New Posts  All Forums:Forum Nav:

No sound..

post #1 of 9
Thread Starter 
I have realtek audio, i've installed drivers and everything. But I can't get sound to come through my front port or my back port with speakers or headphones. The way I know the jacks work is because when I try to plug in the speakers they still come up with the buzzing sound showing that the port is active and working. I just can't get any sound to come through them. I've had a buddy teamview me, and he heard youtube videos through HIS computer. I'm not sure if we can detect sound from teamview to show if my actual sound card is working or not, but it still detects sound and that it's there. It just doesn't produce any sound through the ports.
Anybody have any ideas? Any information you need about the computer I can provide. Just can't figure this out, and it's driving me up the wall.
-P.S. i have been told to reinstall windows, but I want that to be my last resort...
post #2 of 9
please fill out your system specs . .
http://www.overclock.net/t/511845/how-to-enter-your-system-information/0_50

and also have you gone into the device manger and seen if there is a yellow exclamation point by the audio controller?
Edited by looniam - 7/4/13 at 2:58pm
loon 3.2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Asus P8Z77-V Pro EVGA 980TI SC+ 16Gb PNY ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
PNY 1311 240Gb 1 TB Seagate 3 TB WD Blue DVD DVDRW+/- 
CoolingCoolingOSMonitor
EKWB P280 kit EK-VGA supremacy Win X LG 24MC57HQ-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Zero [blues] EVGA SuperNova 750 G2 Stryker M [hammered and drilled] corsair M65 
AudioAudio
SB Recon3D Klipsch ProMedia 2.1  
  hide details  
Reply
loon 3.2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Asus P8Z77-V Pro EVGA 980TI SC+ 16Gb PNY ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
PNY 1311 240Gb 1 TB Seagate 3 TB WD Blue DVD DVDRW+/- 
CoolingCoolingOSMonitor
EKWB P280 kit EK-VGA supremacy Win X LG 24MC57HQ-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Zero [blues] EVGA SuperNova 750 G2 Stryker M [hammered and drilled] corsair M65 
AudioAudio
SB Recon3D Klipsch ProMedia 2.1  
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Actually yeah man, I have tried device manager. Uninstalled & Reinstalled there, also updated from there, then uninstalled updated from asus website, and that's where I'm at now.
I have used Realtek HD Audio Manager to try to configure some things. Even my buddy TVed me and did some things with the realtek manager.
The only way I can truly think of a fix without reinstalling is to buy a USB Headset.
^ Problem with reinstalling btw is the fact I don't have a CD or a CD Drive smile.gif
post #4 of 9
Did you tried to see if are you using the correct "Playback"?
Maybe your speakers are disable.
Right click at sound manager > playback devices > Right click Speakers > Enable

Or if your system sound is off.
Click sound icon next to hour > Mixer > System sound.
Sometimes this bar gets down and no matter how much your turn the volume up it wont came out any audio.
edit: just noise as you described
Edited by oipunx - 7/4/13 at 3:28pm
[RL-Tech]
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 CPU 920 @ 4.2OC intel x58 SLI GTX 680 Vengeance Pro16 GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Western Digital 1TB Windows 7 64-bit LGHD42  Asus ML239H IPS 
PowerCase
Evga NEX750G Custom Carbon Fiber Aurora 2nd Generation 
  hide details  
Reply
[RL-Tech]
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 CPU 920 @ 4.2OC intel x58 SLI GTX 680 Vengeance Pro16 GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Western Digital 1TB Windows 7 64-bit LGHD42  Asus ML239H IPS 
PowerCase
Evga NEX750G Custom Carbon Fiber Aurora 2nd Generation 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Silent Hawk
(18 items)
 
Redfenix
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,4GHz Asrock Z77 Extreme4 Gigabyte HD7950 Windforce @1200/1450 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW Antec Kühler H2O 620 (with AC F12 push/pull) 3x AC F12 
CoolingOSMonitorKeyboard
1x Glide Stream Windows 7 Samsung S23A700D Logitech G105 
PowerCaseMouseAudio
Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Asus ROG GX1000 Xonar DG 
AudioOther
Beyerdynamic DT-770 Pro 80ohm Xilence Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,3GHz Asrock Z77 Extreme4 Gigabyte HD7950 Windforce @1150/1500 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW Antec Kühler H2O 620 (with AC F12 push/pull) 2x AC F12 
CoolingCoolingOSMonitor
3x Spectre Pro LED 2x TY-140 Windows 7 Samsung S23A700D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Strider Essential 600W Bitfenix Shinobi (modded) Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Steelseries QCK+ Xonar D1 Behringer B3031A Superlux HD-681 EVO 
AudioAudioOther
Objective2 desktop version Hifiman HE-400 Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
Silent Hawk
(18 items)
 
Redfenix
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,4GHz Asrock Z77 Extreme4 Gigabyte HD7950 Windforce @1200/1450 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW Antec Kühler H2O 620 (with AC F12 push/pull) 3x AC F12 
CoolingOSMonitorKeyboard
1x Glide Stream Windows 7 Samsung S23A700D Logitech G105 
PowerCaseMouseAudio
Super Flower Golden Green Pro 750W Rosewill Blackhawk Asus ROG GX1000 Xonar DG 
AudioOther
Beyerdynamic DT-770 Pro 80ohm Xilence Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570K @4,3GHz Asrock Z77 Extreme4 Gigabyte HD7950 Windforce @1150/1500 2x Corsair Vengeance 4gb 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Western Digital Caviar Blue 1Tb Random LG DVD/RW Antec Kühler H2O 620 (with AC F12 push/pull) 2x AC F12 
CoolingCoolingOSMonitor
3x Spectre Pro LED 2x TY-140 Windows 7 Samsung S23A700D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Strider Essential 600W Bitfenix Shinobi (modded) Logitech G400 
Mouse PadAudioAudioAudio
Steelseries QCK+ Xonar D1 Behringer B3031A Superlux HD-681 EVO 
AudioAudioOther
Objective2 desktop version Hifiman HE-400 Xilence Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by oipunx View Post

Did you tried to see if are you using the correct "Playback"?
Maybe your speakers are disable.
Right click at sound manager > playback devices > Right click Speakers > Enable

Or if your system sound is off.
Click sound icon next to hour > Mixer > System sound.
Sometimes this bar gets down and no matter how much your turn the volume up it wont came out any audio.
edit: just noise as you described
Yeah, I've already tried that. It's just my mixer boosting and there isn't even a headphone symbol. Also, when I roll back I get the headphone symbol, but it says not plugged in.



Quote:
Originally Posted by Tiihokatti View Post

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
Remember to download the drivers from the source.
Already got it... :/
post #7 of 9
Quote:
Originally Posted by dylonn View Post

Yeah, I've already tried that. It's just my mixer boosting and there isn't even a headphone symbol. Also, when I roll back I get the headphone symbol, but it says not plugged in.
Already got it... :/

There wont be any headphone symbol
Headphones still jacket on "Speakers" output, so will be read as speakers. You should have by default 2: Speaker bar and system sound.
If you have other application open like browsers, steam, origin or any other you will see them at the mixer, but what matters are the 2 listed above.



Just make sure both bares are equally by the line
Now if doesn't solve this, go to your Audio manager and make sure you are using Estereo or 2.1 or whatever your headphone supports.
If your audio is set as 7.1 or 5.1 you will be missing lots of sounds, also that is set as default.

[RL-Tech]
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 CPU 920 @ 4.2OC intel x58 SLI GTX 680 Vengeance Pro16 GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Western Digital 1TB Windows 7 64-bit LGHD42  Asus ML239H IPS 
PowerCase
Evga NEX750G Custom Carbon Fiber Aurora 2nd Generation 
  hide details  
Reply
[RL-Tech]
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 CPU 920 @ 4.2OC intel x58 SLI GTX 680 Vengeance Pro16 GB @ 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Western Digital 1TB Windows 7 64-bit LGHD42  Asus ML239H IPS 
PowerCase
Evga NEX750G Custom Carbon Fiber Aurora 2nd Generation 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
I've already done that
post #9 of 9
Thread Starter 
Processor: AMD Phenom II 840 3.2Ghz
GPU: Nvidia Geforce 9400GT
RAM: DDR3 2GB
Mothreboard: Asustek m4a88t-v EVO/USB3
Tell me if you need any more info :/
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio