Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › FX 8350 works with 4.0 (1.34 v default) , but when I want 4.3 it needs 1.44. is this normal ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

FX 8350 works with 4.0 (1.34 v default) , but when I want 4.3 it needs 1.44. is this normal ?

post #1 of 5
Thread Starter 
FX 8350 works with 4.0 (1.34 v default) , but when I want 4.3 it needs 1.44. is this normal ?


(even 4.0 needs some nb voltage to run stable.) So how can I lower the voltages? from 1.34 to 1.44f air for just 300 mhz ?

here is my new rig:

Fx 8350 @ 4.2 GHZ -- GIGABYTE 970A --Powercolor HD 7950 -- SANDISK EXTREME 120 GB SSD -- 500 GB SEAGATE HD -- 8 GB RAM -- COOLERMASTER HYPER 212 EVO CPU Cooler -- AEROCOOL VS-3 CASE -- 500 WATT XIGMATEK PSU -- VE 2 ARCTIC COOLING + 2 AKASA CASE FANS -- 27" ASUS VE276Q LED MONİTÖR
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
post #2 of 5
Give it some fsb and leave the multiplier alone and see how that works. Are you setting your voltages manually?
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Poisoner View Post

Give it some fsb and leave the multiplier alone and see how that works. Are you setting your voltages manually?

for default 4.0 I dont give voltage its on auto.But after prime95 test I get errors so I just pumped nb voltage slightly and I dont get errors. So for 4.3 its the same but I only can get it with giving manual voltage of 1.42 volts.(in cpuz its 1.44 regular llc effect I guess.I cant turn off llc only auto,regular,extreme so regular is the best option. Auto and Extreme makes really hot and gives like 1.55 volts)
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by kersoz2003 View Post

for default 4.0 I dont give voltage its on auto.But after prime95 test I get errors so I just pumped nb voltage slightly and I dont get errors. So for 4.3 its the same but I only can get it with giving manual voltage of 1.42 volts.(in cpuz its 1.44 regular llc effect I guess.I cant turn off llc only auto,regular,extreme so regular is the best option. Auto and Extreme makes really hot and gives like 1.55 volts)

That sounds exactly like the behavior of my 8320.tongue.gif. I can get to 4.4 with 1.44v as well.
The Sleeper
(10 items)
 
 
Sony Xperia Z3
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX 8320  Asus Sabertooth 990FX R2.0 MSI Radeon 7950 MSI Radeon 7950 
RAMHard DriveCoolingOS
8GB Crucial Ballistix Sport 1600mhz Samsung 470 SSD Corsair H80i Windows 7 64 Bit Home Premium 
PowerCase
Corsair HX850 Coolermaster HAF 932 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel SU7300 Core2Duo 1.6 Ghz Alienware OEM Nvidia 335m 8 GB PNY memory 
Hard DriveOSMonitor
Samsing 840 SSD Windows 7 Home Premium 64-Bit Generic PNP monitor @ 75hz 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Snapdragon 801 @ 2.5 Ghz Adreno 330 3 GB 32 GB  
CoolingOSMonitor
Blow on it Android 4.4.4 1920x1080 LCD 
  hide details  
Reply
The Sleeper
(10 items)
 
 
Sony Xperia Z3
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD FX 8320  Asus Sabertooth 990FX R2.0 MSI Radeon 7950 MSI Radeon 7950 
RAMHard DriveCoolingOS
8GB Crucial Ballistix Sport 1600mhz Samsung 470 SSD Corsair H80i Windows 7 64 Bit Home Premium 
PowerCase
Corsair HX850 Coolermaster HAF 932 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel SU7300 Core2Duo 1.6 Ghz Alienware OEM Nvidia 335m 8 GB PNY memory 
Hard DriveOSMonitor
Samsing 840 SSD Windows 7 Home Premium 64-Bit Generic PNP monitor @ 75hz 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Snapdragon 801 @ 2.5 Ghz Adreno 330 3 GB 32 GB  
CoolingOSMonitor
Blow on it Android 4.4.4 1920x1080 LCD 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I gave an idea . I made it stable with slight voltage to the nb.Maybe if I raise some more nb voltage I can lower the voltage on cpu to make it stable below 1.44 watt to run 4.3. I will try it.
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
4790K BEAST
(14 items)
 
  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
  • FX 8350 works with 4.0 (1.34 v default) , but when I want 4.3 it needs 1.44. is this normal ?
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › FX 8350 works with 4.0 (1.34 v default) , but when I want 4.3 it needs 1.44. is this normal ?