Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Solved] USB 3.0 gone
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Solved] USB 3.0 gone

post #1 of 3
Thread Starter 
Ok, here's the deal...

I just reinstalled windows. Instead of just grabbing the dated drivers off of the gigabyte website I went directly to Intel to get the drivers I needed. So I just tried installing the USB 3.0 drivers and it says my system "doesn't meet the minimum system requirements". I then went to Gigabyte and got the USB 3.0 driver and it said the same thing.

It seems my system isn't recognizing that there are USB 3.0 ports on the board. I'm wondering if this has something to do with using the most recent Intel INF drivers directly from Intel rather than getting them from the Gigabyte website.

The driver I installed is - INF 9.4.0.1017


Any ideas?
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
make sure you have the usb3 port enabled in the bios and install the drivers from the disk. iirc INF files are not drivers but updates for drivers. i believe you are getting the error message because you don't have the drivers installed.
loon 3.2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Asus P8Z77-V Pro EVGA 980TI SC+ 16Gb PNY ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
PNY 1311 240Gb 1 TB Seagate 3 TB WD Blue DVD DVDRW+/- 
CoolingCoolingOSMonitor
EKWB P280 kit EK-VGA supremacy Win X LG 24MC57HQ-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Zero [blues] EVGA SuperNova 750 G2 Stryker M [hammered and drilled] corsair M65 
AudioAudio
SB Recon3D Klipsch ProMedia 2.1  
  hide details  
Reply
loon 3.2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Asus P8Z77-V Pro EVGA 980TI SC+ 16Gb PNY ddr3 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
PNY 1311 240Gb 1 TB Seagate 3 TB WD Blue DVD DVDRW+/- 
CoolingCoolingOSMonitor
EKWB P280 kit EK-VGA supremacy Win X LG 24MC57HQ-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Zero [blues] EVGA SuperNova 750 G2 Stryker M [hammered and drilled] corsair M65 
AudioAudio
SB Recon3D Klipsch ProMedia 2.1  
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
I guess that what xHCI stands for... I amaze myself at my ability to overlook things.

Thanks for the help.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Solved] USB 3.0 gone