Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD not showing up after boot.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SSD not showing up after boot.

post #1 of 5
Thread Starter 
I recently installed a Samsung 840 Pro as my OS drive and wanted to use my OCZ Vertex 3 as my gaming drive. I can see the OCZ in the BIOS and it posts during boot but once inside windows the Vertex is no where to be found. I have checked power and sata connections and even switched sata ports but still once im inside Windows the drive is no where to be found. I have also dowloaded OCZ's toolbox software to no avail. Any assistance would be greatly assisted, thanks.
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
post #2 of 5
Did you create a partition and format the new ssd in Disk Management
post #3 of 5
Thread Starter 
I installed the new Samsung on a fresh Win7 install and partitioned it using the Samsung SSD Magician software
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
post #4 of 5
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @ 4.6ghz Gigabyte Z77X-UD5H Zotac GTX 970 w/ Heatkiller 16GB G.Skill Ares (2133) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 830 256GB Samsung 840 500GB XSPC Raystorm / RX240 / UT60 / D5 W7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
X-Star DP2710 1440p CM Quickfire TK (browns) Seasonic X-660 NZXT Switch 810 
MouseAudioAudio
Zowie ec1 evo Creative Soundblaster Z Sennheiser HD558 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I was using the Ocz previously as my OS drive but now I want to use it as my games drive and the new 840 Pro as the OS drive. The OCZ should already be partitioned as it was already working with Win 7. When i do the disk management cmd it does see the OCZ either. Booting up and in BIOS i see it no problem.
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
Gondolin
(14 items)
 
  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD not showing up after boot.