Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › 7950 Image Corruption.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

7950 Image Corruption.

post #1 of 5
Thread Starter 
Hello, I've owned a 7950 for 5 months now and I have noticed in recent months there is an Image Corruption in most games I play. I will post screenshots of what I am talking about . This Image Corruption is getting on my last nerve and it is extremely noticeable in games with smooth, lower detailed textures. The game I've seen this corruption in: Bioshock Infinite, Battlefield 3, Skyrim, Witcher 2 and Minecraft.

I don't know if this is a driver issue because in other games, (primarily DX9), there are a whole bunch of other problems involving flickering. However, this is not a flicker and I don't exactly know what causes this.

It is only seen at a distance in some games, like minecraft, and in others it is seen upclose. Here are a few examples. The Image Corruption is the black web lines on the tree. They move and spread all over objects like a mesh based on distance.

If anyone has information if this is a known problem or not, please let me know. I have searched the web and only found a few post from a year ago with no solution or info on the cause.






post #2 of 5
Check the temperature, could be overheating, or software corruption.
Ex Machin
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 3770k Intel Desktop Board DZ77GA-70K MSI R9 380 4GB G.Skills ripjaws 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x Velociraptor 500mb raid 0 Lg blu ray 12x Zalman CNPS9500 at 2 ball cpu Windows 8 64 bits 
MonitorKeyboardPowerCase
Lg 23EA63V-P IPS cInema Microsoft SideWinder X4 EVGA SuperNova 650 80 gold modular CM Storm Enforcer 
MouseAudio
Razer DeathAdder 2013 Creative SB Recon3D 
  hide details  
Reply
Ex Machin
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 3770k Intel Desktop Board DZ77GA-70K MSI R9 380 4GB G.Skills ripjaws 8gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x Velociraptor 500mb raid 0 Lg blu ray 12x Zalman CNPS9500 at 2 ball cpu Windows 8 64 bits 
MonitorKeyboardPowerCase
Lg 23EA63V-P IPS cInema Microsoft SideWinder X4 EVGA SuperNova 650 80 gold modular CM Storm Enforcer 
MouseAudio
Razer DeathAdder 2013 Creative SB Recon3D 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
I assume you aren't overclocked? If you are, set back to defaults.
Gaming PC
(16 items)
 
Asus G750jw
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770k  ASrock Extreme4 P67 Sapphire Dual X OC 7950 Sapphire Dual X OC 7950 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB Corsair Vengeance 1866 Kingston V300 240gb (OS) Seagate 1tb (data) Corsair H60  
OSMonitorMonitorPower
Windows 7 Ultimate Samsung S27C750P 75Hz A-MVA Dell S2340m (x3) Corsair TX850 
CaseAudioAudioAudio
Azza Hurrican 2k ODAC Hifiman HE-500 O2 amp 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 4700HQ GTX 765m 8GB DDR3L 1600 Corsair Force 3 120gb SSD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
HGST 1TB Cooler Master Notepal U3 Windows 8.1 17-inch FHD 
PowerMouse
180 watt power brick Razer Deathadder 3G 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(16 items)
 
Asus G750jw
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3770k  ASrock Extreme4 P67 Sapphire Dual X OC 7950 Sapphire Dual X OC 7950 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB Corsair Vengeance 1866 Kingston V300 240gb (OS) Seagate 1tb (data) Corsair H60  
OSMonitorMonitorPower
Windows 7 Ultimate Samsung S27C750P 75Hz A-MVA Dell S2340m (x3) Corsair TX850 
CaseAudioAudioAudio
Azza Hurrican 2k ODAC Hifiman HE-500 O2 amp 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 4700HQ GTX 765m 8GB DDR3L 1600 Corsair Force 3 120gb SSD 
Hard DriveCoolingOSMonitor
HGST 1TB Cooler Master Notepal U3 Windows 8.1 17-inch FHD 
PowerMouse
180 watt power brick Razer Deathadder 3G 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by LatinLover View Post

Check the temperature, could be overheating, or software corruption.

Quote:
Originally Posted by rockgod213 View Post

I assume you aren't overclocked? If you are, set back to defaults.

The temperature is fine. I have a Sapphire Vapor X and under full load they never rise above 50c, (60c if I have overclock).

No this is at factory Default settings. From the small info I've gathered it's a problem with some HD 7xxx series owners.
post #5 of 5
Thread Starter 
Does anyone know if it is driver side or should I RMA my card?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › 7950 Image Corruption.