Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GPU's dying?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GPU's dying?

post #1 of 5
Thread Starter 
Been having the dreaded nvlddmkm.sys for a very long time now on my GTX 570 sli. I'll first off say, it is not a temp issue. They never get above 75c. Also it does this on ALL drivers I've used, even very old ones. The only "fix" I have seem to do is down clock it. The thing is, its getting worse and worse and more unstable every week. It will not stay stable at stock and at this moment is running at 530Mhz core clock, 1700mhz memory clock, 925 voltage. It will stay stable at stock or any setting on the desktop, but not in games or anything having to use the GPU's hard. Is this a sign they are dying. I'm afraid I'll come to the point where they won't be able to play anything..

Thanks guys. Talking about my main sig rig.
Main rig.
(15 items)
 
 
AMD Rig.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k 4.4ghz MSI Z87 G45 EVGA GTX 570 SLI  Crucial Ballstix Tactical Tracer 8gb 1866mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 830 128gb x2 in raid 0 & 1tb storage Corsair h100i  Windows 7 Ultimate 64bit Asus VG278HE / AOC 917SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair k90 Antec Gamer 900watt Silverstone Raven RV02 Logitech G500 
Mouse PadAudio
XTRAC PADS Ripper XXL Asus Xonar DX with sennheiser pc 350 SE 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM GTX 570M 1.536MB 6GB DDR3 1333mhz Dual Channel 64gb M4 crucial SSD & 750gb 7200rpm HDD 
Optical DriveOSMonitor
Combo Dual Layer SuperMulti DVDRW/CDRW Drive Windows 7 64bit Ultimate. 1920 x 1080 17.3inch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 920 Biostar TA790gx 128m ATI Sapphire 5870 1gb DDR2 800 4gb 
Hard DriveOptical DriveOSPower
1tb spinpoint. 1 blueray. Windows 7 Ultimate 64bit Corsair TX650 
CaseMouse
Custom CM storm sniper. MX518 
  hide details  
Reply
Main rig.
(15 items)
 
 
AMD Rig.
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k 4.4ghz MSI Z87 G45 EVGA GTX 570 SLI  Crucial Ballstix Tactical Tracer 8gb 1866mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 830 128gb x2 in raid 0 & 1tb storage Corsair h100i  Windows 7 Ultimate 64bit Asus VG278HE / AOC 917SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair k90 Antec Gamer 900watt Silverstone Raven RV02 Logitech G500 
Mouse PadAudio
XTRAC PADS Ripper XXL Asus Xonar DX with sennheiser pc 350 SE 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2630QM GTX 570M 1.536MB 6GB DDR3 1333mhz Dual Channel 64gb M4 crucial SSD & 750gb 7200rpm HDD 
Optical DriveOSMonitor
Combo Dual Layer SuperMulti DVDRW/CDRW Drive Windows 7 64bit Ultimate. 1920 x 1080 17.3inch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 920 Biostar TA790gx 128m ATI Sapphire 5870 1gb DDR2 800 4gb 
Hard DriveOptical DriveOSPower
1tb spinpoint. 1 blueray. Windows 7 Ultimate 64bit Corsair TX650 
CaseMouse
Custom CM storm sniper. MX518 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Have you tried reinstalling your driver? Or possibly reinstalling a newer driver ?
post #3 of 5
Try re-installing the driver and see if that helps. Also, did you try any benchmarks
post #4 of 5
Could you disable one of the GPUs and try running it single? See how it performs.
MEGATRON
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K @ 4.8/1.32V | Hammer&Vice'd ASUS Sabertooth Z77 PowerColor R9 290 PowerColor R9 290 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Samsung MV-3V4G3D/US 4x4GB kit @ 2200MHz 9-10-1... 2x Western Digital Caviar Black 1TB RAID 0 Samsung 840 Evo 250GB 2xAquacomputer Kryographics Hawaii Nickel/Acrylic 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Rasa Swiftech MCP-655 Vario Aquacomputer Aqualis 450mm w/ nano & Pump top 2x XSPC RX360; 1x XSPC RS360; 1x Alphacool ST 1... 
CoolingOSMonitorMonitor
EK-Vardar F4-120 8.1 x64; Ubuntu 14.10 Dell U2412M Dell U2412M 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2312H BenQ XL2411Z KBC Poker II MX Clears SeaSonic SS-850AM 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 Mionix AVIOR 7000 Razer Goliathus Aune T1 -> Yamaha A-720 -> Sennheiser HD650 | S... 
  hide details  
Reply
MEGATRON
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K @ 4.8/1.32V | Hammer&Vice'd ASUS Sabertooth Z77 PowerColor R9 290 PowerColor R9 290 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Samsung MV-3V4G3D/US 4x4GB kit @ 2200MHz 9-10-1... 2x Western Digital Caviar Black 1TB RAID 0 Samsung 840 Evo 250GB 2xAquacomputer Kryographics Hawaii Nickel/Acrylic 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Rasa Swiftech MCP-655 Vario Aquacomputer Aqualis 450mm w/ nano & Pump top 2x XSPC RX360; 1x XSPC RS360; 1x Alphacool ST 1... 
CoolingOSMonitorMonitor
EK-Vardar F4-120 8.1 x64; Ubuntu 14.10 Dell U2412M Dell U2412M 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2312H BenQ XL2411Z KBC Poker II MX Clears SeaSonic SS-850AM 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 Mionix AVIOR 7000 Razer Goliathus Aune T1 -> Yamaha A-720 -> Sennheiser HD650 | S... 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Quote:
Originally Posted by fragamemnon View Post

Could you disable one of the GPUs and try running it single? See how it performs.

Yeah maybe one card could be bad, and the other is fine.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GPU's dying?