Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › my new GPU doesnt work
New Posts  All Forums:Forum Nav:

my new GPU doesnt work

post #1 of 4
Thread Starter 
Hello my VTX 7870 arrived today and after plugging it in to my pc i turned my pc on to find that the card doesnt display a signal, the fan spins but it doesnt display anything, the PSU i have is the OCZ 500W Stealth2Extreme so i dont have 2 lots of 6 pins, only 1 lot.

Anyone know if its the PSU that is the problem? my previous card was a 6850
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q8200 Packard Bell BV Model MCP73 Radeon HD 6850 4GB 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Windows Vista 64x 1680X1050 500w or 550w i think, cant remember 
  hide details  
Reply
My Computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q8200 Packard Bell BV Model MCP73 Radeon HD 6850 4GB 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Windows Vista 64x 1680X1050 500w or 550w i think, cant remember 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
You should be able to get a molex->PCIE power adapter for the other bank.
post #3 of 4
Quote:
Originally Posted by Savato28 View Post

Hello my VTX 7870 arrived today and after plugging it in to my pc i turned my pc on to find that the card doesnt display a signal, the fan spins but it doesnt display anything, the PSU i have is the OCZ 500W Stealth2Extreme so i dont have 2 lots of 6 pins, only 1 lot.

Anyone know if its the PSU that is the problem? my previous card was a 6850

Sorry if this comes across as snarky, but I just want to clarify. You have a PSU that has only 1 PCIe 6 pin connector.
You had a GPU that only required one PCIe 6 pin to work. Now you have a GPU that requires two PCIe 6-pin connectors, and I'm assuming you plugged the one PSU connector to your new card, rather than the two that are required to power the card. And you are asking why the card does not work. Is this correct?

If that is the case, of course, your card requires both PCIe 6 pins to work. If you have any spare molex cables from the PSU as noted above me, check if your card box comes with a molex to 6pin, or you'd have to go out and buy one. If all your PSU cables are in use, you'd have to buy a new PSU.
post #4 of 4
it always pays too read thumb.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › my new GPU doesnt work