Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › booted up today and got a boot error, ideas?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

booted up today and got a boot error, ideas?

post #1 of 9
Thread Starter 
said my boot devices have changed f1 to continue, del to enter setup, the boot setup looked the same, and i didnt change anything for weeks, was it an update windows had, does anyone know? thanks all.
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Did you have a USB storage device(s) pluged in when you booted?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
hmm... could the CMOS battery be "dead"... and therefore not saving the changes in the BIOS...?

Has anyone ever heard of this happening?
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
Flux
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K GA-P67A-UD7 GTX 580 2 x 2GB Corsair 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C300 (OS), Velociraptor (storage) Lite-On W7 64-bit Pro Samsung 275T 
KeyboardPowerCaseMouse
Black Widow Ult. Silverstone DA750 Lian Li T60 R.A.T. 7 
Mouse Pad
Q-Pad 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Well I have had boot probs. with the WD800JD. Open your case and check the connection, that helped me one time.
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
cant complain..
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3800 X2 Asus A8N5X EVGA 7600GT CO 2GB G.SKILL DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x80GB WDC TSST DVDRW + Samsung DVD XP Pro SP2 Samsung 17" 710n LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Not good... ASPIRE 520w 35@12V RAIDMAX SMILODON Razer Diamondback 
Mouse Pad
BriteMat 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Maybe a cable went loose... Check for loose connections to IE. your CD-Rom drives.
#well
(18 items)
 
Lenovo L530
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770k Gigabyte Z87X-UD4H Sapphire RX 580 Corsair CMX8GX3M2A2000C9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 EVO Generic DVD±RW Burner Noctua NH-D14 Windows 10 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Samsung SyncMaster 2233 Ducky DK9008 Overclock.net Edition, Cherry MX B... Corsair TX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Core 2500 Logitech G303 QPAD HeatoN L M-Audio Fast Track USB 
AudioAudio
Beyerdynamic DT-770 80 Ohm AntLion ModMic v3 
CPUGraphicsRAMRAM
Intel Ivy Bridge 3210M Intel HD 4000 Graphics Soldered Corsair Vengeance  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB DVD-+RW Windows 7 Professional 1600x900 
  hide details  
Reply
#well
(18 items)
 
Lenovo L530
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770k Gigabyte Z87X-UD4H Sapphire RX 580 Corsair CMX8GX3M2A2000C9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 EVO Generic DVD±RW Burner Noctua NH-D14 Windows 10 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell U2711 Samsung SyncMaster 2233 Ducky DK9008 Overclock.net Edition, Cherry MX B... Corsair TX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Core 2500 Logitech G303 QPAD HeatoN L M-Audio Fast Track USB 
AudioAudio
Beyerdynamic DT-770 80 Ohm AntLion ModMic v3 
CPUGraphicsRAMRAM
Intel Ivy Bridge 3210M Intel HD 4000 Graphics Soldered Corsair Vengeance  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB DVD-+RW Windows 7 Professional 1600x900 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Quote:
Originally Posted by Syrillian View Post
hmm... could the CMOS battery be "dead"... and therefore not saving the changes in the BIOS...?

Has anyone ever heard of this happening?

It happens - but then it would give him that screen every time

If this is a one-time occurrence don't worry about it
It goes to eleven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 DS3 EVGA 8600GTS 2GB XMS2 DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.294 TB Arch Linux/XP Samsung 226bw Eclipse II 
PowerCaseMouse
Corsair 520HX Lian-Li v1000B Plus G7 
  hide details  
Reply
It goes to eleven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 DS3 EVGA 8600GTS 2GB XMS2 DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.294 TB Arch Linux/XP Samsung 226bw Eclipse II 
PowerCaseMouse
Corsair 520HX Lian-Li v1000B Plus G7 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
no USB storage, nothing different at all, i will check the connections but everything is working fine once booted, just had to f1 to continue.
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
Rig Specs
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X3 445 Rana ASUS M4A77T/USB3 eVGA GTX 750 Ti G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Agility 2 120gb + WD 80gb HDD Windows 7 Pro 64-bit Samsung SyncMaster P2450 Logitech Internet Pro 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ GameXStream 600w Thermaltake Soprano Logitech mx518 Steelpad QCK 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
yeah, my lanparty does that randomly too...it doesnt seem to do anything tho
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
PURE ACTION!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 GA-990XA-UD3 NVIDIA GeForce GTX 460 Corsair  
RAMHard DriveOptical DriveOS
Corsair  2x500GB 7200.11 RAID 0 + 320GB 7200.11 1x DVD Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Acer WS Logitech Ergo 700W OCZ GameXstream Antec 300 
Mouse
MX-600 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Some of the WD SATA3 need to be set to SATAI to work correctly with some BIOS. Just a thought.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › booted up today and got a boot error, ideas?