Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › {Solved} Black Screen on video playback, audio works
New Posts  All Forums:Forum Nav:

{Solved} Black Screen on video playback, audio works

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey guys, I was watching some TV Episodes day before last, and yesterday when I turned my computer on, every episode I tried to watch was black, even the ones I had already watched the previous night.

I've tried using 4 different media players Media Player Classic (x86 and x64), VLC, MPlayer, and Windows Media Player. All of whichhave a black screen but audio is fine.

I tried re-installing my graphics drivers, with no luck.

Even the ones I have already watched that were fine, are black now. I can't figure out whats caused it..

Youtube Videos and gaming is fine as always just cant seem to watch any type of video
post #2 of 5
That *can* be caused by something being non-HDCP compliant, or something not handshaking properly. I have seen this a lot with AMD cards when the graphics driver is unlocked but only with Flash content. A system wide thing could be some other issue.
Gaming
(17 items)
 
Gaming PC
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K AS Rock Z170 Extreme7+ Titan X Pascal G.Skill DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 730 series Intel 730 series Samsung 840 EVO Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro x64 AMH A399U E-Element mechanical, black switches, Vortex b... EVGA SuperNOVA 750w 
CaseMouseAudioAudio
Lian-Li PC-V1000L Redragon M901 LH Labs Pulse X Infinity DAC Custom built balanced tube amp with SS diamond ... 
Audio
Fostex TH-X00 headphones with custom mods 
  hide details  
Reply
Gaming
(17 items)
 
Gaming PC
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K AS Rock Z170 Extreme7+ Titan X Pascal G.Skill DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 730 series Intel 730 series Samsung 840 EVO Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro x64 AMH A399U E-Element mechanical, black switches, Vortex b... EVGA SuperNOVA 750w 
CaseMouseAudioAudio
Lian-Li PC-V1000L Redragon M901 LH Labs Pulse X Infinity DAC Custom built balanced tube amp with SS diamond ... 
Audio
Fostex TH-X00 headphones with custom mods 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Any idea on how I could eliminate some possible causes?
post #4 of 5
This happens when I use VLC sometimes but instead of a black screen mine is more of a gray color. Have you tried forcing a specific video codec in VLC? Doing either that, or restarting VLC usually does it for me.
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I found the fix! In the AMD Display properties, the Basic Video Colour settings were all on 0

Once I fix them all up video playback is now fine once again!

Yayyy
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › {Solved} Black Screen on video playback, audio works