post #1 of 1
Thread Starter 
I started a thread for this two weeks ago, but am still having this problem. Windows gets to the splash screen, then freezes on a black screen for a minute before getting to the login screen. After I get past that, a couple things can happen. If video and games won't work, the theme switches to the default, the taskbar (set to auto-hide, if that helps) will lag and "copy" itself (i.e., a static taskbar can be seen behind the moving one), and there will be lines flashing on the monitor for a split second loading. If it's successful, then it will load into Windows Aero normally. This happens about half the time and almost always on the second time.

What I've done so far:

-Unplugged everything but the hard drives, keyboard, mouse RAM, CPU and GPU. Literally nothing else (other than two fans, if they count) was plugged in.
-Reinstalled Windows. That worked for a night.
-Reinstalled drivers. That did nothing.
-CMOS reset. Nothing changed.
-Disabled any suspect start-up programs. Apparently none were the culprits.

It could be a DirectX issue, but I have no more leads.
Triumvirate
(20 items)
 
Osmium
(8 items)
 
For Sale: [FS] Z97 system: Xeon and RAM
$170 (USD) or best offer
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD A10-7870K ASRock FM2A88X-ITX+ G.Skill Ripjaws X - 2x4GB @ 2400MT/s Samsung 840 120GB 
CoolingOSPowerCase
Evercool EC-HPS-810CP Windows 7 Pro 64-bit PicoPSU-120-WI-25 Mini-Box M350 
  hide details  
Reply
Triumvirate
(20 items)
 
Osmium
(8 items)
 
For Sale: [FS] Z97 system: Xeon and RAM
$170 (USD) or best offer
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD A10-7870K ASRock FM2A88X-ITX+ G.Skill Ripjaws X - 2x4GB @ 2400MT/s Samsung 840 120GB 
CoolingOSPowerCase
Evercool EC-HPS-810CP Windows 7 Pro 64-bit PicoPSU-120-WI-25 Mini-Box M350 
  hide details  
Reply