviews of the performance of Titan in SLI which is why I bought them. I don't have the performance on any games.

I have fiddled with all everything I know but to no avail.

Any help will be highly appreciated.

Cheers.
post #2 of 7
Right off the bat,

http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-320.49-beta-driver.html
Download and install that.

I'd also OC your 2600k to at least 4ghz for starters.
Main Rig
(13 items)
 
Secondary Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k MSI Z77A-GD65 Gigabyte 780 OC Gigabyte 780 OC 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Ripjaw  Samsung F3  Samsung 830  Asus CD-Rom 
CoolingMonitorMonitorPower
Cooler master hyper 212+  Asus  27in 1440p Auria EQ276W 760 Watt Silencer 
Case
Haf 912 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k ASRock Z77 Pro4-M 290 XFX DD R9 280X Gigabyte 
GraphicsGraphicsRAMHard Drive
R9 280X MSI Gaming R9 280X Power Cooler Crucial Ballistix  Samsung 830 series 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Black Asus 24x Windows 7 Asus 24in  
MonitorPowerCase
27in 1440p Auria CM 750 600T 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
Secondary Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k MSI Z77A-GD65 Gigabyte 780 OC Gigabyte 780 OC 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Ripjaw  Samsung F3  Samsung 830  Asus CD-Rom 
CoolingMonitorMonitorPower
Cooler master hyper 212+  Asus  27in 1440p Auria EQ276W 760 Watt Silencer 
Case
Haf 912 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k ASRock Z77 Pro4-M 290 XFX DD R9 280X Gigabyte 
GraphicsGraphicsRAMHard Drive
R9 280X MSI Gaming R9 280X Power Cooler Crucial Ballistix  Samsung 830 series 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Black Asus 24x Windows 7 Asus 24in  
MonitorPowerCase
27in 1440p Auria CM 750 600T 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Maybe the SLI Bridge is faulty? Have you tried with a new one?
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
Thanks already using 3rd SLI bridge which I had no issues with my GTX 570 SLIs. Now am using the SLI bridge which came with the mobo. I just unwrapped it.

Also just now overclocked to 4.5 Ghz but no difference. The SLI will not cooperate with me on any of the games. Tom Raider without AA at 5760 x 1200 is around 42FPS on the Tital SLI! Can you believe this...

Any more suggestions.

Thanks.
post #5 of 7
That was my only guess.I have never owned a multi-gpu setup so I can't get any more helpful than that! Let's hope the guys with dual GPU's will come and help you fix your issue.2000$ in GPU's and not a good performance...that's must suck redface.gif
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
First Build
(16 items)
 
Secondary Rig
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E7400 @ 3.41GHz Gigabyte GA-P31-ES3G Galaxy 9800GT  A-Data 2x2GB DDR2 840Mhz OC 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 140GB 7200RPM Standard one Stock Intel Heatsink Windows 7 Ultimate 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
15.4 Dell HP CoolerMaster 460W Elite Foxconn ZL-142A 
Mouse
Microsoft Laptop 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-3930k GIGABYTE GA-X79-UD4 EVGA GTX 780 ACX  EVGA GTX 780 ACX  
RAMHard DriveHard DriveCooling
CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 1600MHz WD Blue WD10EZEX 1TB Sata III Crucial M4 128GB Sata III SSD Corsair H100i 
PowerCase
SeaSonic X Series X-850 NZXT SWITCH 810 White 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
I know nothing about your mobo, but what are the PCI-e slots rated for with both slots enabled? If both can't run at 16x at the same time you may be hitting a bottleneck.
INTELligent
(12 items)
 
Quad-tastic!
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K Z87X-UD3H GTX 760 G.SKILL Sniper Series 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsun 840 SSD XSPC Rasa Win8 x64 Samsung 23" 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 19" Logitech G110 Rosewill Capstone 750 M Antec 900II 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom 9850 BE @2.7 DFI LANParty DK 790FX-M2RS HD 6770 HD 6770 
GraphicsRAMHard DriveCooling
9600 GSO 4GB G.Skill DDR2 1066 750GB Samsung Spinpoint F1 Zalman CNPS9700 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate x64 23" Samsung SyncMaster 2333 19" Viewsonic VX910 Logitech G110 700W OCZ GameXStream 
Case
Antec 900II 
CPUCPUGraphicsHard Drive
Xeon E5450 Xeon E5450 8600 GT HP 15k SAS Drive 
OS
Win Server 2008 
  hide details  
Reply
INTELligent
(12 items)
 
Quad-tastic!
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K Z87X-UD3H GTX 760 G.SKILL Sniper Series 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsun 840 SSD XSPC Rasa Win8 x64 Samsung 23" 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 19" Logitech G110 Rosewill Capstone 750 M Antec 900II 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom 9850 BE @2.7 DFI LANParty DK 790FX-M2RS HD 6770 HD 6770 
GraphicsRAMHard DriveCooling
9600 GSO 4GB G.Skill DDR2 1066 750GB Samsung Spinpoint F1 Zalman CNPS9700 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate x64 23" Samsung SyncMaster 2333 19" Viewsonic VX910 Logitech G110 700W OCZ GameXStream 
Case
Antec 900II 
CPUCPUGraphicsHard Drive
Xeon E5450 Xeon E5450 8600 GT HP 15k SAS Drive 
OS
Win Server 2008 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Could 2 Titans and the PCIe SSD be more than a Z77's PCIe lanes could handle? I'm a total noob at this so it's just a guess.



Can you run GPU-Z and see what it says by bus interface?
Heat Miser
(19 items)
 
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 7 Home Premium BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d epson wf 3540 
  hide details  
Reply
Heat Miser
(19 items)
 
 
Big Mama
(23 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K@4.2 P8Z68-V GEN3 MSI GTX 1070 Gaming X 8G 16 GB CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120 Gb WD Caviar Black 1TB WD Caviar Blue 1TB ASUS 24X DVD Burner - Bulk 24X DVD+R 8X DVD+RW ... 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master 212 EVO Windows 7 Home Premium BenQ XL2730Z Maxkeyboard Nighthawk x9 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale82 750w  Corsair Carbide 400R Logitech G502 Proteus Core HIEN SOFT L Japan black | SAMURAI gaming mouse ... 
AudioAudioOther
Creative SB X-Fi Titanium HD Pc 363d epson wf 3540 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX Titan Sli poor performance