Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] EVGA Classified & K|NGP|N Owner's Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] EVGA Classified & K|NGP|N Owner's Club - Page 1071

post #10701 of 21377
Quote:
Originally Posted by NamesLucky View Post

Forgot to mention ek blocks, so vrms temp is close to core if gpuz is accurate. Plus the cards are suspended in synthetic oil as a dielectric, which helps pull heat off card as well (oil temp is about 0 to 5c)

Considering all that, I say 1.35v should be fine.
Super P's rig
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x ASUS X99-A II Asus GTX 1080 Ti Corsair Vengeance DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
MyDigitalSSD BPX NVMe Samsung 850 EVO Seagate Momentus XT 500 GB External DVDRW 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-XLC Predator 240 Swiftech 240mm Radiator Windows 10 Samsung 40" 4K - UN40KU6290 
KeyboardPowerCaseMouse
G710+ EVGA SuperNOVA 850G2 Fractal Design Define S G700s 
Mouse PadAudioAudioAudio
Vipamz Extended XXXL Asus U7 M-Audio AV40 Sennheiser HD 439 
  hide details  
Reply
Super P's rig
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x ASUS X99-A II Asus GTX 1080 Ti Corsair Vengeance DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
MyDigitalSSD BPX NVMe Samsung 850 EVO Seagate Momentus XT 500 GB External DVDRW 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-XLC Predator 240 Swiftech 240mm Radiator Windows 10 Samsung 40" 4K - UN40KU6290 
KeyboardPowerCaseMouse
G710+ EVGA SuperNOVA 850G2 Fractal Design Define S G700s 
Mouse PadAudioAudioAudio
Vipamz Extended XXXL Asus U7 M-Audio AV40 Sennheiser HD 439 
  hide details  
Reply
post #10702 of 21377
Ok guys, I am having a problem with my 780 ti classifieds SLI.... I finally got my loop setup last week and I have been benching the cards here and there.. I have a corsair ax 1200i running my cpu, fans pump, etc. I have a second ax 1200i running just the 2 cards.. I also have both supplies plugged into 2 separate apc automatic voltage regulation surges, and they both share different outlets as well.. I can run firestrike extreme with no problems at 1.4v and 1.72v on memory, and pwm freq 400mhz set with classy tool. This gives me 1475core and +600 memory. I made top 5 in firestrike extreme SLI.. If i try and go to 1.425v firestrike extreme finishes loading and as soon as it starts, right when it starts the 3 lights closest to dvi plug go out, on both cards at the same time, and screen goes black but pc stays running.. I have to hold power button to turn off pc and I turn power supply on and off that is running the cards, turn pc back on, and all the LED lights come back on and monitor comes on and boots up.. I even hooked up my evbot and set fbvdd ocp and the other ocp setting to extreme on both cards, put pwm freq at 600khz and voltage to 1.425v.. I figured with the ocp settings set to extreme that should stop the 3 leds from turning off.. But it does the same thing.. Whether I use the classy tool, or the evbot set higher then 1.4v the 3 leds go out on both cards.. I also have skys bios with boost disabled on the cards in case anyone wants to know.. Has anyone experienced this type of problem? I do not have a clue as to why the cards are tripping the first 3 leds.. And the 3 leds are gpu, memory, and pll, the first 3 leds correct?
Edited by cobz - 3/21/14 at 12:17pm
Frontier
(22 items)
 
Frontier 2
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4930k @ 4.7ghz 1.360v ASUS Rampage IV Black Edition EVGA GTX TITAN X SC EVGA GTX TITAN X SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 Pro 2tb Samsung 840 Evo 1tb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Western Digital Black 6tb Lamptron CW611 Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 480 Radi... Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radi... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 R... Bitspower G 1/4 Thread Dual D5 Mod Top w/ Dual ... Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Inline Reservoir  EK-Supremacy Clean CSQ - Nickel + Plexi 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Acer predator XB271hu 27" Razer Black Widow Ultimate 2013 Corsair AX1500i 
CaseMouse
Caselabs sth10 Razer DeathAdder 2013 
  hide details  
Reply
Frontier
(22 items)
 
Frontier 2
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4930k @ 4.7ghz 1.360v ASUS Rampage IV Black Edition EVGA GTX TITAN X SC EVGA GTX TITAN X SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 Pro 2tb Samsung 840 Evo 1tb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Western Digital Black 6tb Lamptron CW611 Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 480 Radi... Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radi... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 R... Bitspower G 1/4 Thread Dual D5 Mod Top w/ Dual ... Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Inline Reservoir  EK-Supremacy Clean CSQ - Nickel + Plexi 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Acer predator XB271hu 27" Razer Black Widow Ultimate 2013 Corsair AX1500i 
CaseMouse
Caselabs sth10 Razer DeathAdder 2013 
  hide details  
Reply
post #10703 of 21377
Quote:
Originally Posted by NamesLucky View Post

Forgot to mention ek blocks, so vrms temp is close to core if gpuz is accurate. Plus the cards are suspended in synthetic oil as a dielectric, which helps pull heat off card as well (oil temp is about 0 to 5c)

That setup sounds awesome. With that cooling 1.35v does not sound too crazy for 24/7.
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
My System
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-4770K @ 4.5GHz ASUS Maximus VI Hero Z87 Gigabyte GTX 980 Ti G1 Gaming 16GB (2 x 8GB) G.Skill Trident X DDR3-2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
750GB Samsung 840EVO 256GB Crucial M4 150GB Velociraptor 1TB Samsung F1 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Asus DRW-24B1ST Phanteks PH-TC14PE Win 10 64-bit 27" Qnix QX2710 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master QuickFire Ultimate Cooler Master V1000 1000W 80+ Gold Fractal Design Arc Midi R2 Logitech G500s 
Mouse PadAudioOtherOther
Func Surface 1030 Asus Xonar Essence STX M-Audia AV 40 Polk PSW10 Sub 
  hide details  
Reply
post #10704 of 21377
Well my 780 Ti classified obtained Core 1385 mem 1950 1.36v, PWM Freq 400 kHz, Temp 51c. These numbers are well?

Worth buying a second 780 Ti classified by a year or more?.

Sorry for my poor English tongue.gif.
post #10705 of 21377
Quote:
Originally Posted by cobz View Post

Ok guys, I am having a problem with my 780 ti classifieds SLI.... I finally got my loop setup last week and I have been benching the cards here and there.. I have a corsair ax 1200i running my cpu, fans pump, etc. I have a second ax 1200i running just the 2 cards.. I also have both supplies plugged into 2 separate apc automatic voltage regulation surges, and they both share different outlets as well.. I can run firestrike extreme with no problems at 1.4v and 1.72v on memory, and pwm freq 400mhz set with classy tool. This gives me 1475core and +600 memory. I made top 5 in firestrike extreme SLI.. If i try and go to 1.425v firestrike extreme finishes loading and as soon as it starts, right when it starts the 3 lights closest to dvi plug go out, on both cards at the same time, and screen goes black but pc stays running.. I have to hold power button to turn off pc and I turn power supply on and off that is running the cards, turn pc back on, and all the LED lights come back on and monitor comes on and boots up.. I even hooked up my evbot and set fbvdd ocp and the other ocp setting to extreme on both cards, put pwm freq at 600khz and voltage to 1.425v.. I figured with the ocp settings set to extreme that should stop the 3 leds from turning off.. But it does the same thing.. Whether I use the classy tool, or the evbot set higher then 1.4v the 3 leds go out on both cards.. I also have skys bios with boost disabled on the cards in case anyone wants to know.. Has anyone experienced this type of problem? I do not have a clue as to why the cards are tripping the first 3 leds.. And the 3 leds are gpu, memory, and pll, the first 3 leds correct?

You would be better off running cpu etc and 1 gpu off 1 psu and obviously the other for the remaining gpu,

And after reading other post's that 1.425v @600hz could be more like 1.5-1.6v
What cooling do you have??
Edited by nickolp1974 - 3/21/14 at 3:23pm
post #10706 of 21377
Quote:
Originally Posted by nickolp View Post

You would be better off running cpu etc and 1 gpu off 1 psu and obviously the other for the remaining gpu,

And after reading other post's that 1.425v @600hz could be more like 1.5-1.6v
What cooling do you have??


Ok, was trying what you just mentioned before I even read this.. I wanted to see if the 1 supply was enough just for the cards, and obviously a corsair 1200i just powering the 2 cards is not enough.. I removed 1 card and plugged it into the other 1200i that powers the cpu, pumps, fan , etc.. I can do 1.425v and even 1.45v with no probs.. The cards do not trip... So that was the problem. To run 2 780 ti classys over 1.4v and even at 1.4v, 1200 watts is not enough.. Just proved it to myself..
Frontier
(22 items)
 
Frontier 2
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4930k @ 4.7ghz 1.360v ASUS Rampage IV Black Edition EVGA GTX TITAN X SC EVGA GTX TITAN X SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 Pro 2tb Samsung 840 Evo 1tb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Western Digital Black 6tb Lamptron CW611 Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 480 Radi... Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radi... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 R... Bitspower G 1/4 Thread Dual D5 Mod Top w/ Dual ... Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Inline Reservoir  EK-Supremacy Clean CSQ - Nickel + Plexi 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Acer predator XB271hu 27" Razer Black Widow Ultimate 2013 Corsair AX1500i 
CaseMouse
Caselabs sth10 Razer DeathAdder 2013 
  hide details  
Reply
Frontier
(22 items)
 
Frontier 2
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4930k @ 4.7ghz 1.360v ASUS Rampage IV Black Edition EVGA GTX TITAN X SC EVGA GTX TITAN X SC 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Ripjaws Z Series 32GB Samsung 850 Pro 512gb Samsung 850 Pro 2tb Samsung 840 Evo 1tb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Western Digital Black 6tb Lamptron CW611 Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 480 Radi... Black Ice SR1 Low Air Flow Optimized - 360 Radi... 
CoolingCoolingCoolingCooling
Scythe Gentle Typhoon 120mm x 25mm Fan - 1850 R... Bitspower G 1/4 Thread Dual D5 Mod Top w/ Dual ... Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Inline Reservoir  EK-Supremacy Clean CSQ - Nickel + Plexi 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Acer predator XB271hu 27" Razer Black Widow Ultimate 2013 Corsair AX1500i 
CaseMouse
Caselabs sth10 Razer DeathAdder 2013 
  hide details  
Reply
post #10707 of 21377
780 Ti Classified
79.6 ASIC
"EVGA 780 Ti Classified skyn3t bios rev.2 (evga official fix bios rev.)"

Achieved 1305 @ 1.212

Used voltage tool to reach 1.275

Bumped clock up to 1310 - minor tearing in firestrike,usually toward the end of the test, but both gpuz and precision display core @ 1306

I have not touched the memory yet, but do I need to bump the voltage more?

Temps reading around 76C. Also, wasn't there a version of gpuz that shows vrm/VRAM temp? I ended up downloading hwinfo64.

Tips?
post #10708 of 21377
Quote:
Originally Posted by cobz View Post

Ok, was trying what you just mentioned before I even read this.. I wanted to see if the 1 supply was enough just for the cards, and obviously a corsair 1200i just powering the 2 cards is not enough.. I removed 1 card and plugged it into the other 1200i that powers the cpu, pumps, fan , etc.. I can do 1.425v and even 1.45v with no probs.. The cards do not trip... So that was the problem. To run 2 780 ti classys over 1.4v and even at 1.4v, 1200 watts is not enough.. Just proved it to myself..

Now I know why mine was shutting down and black screening. I only have an Enermax 1500w... Looks like I am ordering another PSU.

P. S. Thanks for accidentally answering my exact question from last night, lol.
Edited by Scarlet-Tech - 3/21/14 at 7:55pm
TH10A
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x Rampage V Extreme 2x EVGA 980Ti Classified 32gb GSkill Ripjaws 4 2400mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2x Samsung 840 EVO Seagate 3 TB 7200 rpm Seagate 2tb 7200rpm Intel 430 256gb 
CoolingCoolingOSKeyboard
Custom Loop - EK Fittings Too many Radiators Win 10 Das Keyboard Pro S 
PowerCaseMouseMouse Pad
2x EVGA 1300w G2 CaseLabs TH10A Corsair G65 RGB Corsair Large scale pads 
  hide details  
Reply
TH10A
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 5960x Rampage V Extreme 2x EVGA 980Ti Classified 32gb GSkill Ripjaws 4 2400mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2x Samsung 840 EVO Seagate 3 TB 7200 rpm Seagate 2tb 7200rpm Intel 430 256gb 
CoolingCoolingOSKeyboard
Custom Loop - EK Fittings Too many Radiators Win 10 Das Keyboard Pro S 
PowerCaseMouseMouse Pad
2x EVGA 1300w G2 CaseLabs TH10A Corsair G65 RGB Corsair Large scale pads 
  hide details  
Reply
post #10709 of 21377
I decided to switch over to the ln2 bios and see how my card overclocks. This looks like a good stable place, played about an hour in Tomb Raider with no issues at all. I'm still using the stock cooler. My ASIC quality is 77.9%. Does this look ok?
 
Corsair 350D
(22 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus Strix z270G EVGA GTX 1070 FTW GSkill TridenZ RGB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 Evo M.2 Asus Blue Ray Custom Liquid Cooled Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung KS8500 Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1200 Thermaltake View 31 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Chroma Razer Firefly Soundblaster Z 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-7700K Asus Rog Strix Z270G EVGA GTX 1070 FTW GSkill TridentZ RGB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo M.2 WD Passport External USB Asus Blue Ray Drive Monsoon Series 2 Reservoir 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Evo Alphacool ST30 Alphacool ST30 Alphacool UT60 
CoolingCoolingOSMonitor
Primochill Advanced LRT Swiftech MCP655-PWM Windows 10 Pro Samsung KS498500 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwindow Chroma Stealth Corsair AX1200 Corsair 350D Razer Naga Chroma 
Mouse PadAudio
Razer Firefly Creative Soundblaster Z 
  hide details  
Reply
 
Corsair 350D
(22 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700k Asus Strix z270G EVGA GTX 1070 FTW GSkill TridenZ RGB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 Evo M.2 Asus Blue Ray Custom Liquid Cooled Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung KS8500 Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1200 Thermaltake View 31 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Chroma Razer Firefly Soundblaster Z 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-7700K Asus Rog Strix Z270G EVGA GTX 1070 FTW GSkill TridentZ RGB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo M.2 WD Passport External USB Asus Blue Ray Drive Monsoon Series 2 Reservoir 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy Evo Alphacool ST30 Alphacool ST30 Alphacool UT60 
CoolingCoolingOSMonitor
Primochill Advanced LRT Swiftech MCP655-PWM Windows 10 Pro Samsung KS498500 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwindow Chroma Stealth Corsair AX1200 Corsair 350D Razer Naga Chroma 
Mouse PadAudio
Razer Firefly Creative Soundblaster Z 
  hide details  
Reply
post #10710 of 21377
Quote:
Originally Posted by Inelastic View Post

I decided to switch over to the ln2 bios and see how my card overclocks. This looks like a good stable place, played about an hour in Tomb Raider with no issues at all. I'm still using the stock cooler. My ASIC quality is 77.9%. Does this look ok?

Yes it looks fine. As long as you run stock bios /ln2 bios you are proctected by TDP and max voltage. So really nothing can go wrong smile.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] EVGA Classified & K|NGP|N Owner's Club